BIST100
BIST100 Endeksi Japonya kaynaklı olmak üzere küresel endekslerin geneline yayılan sert satıcılı geçen haftanın ilk işlem gününde %5,54 sert düşüşle haftalık bültenin haftalık teknik görünüm başlığında bu hafta yakın desteklerin korunamadığı sert satıcılı seyir durumunda öngördüğümüz hedef seviye olan düşük eğimli düşen trend kanal (noktaturuncu) desteğini (dün: 9.822) test etti. (gün düşüğü: 9.733) Sert satıcılı hafta açılışı sonrası küresel piyasalardaki olası volatilite azalışı ile birlikte endeksin tepki alabileceği yakın desteği düşük eğimli düşen trend kanal (noktaturuncu) desteği (bugün: 9.818) ve 9.826 yatay desteği kesişmesi olabilir. Satıcılı seyrin sürmesi durumunda bu kesişme altında orta vade güçlü Pmax trend (haftalık grafik) 9.637 seviyesi takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde sırasıyla 11 Haziran, 14 Mayıs ve 07 Mayıs dip seviyeleri yükselişlerin tepki alımları olarak kalmaması için aşılması gereken kritik dirençler olarak takip edilebilir. Sert satıcılı günde sektör endekslerinin geneline yayılan bir satış vardı; en dirençli olan sektör endeksi %2,24’lük düşüşle iletişim sektörü endeksi olurken, haftanın son işlem günü de olduğu gibi finansal kiralama ve faktoring endeksi %8,67’lik düşüş ile en negatif ayrışan sektör endeksi oldu. Endeksin hacmi 102,5mlr TL olarak gerçekleşti.
Dolar Bazlı Endeks de sert satıcılı geçen haftanın ilk işlem gününde sert gapli açılışla güne 293 dolardan uzun vadede takip ettiğimiz 16 Ağustos 2022’den gelen uv yükselen üçgen ve yükselen kama formasyonları desteği 303 dolar altında açılış yaptı ve gün içinde bu seviyeden direnç gördü. (gün yükseği: 303 dolar) Görünümün kısa vadede pozitife dönmesi için bu seviye ve yükselen üçgen direnci 305 dolar kesişmesi kritik direnç olarak takip edilebilir. Bu kesişme aşılamadığı takdirde ilk etapta hedef; tepe seviyeleri 21 Mayıs ve 22 Temmuz olan çift tepe formasyonu teorik hedefleri 289 ve 271 dolar seviyeleri olacaktır.
VIOP30
VIOP30 Ağustos Vade Kontratı da sert satıcılı geçen haftanın ilk işlem gününde kontrat başlangıcından bu yana en düşük seviye olan 10.681 seviyesini gördü fakat kapanışı geçmiş dip seviyesi (10.960) üzerinde yaptı. İlk etapta destek olarak bu seviye takip edilebilir. Olası tepki alımlarının uzayabileceği seviyeleri tespit amacıyla tepe-dip fibonacci düzeltme seviyeleri ve kontrat geçmişinde oluşmuş dip seviyeleri kullanacağız. Yukarı yönlü hareketlerde ilk etapta 18 Mart dip seviyesi 11.190 takip edilebilir.
USDTRY
USDTRY kurunda haftanın ilk işlem günü; 33,1879-33,4629 bandında hareket edildi. Bu geniş aralığın önemli bir kısmı haftanın son işlem günü olduğu gibi fitil olarak kaldı. Üzerinde gün içi hareket olsa da yükselen kama direnci (kesikli-açık mavi) ve yükselen üçgen formasyonu (ek not 2) yarı hedefi kesişmesi güçlü direnç olarak çalıştı. Bugün de ilk etapta bu kesişmeyi (33,35-33,37) direnç olarak takip edeceğiz. 5 günlük AO üzeri gün boyu hareket ve kısa vade yükselen kanal içerisine giriş hareketini oldukça olumlu değerlendiriyoruz. Üzerinde kalıcılığı takip edeceğiz. (33,20-33,26)
Ek Not 1: Dip seviyesi 06 Haziran olan bir yükselen üçgen formasyonu yarı hedefi 33,50; teorik hedefi 33,85 olmak üzere onaylanmış durumdadır.
Ek not 2: Dip seviyesi 08 Temmuz olan daha kısa vadeli bir yükselen üçgen formasyonu yarı hedefi 33,35 (ulaşıldı); teorik hedefi 33,55 olmak üzere onaylanmış durumdadır.
Piramit Menkul Kıymetler A.Ş
www.piramitmenkul.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.