Gunluk Bulten (Gedik Yatırım)

Piyasa Gündemi
ABD Başkanı Trump’ın protestocuları destekleyen Hong Kong tasarısını onaylamasının ardından önümüzdeki süreçte ABD - Çin ilişkileri ve ticaret anlaşmasına dair gelişmeler küresel piyasaların gündemini oluşturacak. Yurt içinde ise TL varlıklarda görece zayıf bir seyir izlenirken, ABD - Türkiye ilişkilerinin seyri tekrar önem kazanmış durumda. Bugün ABD borsaları tatil nedeniyle kapalı olacağından küresel likidite zayıf seyredebilir.
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
     
• 10:00 Türkiye - Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta
• 16:00 Almanya - TÜFE Önem: Orta
Türkiye
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Bakan Albayrak, “2020 yılında mali disipline kararlılıkla devam edilecek, sürekli ve kalıcı gelir kaynakları oluşturularak kamu kaynaklarının verimli ve tasarruflu kullanılması amacıyla yapısal değişiklikler hayata geçirilecektir” dedi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin, "Bir ürün kutuda tutulmak için alınmaz. Bizim ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. ABD’nin garanti vermesi durumunda patriot da alınabileceğini belirtti. TCMB Başkanı Murat Uysal İSO Meclisi'nde konuştu. Uysal fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme için cari dengenin makul düzeyde tutulmasının kritik önemde olduğunu vurguladı.
ABD
ABD Başkanı Donald Trump, Hong Kong'daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulan Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı. Açıklamada Trump, "Bu tasarıyı, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Hong Kong halkına olan saygımdan dolayı imzaladım. Bu tasarı, Çin ve Hong Kong hükümetlerinin aralarındaki farklılıkları çözerek, uzun süreli barış ve refaha yol açmasını amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı.
Dün ABD'de takip edilen dayanıklı mal siparişleri ekimde %0,6 artarak, eylül ayı verisi %1,4 düşüşe revize edildi. İşsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 15,000 düşerek 213,000 seviyesine geriledi. ABD yılın üçüncü çeyreğinde çeyreklik bazda yıllıklandırılmış olarak %2,1 büyüyerek %1,9'luk beklentiyi aştı. Kişisel tüketim harcamaları ekim ayında %0,3 artarak 8. ayda da artışını sürdürürken, kişisel gelirler değişmedi. Dün açıklanan diğer bir veriye göre bekleyen konut satışları da Ekim'de aylık %1,7 düşerek beklentiyi aştı.
Aynı zamanda dün Fed Bej Kitap raporunu yayımlandı. Bej Kitaba göre, "İmalat çoğu bölgede arttı, kredi büyümesi zayıf kaldı. Ücret artışı ılımlı, düşük vasıflı işçilerde ücret baskıları görüldü. Bazı perakendeciler yükselen maliyetleri yükselen ek gümrük vergilerine bağladı. Fiyatlar ılımlı hızda artarken, ekonomik aktivite ekimden kasım ortasına ılımlı hızda büyüdü. Konut satışları arttı, inşaatçılar büyümenin genele yayıldığını düşünüyor.


 Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.gedik.com

                                     ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 8823,1 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 19165,8 milyon TL
NORVEÇ'TE KREDİ GÖSTERGESİ EKİM'DE: %+5.6 (BEKLENTİ:%+5.5 ÖNCEKİ:%+5.8)
TÜİK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ KASIM AYINDA 91,3 OLDU (ÖNCEKİ AY: 89.8) - TÜİK
TCMB RESMİ REZERV VARLIKLARI, EKİM AYINDA 104,6 MİLYAR DOLAR
TCMB DÖVİZ VARLIKLARI, EKİM AYINDA 76,5 MİLYAR DOLAR
ECB/VILLEROY: GLOBAL MALİ KRİZDEN BU YANA BANKA VE SİGORTA ŞİRKETLERİNİN DÜZENLEMELERİNDE ÖNEMLİ İLERLEMELER SAĞLADIK
ECB/VILLEROY: VARLIK YÖNETİCİLERİ VE FONLAR GİBİ BANKA DIŞI FİNANSAL OLUŞUMLARDA AYNI GELİŞMEYİ GÖREMEDİK
ECB/VİLLEROY : BREXİT BELİRSİZLİĞİ MUHTEMELEN GELECEKTE EN AZ BİR KAÇ ÇEYREK SÜRECEK
ECB/VİLLEROY : EURO BÖLGESİ, BU YIL DIŞ BELİRSİZLİKLERDEN ÇOK FAZLA ACIYI ÇEKTİ
Facebookta Paylaş