Tüpraş, teknoloji ve tasarım atölyelerini yaygınlaştırmaya devam ediyor

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Tüpraş, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde 2018 yılından beri sürdürdüğü, “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum” toplumsal sorumluluk programını yeni atölyelerle güçlendirmeye devam ediyor.

5 Haziran 2024 tarihinde Batman Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu ve TOKİ Dumlupınar Ortaokulu’nda Batman Protokolünün de katılımıyla iki yeni sınıf açılışı gerçekleştiren Tüpraş, böylece 11’i Batman’da olmak üzere, 7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğa erişti.



Tüpraş, 2018 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gercekleştirdiği “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum” toplumsal sorumluluk programı kapsamında somut adımlar atmaya devam ediyor.

 

Proje kapsamında Tüpraş, MEB müfredatına uygun, Teknoloji ve Tasarım Atölyelerini hayata geçirerek ortaöğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerini robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme ve tasarım yetkinlikleriyle buluşturuyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Holding’in Topluluk şirketleriyle birlikte, 5 farklı noktada AFAD koordinasyonunda kurduğu Umut Kentler arasından Kahramanmaraş ve Hatay’da “Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri”ni hayata geçiren Tüpraş, Batman’da 2 yeni atölyeyi de eğitim ağına ekledi. İki yeni atölyede, 7 ve 8. sınıflarda MEB müfredatına uygun şekilde, yaklaşık 600 öğrencinin yıl boyunca ders görmesi hedefleniyor.


TOKİ Dumlupınar Ortaokulu ve Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu’ndaki iki yeni atölyenin açılışı; Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı, Tuğgeneral Mehmet Ali Koç ve eşi, Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, MEB Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Tüpraş yönetim ekibinin katılımlarıyla 5 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşti.

 

Açılışta öğrencilerle atölyede zaman geçiren Batman Valisi Ekrem Canalp; öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederken öğrenciler de yeni öğrendikleri çalışmaları paylaşma fırsatı buldular.

 

Atölyenin açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Vali Ekrem Canalp , “Sevgili öğrencilerimiz bizler bir gerçeğin farkındayız; Bugün eğer çalışmazsak, yarının geleceğini inşa etmemiz mümkün değildir. Sizler için yapacağımız en önemli şey, hayatı çok iyi okuyabilen, temel ihtiyaçları çok iyi kavrayabilmiş bir nesil olmanız sağlamaktır. Sizler için nasıl bir gelecek tasavvur ediyorsak onu inşa ediyoruz. Teknolojiye olan yatırımlarımızın meyveleri en son yapılan TÜBİTAK bölge finallerinde kendini gösterdi. 8 ilin içerisinde, 17 tane birincilikten 7'sini Batman aldı. En fazla ikincilik, üçüncülük alan il yine Batman oldu" dedi. Açılışını yapmış oldukları okulun sembolik olarak da açılışa çok büyük bir anlam kattığını kaydeden Vali Canalp, “Tüpraş’ın da bu projeye yapmış olduğu katkı bizim açımızdan çok kıymetli ve değerlidir. Çünkü Tüpraş, Batman'da on yıllar boyunca buraya hizmet etmiş, buraya yatırım yapmış bir kuruluştur. Bir özel sektör olarak içerikteki teknolojilerin geliştirilmesinde çok büyük katkı sağlamıştır" diye konuştu.

 

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran , “Batman'ın eğitimde attığı önemli adımlardan biri olan, iki yeni Tüpraş Teknoloji ve Tasarım Atölyesi açılışı için bir aradayız. Batman’da böylece, 11 ortaokulumuzda Tüpraş’ın Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri’inde, ilgili dersin müfredatına uygun olarak hazırlanmış, ahşap tasarımı, robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme konularında uygulamalı eğitimler veriliyor. Batman'daki çocuklarımız, bu atölyeler sayesinde geleceğe emin adımlarla yürüyor ve Batman için bir ekosistem inşa ediyorlar. Bu önemli projelerin hayata geçmesinde Sayın Valim başta olmak üzere, Tüpraş yetkililerine çok teşekkür ederim. Çocuklarımızın geleceğe güvenle hazırlanması için verdiğimiz desteğin devam edeceğini vurgulamak isterim" dedi.



“7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğumuza ulaştık. Ne mutlu bizlere ki, Tüpraş’ın enerjisi çocuklarımızın enerjisiyle buluşmaya devam ediyor”

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olarak, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin ekonomik olduğu kadar toplumsal kalkınmayla gerçekleşeceğine inandıklarını açıklayan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, “Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, gençlerimizin üreten bir nesil olarak yetişebilmeleri için fırsatlar oluşturmak hedefi doğrultusunda, 2018 yılında Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum projemizi başlattık. Amacımız ortaokullarda 7. ve 8. sınıf çocuklarımızın bilim, teknoloji ve inovasyon ile desteklenmesi, tasarım becerilerinin geliştirilmesi idi. Rafinerilerimizin bulunduğu 4 ilde, ve Genel Müdürlüğümüzün olduğu İstanbul’da MEB müfredatına uyumlu, teknoloji ve tasarım atölyelerimizi kurduk. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Holding’in kurmuş olduğu Umut Kentler’den, Kahramanmaraş ve Hatay’da açılışlarımızı gerçekleştirdik. Böylece 7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğumuza ulaştık. Ne mutlu bizlere ki, Tüpraş’ın enerjisi çocuklarımızın enerjisiyle buluşmaya devam ediyor.” dedi.

 

Proje kapsamında öğretmenleri de eğitmen eğitimleriyle destekleyerek sınıfların daha donanımlı kullanımını amaçladıklarını belirten Teber, “Projenin başından itibaren, 100 öğretmenimize yoğun eğitimler verdik. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle, öğretmenlerimiz sertifikalı eğitici eğitmenler olarak yetiştirildiler. Kuşkusuz inovasyon alanındaki gelişmeler dijitalleşme ve yapay zeka tüm sektörlerin ve hatta ülke ekonomilerinin dönüşümünde itici rol oynayacak. Biz de projemizi, yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu sınıflardan nice yetenekli, pırıl pırıl çocuklarımız yetişecek, hayatlarına dokunacağımız on binlerce çocuğumuz ülkemizi gelecek yüzyıla taşıyacak.” şeklinde konuştu.

   

Koç Holding’in Küresel Taahhütlerine de Katkı Sağlanıyor

Tüpraş, parçası olduğu Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel taahhütlerine katkı sağlamak üzere “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum, Modelliyorum, Üretiyorum” Projesini, yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edecek.