Günlük FX Bülteni(İnfo Yatırım)

EURUSD
Piyasalar Almanya’dan gelen Sanayi Üretimi verisini takip etti. Almanya’da Sanayi Üretimi 2020 yılının son ayında bir önceki aya kıyasla değişim göstermedi. Geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1 oranında azalış gerçekleşti. Verinin Aralık ayında aylık bazda yüzde 0.3 oranında artış göstermesi bekleniyordu. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde Fransa’nın BFM televizyonuna açıklamalarda bulundu. Lagarde; ekonominin tatmin edici düzeyde toparlanması halinde politika yapıcıların parasal ve mali desteğin çekileceğine dair güvence vermesi gerektiğini, günün birinde teşvikten çıkışın yapılması gerektiğini ama bunun yumuşak olması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda ufak bir siyasi kriz atlatan İtalya kanadında ise Mario Draghi yeni hükümeti kurmak adına görüşmelerine devam ediyor. Draghi’nin görüşmeler sonrasında güven oylamasından önce bu hafta kabinesini açıklaması bekleniyor. Bu konu da yakından takip edilecek. Yeni haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izleyen EURUSD paritesinde piyasalar gün içerisinde 10:00’da Almanya’dan gelecek olan Ticaret Dengesi verisini takip edecek. 18:00’da ABD’den gelecek olan İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı ise dolar endeksinde volatiliteyi artıracaktır. EURUSD paritesini teknik olarak incelediğimizde 1.21783 - 1.22780 - 1.23558 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.20333 - 1.19610 - 1.18756 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Geçtiğimiz hafta aşağı yönlü hareketlenmeleri hız kazanan USDTRY paritesi 7.02 seviyelerini test etmişti. Yeni haftaya ise 7.05 seviyelerinde başlayan parite haftanın ilk işlem gününde tekrar 7.02 seviyelerini test etti fakat buralardan itibaren bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Geçtiğimiz haftalarda TCMB kanadından gelen sıkı duruşun uzun süre korunacağına yönelik açıklamalar TL’nin değer kazanımı yaşamasına neden olmuştu. Son zamanlarda TL’nin dolar karşısındaki rallisi haftanın ilk işlem gününde bir miktar sınırlı kaldı diyebiliriz. Türkiye’nin risk primine baktığımızda ise haftanın ilk işlem gününde 286 baz puan seviyesine kadar geriledi ve pandemi sürecinde ilk kez 300 seviyesinin altında bir seviye kaydedildi. Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda yarın yurtiçinden gelecek olan çeyreklik işsizlik ortalaması ve Cuma günü açıklanacak olan Perakende Satışlar verileri TL varlıklarında volatilitenin bir miktar artmasına neden olabilir. Yeni günde ise piyasalar TSİ 18:00’da ABD kanadından gelecek olan İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisini takip edecek. Haftanın ikinci işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 7.10093 - 7.20769 - 7.32509 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7.00747 - 6.90551 - 6.81155 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Altın
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği aşağı yönlü hareketlenmeler ile 1784 seviyelerini test eden altın fiyatları, yeni haftanın ilk işlem gününde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. ABD kanadında mali teşvik paketini hızlandırabilecek düzenlemenin Senato tarafından onaylanması ve ABD Hazine Bakanı Yellen’ın yeterli teşvik paketinin hayata geçirilmesi durumunda ülkenin 2022 yılında tam istihdama dönebileceğine dair açıklamaları beklentileri oldukça artırdı. ABD’de mali teşvik paketindeki beklentilerin artması ise altın fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. Yeni günde piyasaları sert etkileyebilecek önemli bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar TSİ 18:00’da ABD’den gelecek olan İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisini takip edecek. Yarın ise ABD kanadından gelecek olan tüketici fiyat endeksi verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olabilir. Haftanın ikinci işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1854.31 - 1875.45 - 1900.44 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1829.11 - 1800.02 - 1785.53 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Petrol
Büyük resimden geçmişe baktığımızda koronavirüs pandemisini en çok etkileyen ürünlerden biri kuşkusuz ki petrol. Pandemi ile birlikte milyonlar insanın evlere kapanması, uçuşların yasaklanması ile birlikte yakıt talebinin oldukça düşmesi petrol fiyatlarını oldukça baskılamıştı. Fakat son günlerde OPEC’in disiplinli üretim kısıntısı, uçuşların yavaş yavaş artması ve küresel petrol talebinde artışların yaşanması fiyatları yukarı yönlü götürdü. Ülkelerin aşılama sürecini son hız devam ettirmesi ve diğer yandan ABD kanadında mali teşvik paketi konusundaki beklentilerin artması petrolü destekleyen diğer unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki fiyatlar yaklaşık olarak son 1 yılın en iyi seviyelerinde işlem görüyor. Çin’e giden gemilere baktığımızda ise geçtiğimiz Cuma günü 6 ayın en yüksek seviyesinin görüldüğü kayıt edildi. Piyasalar bu olumlu hava ile birlikte yarın ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisini takip edecek. Veri ile birlikte fiyatlar üzerindeki volatilite artacaktır. Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 62.61 - 63.76 - 64.68 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 60.70 - 59.69 - 58.19 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Facebookta Paylaş