Güçlü 1Ç24 finansal sonuçlarını ve güncellenmiş makro varsayımlarımızı yansıtarak, TCELL için hedef tahminimizi %65 yukarı yönlü potansiyel sunan 161 TL/hisse’ye yükseltiyoruz. Hisse için AL tavsiyemizi koruyor ve en çok tavsiye edilenler listemizde tutmaya devam ediyoruz. Hisse, 3,9x 2024 EV/EBITDA ile işlem görmektedir ve bu da uluslararası benzerlerine göre yaklaşık %35 iskontoya işaret etmektedir.
TL’nin reel değerlenmesinden faydalandı
Telekom sektörü, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde sabit fiyatlarla yapılan 12-36 aylık müşteri sözleşmelerinden olumsuz etkilenmişti. Ancak yılın ikinci yarısında enflasyonda beklenen düşüş ve son iki yılda tarife fiyatlarında art arda yapılan ayarlamalar ile bu olumsuz trendin yılın geri kalanında tersine dönmesini beklemekteyiz. Ayrıca, yatırım harcamalarının ve uzun vadeli borçların büyük bir kısmının döviz cinsinden olması nedeniyle sektör daha güçlü TL’den faydalanmaktadır. Genel olarak, TCELL’i i) cazip değerleme ile defansif yapısı, ii) güçlü kazanç momentumuna işaret eden sağlam ARPU büyümesi iii) nispeten düşük finansal kaldıraç ile sağlıklı bilançosu ve iv) şirketin PayCell, Superonline ve Global Tower işlerinden değer yaratma potansiyeli nedeniyle beğeniyoruz.
Güçlü 1Ç24 sonuçlarının ardından 2024 beklentilerinde yukarı yönlü revizyon
Turkcell, Enflasyon Muhasebesi (UMS -29) raporlaması kapsamında, 1Ç23’te kaydedilen 269mn TL net zarara kıyasla 1Ç24’te 2,64 milyar TL net kar açıklamıştır. Yıllık bazdaki üstün net kar performansı temel olarak güçlü faaliyet karı, parasal kazançların önemli katkısı ve düşük efektif vergiden kaynaklanmıştır. Şirket, 1Ç23’teki 443mn TL’lik parasal zarara karşılık 1Ç24’te 2,65 milyar TL’lik parasal kazanç kaydetmiştir. Öte yandan, yüksek riskten korunma maliyetleri nedeniyle artan finansal giderler net kâr üzerinde baskı yaratmıştır. Konsolide gelirler, güçlü ARPU büyümesi ve güçlü mobil faturalı abone net kazanım performansı sayesinde yıllık bazda %11 artarak 29,48 milyar TL’ye ulaşmıştır. Dijital servisler ve çözümler ile techfin iş kolları, sırasıyla %32 ve %44 büyüme oranlarıyla toplam gelire katkıda bulunmuştur. Kurumsal gelirler, önceki döneme kıyasla daha az sayıda büyük bütçeli proje nedeniyle %1 oranında azalmıştır. FAVÖK 12,75 milyar TL olarak gerçekleşirken (yıllık bazda +%23), FAVÖK marjı 1Ç23’teki %38,9’a kıyasla 1Ç24’te %43,8 olarak kaydedilmiştir. Yıllık marj artışı temel olarak enerji giderleri, ara bağlantı giderleri ve satılan malın maliyetinin gelirlere oranındaki düşüşten kaynaklanmıştır. Techfin segmentinin FAVÖK marjı, Financell’in fonlama maliyetindeki artış nedeniyle %39,5’ten %22,8’e gerilemiştir.
Güçlü ARPU büyümesi ve genişleyen abone tabanı. Mobil segment bir önceki çeyreğe göre 472 bin yeni faturalı abone kazanarak 27,6 milyon aboneye ulaşmıştır. Ön ödemeli abone bazında çeyreksel bazda 243 bin net azalış gerçekleşirken, bunun başlıca nedeni BTK düzenlemeleri uyarınca 319 bin aktif olmayan ön ödemeli hesabın kapatılmasıdır. Mobil pazardaki rekabet, diğer operatörlerin de fiyat ayarlamaları yapması nedeniyle önceki çeyreklere kıyasla daha az agresif olmuştur. Bileşik mobil ARPU, ardışık fiyat ayarlamaları, etkin üst paket satışları ve genişleyen faturalı abone bazı sayesinde 1Ç24’te %17 (tarihsel olarak %95) ile önemli bir büyüme kaydetmiştir.
Sabit tarafta, çeyreklik 50 bin net abone kazanımı ile abone sayısı 3,1 milyona ulaşmıştır. Ortalama aylık sabit abone kayıp oranı 124. çeyrekte %1,3 ile 2007’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşmiştir. Fiber ARPU 1Ç24’te yıllık bazda %14 artmıştır (tarihsel olarak %90). Bu artış temel olarak fiyat ayarlamaları, daha yüksek tarifelere geçiş çabaları, 12 aylık taahhüt yapısı ve daha yüksek IPTV fiyatlandırmasından kaynaklanmıştır.
Daha yüksek finansal kaldıraç. Net borç 2023 yılsonundaki 27,4 milyar TL seviyesinden 1Ç24 sonu itibariyle 33,4 milyar TL’ye yükselirken, Net Borç/FAVÖK oranı 0,5x’ten 0,6x’e çıkmıştır. Bu artış temel olarak deprem bağışının ikinci taksiti, eurobond alımı, personel prim ödemesi ve telsiz ücret vergisinin 1Ç24’te ödenmesiyle ilgili nakit çıkışlarından kaynaklanmıştır. Şirket’in 1Ç24 sonu itibariyle 158mn ABD$ uzun döviz pozisyonu bulunmaktadır. Yönetim, şirketin kur nötr tanımına (+/- 200mn ABD$) bağlı kalarak, riskten korunma maliyetlerini azaltmak amacıyla 2024 yılı sonuna kadar bir miktar kısa döviz pozisyonu almayı planlamaktadır.
2024 beklentileri revize edildi. Güçlü geçen ilk çeyreğin ardından Turkcell, ciro büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Yönetim, daha önce öngördüğü yüksek tek haneli büyüme yerine artık reel olarak düşük çift haneli büyüme beklemektedir. FAVÖK marjı beklentisi ve operasyonel yatırım harcamalarının satışlara oranı hedefi sırasıyla %42 ve %23 olarak korunmuştur. Tekel karşıtı komitenin onayını bekleyen ve son aşamada olan Lifecell anlaşmasının yıl sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir.
Detaylı bilgi almak, İş Yatırım’ın güncel raporlarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2024/06/14/tcell-is-turkcell-hedef-fiyat-degisikligi/
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.isyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.