Günlük Forex Bülteni (İnfo Yatırım)

EUR/USD
EURUSD paritesi dar bantta seyrini sürdürüyor. Haftasonu gerçekleşen Jackson Hole Sempozyumu'nda merkez bankası başkanlarının konuşmaları takip edildi. ECB Başkanı Lagarde 25 baz puanlık faiz artırımına işaret ederken Fed Başkanı Powell parasal sıkılaşma sürecinde dikkatli adım atacaklarını ve eylül toplantısında verilere bağlı karar alacaklarını ifade etti. Şimdi ise yatırımcıların gözü yoğun ABD takviminde. Yarın ABD'de ikinci çeyreğe ilişkin büyüme verisinin açıklanması beklenirken perşembe günü Fed'in de enflasyon göstergesi olarak önem verdiği PCE verileri, cuma günü ise tarım dışı istihdam verisi küresel piyasaların yön tayininde yardımcı olabilir.
Destekler: 1.0814 - 1.0777 - 1.0732 Dirençler: 1.0859 - 1.0898 - 1.0932


USD/TRY
Dolar/TL paritesinde hafif yükseliş devam ediyor. Geçen hafta sürpriz TCMB kararı sonrasında dolar/TL paritesi geri çekilmişti. PPK toplantısının karar metninde ise parasal sıkılaştırmaya devam mesajı verilmişti. Dün ise TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan "Enflasyon Raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler gündemdeki yerini korurken yatırımcılar eylül ayının ilk haftalarında yayımlanacak Orta Vadeli Programı bekliyor. ABD'de ise Jackson Holoe Sempoztumu'nda konuşma gerçekleştiren Fed Başkanı Powell veri odaklı kalacağını yineledi. Yarın 2Ç23 büyüme verisi, perşembe PCE verileri ve cuma tarım dışı istihdam verisi odakta olacak.
Destekler: 26.33 - 26.07 - 25.86 Dirençler: 25.54 - 26.79 - 27.17

XAU/USD
Ons altın hafif yükseliş sergiliyor. Küresel piyasalarda geçen hafta Jackson Hole Sempozyumu odaktaydı. Sempozyumda konuşma gerçekleştiren Fed Başkanı Powell parasal sıkılaşma adımlarını dikkatli atacaklarını bildirerek eylül toplantısı için bir kararın olmadığı ve verileri yakından takip edeceklerini yineledi. Dolayısıyla bu hafta yatırımcılar küresel piyasaların seyri için verilere dikkat kesilecek. Yarın ABD’de 2Ç23 büyüme ve ADP tarım dışı istihdam verileri, perşembe günü Fed’in enflasyon göstergesi olarak öne çıkarttığı PCE verileri ve cuma günü de tarım dışı istihdam verisi önem arz edecek. Bugün ise veri gündemi sakin. Teknik olarak ons altının 50 periyotluk hareketli ortalama üzerinde fiyatlanması olumlu değerlendirilebilir.
Destekler: 1919 - 1909 - 1901 Dirençler: 1928 - 1935 - 1942

BRENT
Brent petrolde yatay görünüm var. Küresel piyasalarda Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda verileri takip edeceğini yinelediği konuşmasının etkileri sürerken Çin devletinin ekonomik iyileşme adına uygulamaya karar verdiği yatırım odaklı yenilikler petrolün hafif yükselişini sağlıyor. Arz tarafında Türkiye-Irak görüşmeleri sonucunda Ceyhan boru hattının tekrar faaliyete başlayacağının açıklanması fiyatları hafif baskılarken Florida’da petrol sahaları bölgesinde çıkan tropil hortumun üretimi engelleyeceği endişeleri petroldeki düşüşü sınırlıyor. Talep tarafında ise bugün API haftalık ham petrol stokları takip edilebilir. Teknik olarak brent petrolün 50 periyotluk hareketli ortalamasında destek bulduğu belirtilebilir.
Destekler: 83.83 - 82.63 - 81.73 Dirençler: 84.77 - 85.78 - 86.86


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Japonya'da Nikkei 225 Endeksi %0.18 artışla 32226,97 puandan kapandı
Almanya'da Eylül ayı GfK tüketici güven endeksi -25.5 (Beklenti: -24.3 önceki: -24.4)
İsveç'te dış ticaret dengesi Temmuz'da: +4.6myr kron (Önceki:+1.1 milyar kron)
İsveç'te perakende satışlar Temmuz'da aylık %+1.0 (Önceki:%-0.3)
İsveç'te perakende satışlar Temmuz'da yıllık %-2.1 (Önceki:%-4.4)
Facebookta Paylaş