EURUSD
Son günlerde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren EURUSD paritesinde dün Euro bölgesinden gelen imalat sektörü verisi takip edildi. Veriye göre Euro bölgesinde İmalat Sektörü Ekim ayında 45.9 seviyesinde gerçekleşti. Bu seviye ise son 7 yılın en düşük seviyesi olarak karşımıza çıktı. Zayıf gelen veri ile birlikte bölge ekonomisini giderek kötüleşen ekonomik yavaşlamadan kurtarmak için Bölge hükümetlerinin ek mali teşvik baskısı artıyor. Küresel piyasalarda Brexit konusu; ticaret savaşları belirsizliği fiyatlamalara zaman zaman olumsuz yansıyabiliyor. Gün içerisinde Euro bölgesinde yoğun bir veri akışı yok. Fakat Amerika'dan gelecek olan ekonomik veriler EURUSD paritesi üzerinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. TSİ 18:00'da ISM PMI verisi ve İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verileri parite üzerinde fiyatlamalara etki edecektir. Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11315 - 1.11563 - 1.11758 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.11165 - 1.11008 - 1.10798 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
USDTRY
Piyasalar dün yurtiçinden gelen enflasyon verisini takip etti. TÜİK'in açıkladığı verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Ekim ayında yıllık bazda %9.26 seviyesinden %8.55 seviyesine geriledi. Aylık bazda ise %2 artış yaşandı. Düşüş gösteren yıllık enflasyon verisi 2016 Aralık ayından itibaren en düşük seviyelerini görmüş oldu. Son zamanlarda Amerika ile ilişkilerin bir miktar iyileşmesi, enflasyon oranlarının iyimserliği TL kanadındaki baskıları bir miktar azaltırken USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmelerin gerçekleşmesine neden oluyor. Bu ay 13'ünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'ya gidebileceği bekleniyor. Fakat Erdoğan'ın bu görüşmeye gidip gitmeyeceği konusunda net konu şuanlık yok. Bu konu hakkında gelebilecek haber akışları volatilitenin artmasına neden olabilir. Gün içerisinde Amerika'dan TSİ 18:00'da gelecek olan veriler parite üzerinde hareketliliğin artmasına neden olabilir. USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.74179 - 5.76917 - 5.79179 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.71618 - 5.69362 - 5.66799 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Altın
Altın fiyatlamalarında gündem ticaret savaşları olmaya devam ediyor. Son zamanlarda piyasalara düşen ılımlı haber akışları fiyatların dalgalı seyretmesine neden oluyor. Amerika Ticaret Bakanı Wilbur Smith bu ay içerisinde ticaret anlaşmasının ilk safhasının gerçekleşebileceğini belirtti. Diğer yandan geçtiğimiz hafta Çinli yetkililer Amerika ile kapsamlı bir uzun dönemli anlaşmaya ulaşma konusunda endişeli olduklarını dile getirmişlerdi. Bu ayın ilerleyen tarihlerinde ABD Başkanı Trump ile Çin Lideri Xİ'nin görüşme yapması bekleniyor ve bu görüşme sonucunda anlaşma sağlanmasının ihtimalleri şuan için bir miktar daha artmış gibi görünüyor. Diğer yandan piyasalar Amerika'dan gelen ekonomik verileri yakından takip ediyor. Gün içerisinde TSİ 18:00'da Amerika'dan gelecek olan ISM PMI verisi dolarda küresel bazda hareketliliği artırabilir. Bu da altın fiyatlarında hareketliliği artıracaktır. Tüm bunlar ışığında XAUUSD'yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1507.97 - 1514.78 - 1524.60 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1502.97 - 1497.30 - 1489.76 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Petrol
Küresel piyasalarda Amerika ile Çin arasında süregelen ticaret savaşları konusundaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Son gelen haber akışlarına göre Amerika ile Çin ticaret anlaşmasının birinci safhasına yönelik ilerleme kaydedildiği sinyalleri geliyor. Bu da küresel büyümeye yönelik endişeleri bir miktar azaltıyor. Bu endişeler azalırken; bu konu petrol taleplerine yönelik baskıları azaltıyor. Böylelikle petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşiyor. Diğer yandan piyasalar İran Petrol Bakanı'nın yaptığı açıklamaları takip etti. Bu açıklamalarda İran Petrol Bakanı; OPEC ve ortaklarının halen petrol üretiminde kısıntıları görüştüğünü belirtti. Bu haber akışı da yukarı yönlü hareketlenmelerin desteklenmesine neden oldu. Tüm bunlar ışığında brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerin devamında ilk olarak 62.34 seviyesi karşımıza direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviyenin kırılması ile birlikte sırasıyla 62.74 - 63.20 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 61.91 - 61.25 - 60.65 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.
NATGAS
Önemli emtiaların başında gelen doğal gaz son günlerde kazançlarını koruma yönünde çabalarını sürdürüyor. Doğalgazın talebinin ana sektörleri arasında yer alan elektrik ve yakıt sektöründe ılımlı hava doğal gaz fiyatlarında taleplerinde artmasına neden oluyor. Diğer yandan hava koşulları ve mevsimsel etkilerde taleplerin artmasına neden olan diğer unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Ek olarak natgas fiyatlamalarında petrolün hareketlenmeleri de dolaylı yollardan etki ediyor. Yeni haftaya yukarı yönlü gapli açılış ile başlayan natgasda piyasalar küresel bazda meydana gelen gelişmeleri yakından takip ediyor. Yukarı yönlü kademeli hareketlenmeler gerçekleştiren natgası teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerin devamında sırasıyla 2.871 - 2.932 - 2.988 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise sırasıyla 2.807 - 2.782 - 2.740 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
İnfo Yatırım FX Araştırma
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.