Plastik sektörü geri dönüşüm ile büyüyecek-PAGEV

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Türk plastik sektörü tüm engellemelere rağmen; 10 milyon tonluk üretim gücü ve 35 milyar dolarlık cirosu, 150 ülkeye yaptığı 12 milyar dolarlık ihracatı ve 250 bin kişilik istihdamı ile büyümeye devam ediyor. Plastikler çevre kirliliğinin ana sebebiymiş gibi gösterilerek koca bir sektör yok edilmeye çalışılıyor. Türk plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV,plastiklerle ilgili bu yanlış algıyı yok etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu yıl 14.'sü düzenlenecek PAGEV Türk Plastik Endüstri Kongresi'nde, çevreyi korumanın en önemli formülü olan geri dönüşüm masaya yatırılacak. "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Perspektifinden Geri Dönüşüm" ana temasıyla düzenlenecek Kongre'de uzman isimler geri dönüşümü A'dan Z'ye ele alacak.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (PAGEV), bu yıl 14.'sünü düzenleyeceği "Türk Plastik Endüstri Kongresi" için geri sayım başladı. Sektörün en önemli buluşmalarından biri olan Kongre, 03 Aralık 2019 tarihinde Hilton Bomonti Otel'de düzenlenecek. Türkiye ve yurtdışından uzmanlar, sektör temsilcileri ve akademisyenler sektörün geleceğini geri dönüşüm çerçevesinden tartışacak.

Tüm karalama kampanyalarına rağmen kullanım alanı her geçen gün artan plastikler, vazgeçilmez bir malzeme olmayı sürdürüyor. Günümüzde üstün teknoloji ile geliştirilen plastikler ciddi oranda enerji tasarrufu sağlamasının yanı sıra iklim değişikliğinin en önemli nedeni olan sera gazı emisyonlarını da azaltıyor. Geri dönüşüm ise plastiklerden elde edilen faydayı artırma noktasında kilit rol oynuyor.

Daha fazla geri dönüştürülmüş plastik, daha fazla ekonomik değer demek

Kamusal sorumluluk, gelişen toplama sistemleri ve tüketicilerin bilinçlenmesi sayesinde geri dönüşümde önemli bir yol alınsa da gidilmesi gereken çok yol var. Daha fazla geri dönüşüm için ne gibi teknolojik yeniliklere ihtiyaç var? Döngüsel ekonomi yaratarak plastik atık problemini nasıl çözebiliriz? Plastikleri en hızlı nasıl sürdürülebilir bir malzeme haline dönüştürebiliriz? İşte tüm bu sorular ve daha fazlası 14. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi'nde cevap bulacak.

Kongre; PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürü Ercan Gülay'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Kongre'nin ilk oturumunda değerli bilgilerini paylaşacaklar isimler Erema CEO'su Manfred Hackl, Tomra Plastik Malzemeler ve Prosesleri Başkan Yardımcısı Dr. Harald Lehmann, Metin Bilgili Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Metin Bilgili, EuPC Genel Müdürü Alexander Dangis olacak.

İkinci oturumun konuşmacıları ise; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık ve Atık İşleme Dairesi Başkanı Sadiye Bilgiç Karabulut, Arçelik Çevre Yöneticisi Zeynep Özbek, Pepsico Sürdürülebilirlik & Dış İlişkiler Müdürü Gözde Morkoç Nikelay, REC Türkiye Kıdemli Danışmanı Onur Akpulat olacak.

14. PAGEV Türk Plastik Kongresi'nin öğleden sonraki oturumuna Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak moderatörlüğünde düzenlenecek "Sıfır Atık İçin Geri Dönüşüm" paneli damga vuracak. Panelde; TOBB Kimya Sanayi Meclis Başkanı Timur Erk, Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Birol Ekici, Değerlendirilebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği (TÜDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kılıç, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman, MTM Plastik Geri Dönüşüm Genel Koordinatörü Taha Mahserci ve Adanus Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök sıfır atık için geri dönüşüm konusunu tüm yönleri ile ele alacaklar.

PAGÇEV Ana Sponsorluğunda düzenlenecek organizasyonun diğer sponsorları ise; MTM, Türkiye Sanayi Meclisi, TÜDAM, SÜT-D, Türktay ve Recycling Industry Dergisi olacak. Organizasyonun medya sponsoru ise ChemOrbis olacak



Diğer Haberler
TCMB ALTIN CİNSİNDEN REZERV VARLIKLARI, EKİM AYINDA 26,6 MİLYAR DOLAR
İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI KASIM'DA AYLIK %+0.5, YILLIK %+0.8
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 8823,1 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 19165,8 milyon TL
NORVEÇ'TE KREDİ GÖSTERGESİ EKİM'DE: %+5.6 (BEKLENTİ:%+5.5 ÖNCEKİ:%+5.8)
TÜİK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ KASIM AYINDA 91,3 OLDU (ÖNCEKİ AY: 89.8) - TÜİK
Facebookta Paylaş