Sabah Bülteni (Ahlatcı Yatırım)

PİYASALARDA JACKSON HOLL SONRASI FED ETKİSİ AZALIYOR

Geçen hafta TCMB PPK toplantısının hemen ardından sert düşüş yaşayan kur ilk tepki hareketinden sonra 26TL seviyesinin üzerine kendini taşıdı. Haftanın ilk işlem gününde 26,35TL seviyesinden işlem görmeye başladı. Dün ABD’de Dallas Fed İmalat Sanayi Endeksi -11.2 oldu. Dallas Fed İmalat Güven Endeksi ise Ağustos’ta -17,2 olarak gerçekleşti. ABD 10 yıllık tahvil faizi 4,18 seviyesinde, Dolar Endeksi (DXY) 103,9 puan seviyesinde seyrediyor. Bugün yurtiçinde Ekonomik Güven Endeksi, Dış Ticaret Dengesi ve Bankacılık Net Kar/Zarar tabloları açıklanacak. ABD tarafında ise CB Tüketici Güven Endeksi rakamları takip edilecek.

Her iki bölgenin Merkez Bankası Başkanları’nın enflasyon hedeflerine ulaşmak için faiz artışlarına devam edebileceklerini ifade eden açıklamaları sonrası nispeten geri çekilen EURUSD paritesi yeniden 200 Günlük üssel ortalaması 1,0807 seviyesinin üzerinde denge bulmaya çalışıyor. Bugün her iki bölgeden de makroekonomik veri akışı beklenmiyor ancak yarın ABD’de açıklanacak enflasyon ve ADP verileri parite üzerinde etkili olmasını beklediğimiz veriler olarak ön plana çıkıyor.

Dün ABD’de veri akışının zayıf olduğu günü geride bırakırken bu hafta açıklanacak enflasyon, istihdam ve PCE endeksi verileri kıymetli maden üzerinde baskı yaratabilir. Powell’ın açıklamaları sonrasında sınırlı düşüşler gören Ons Altın 200 Günlük üssel ortalamasından aldığı destekle tekrar 1920 dolar seviyesi üzerinde fiyatlama görüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 4,20 altında. Dolar endeksi ise 104 seviyesi altına geriledi.

Sterlin/Dolar ABD tarafında 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinin yükselişlerini sonlandırması sonrasında, bu hafta başında yatay pozitif kapanış gerçekleştirdi. Gün içerisinde 1,2565 ile 1,2612 seviyeleri arasında hareket kaydedilirken gün sonunda bollinger alt bandı 1,2593 seviyesine yakın fiyatlama gördü. Bu hafta ABD’den gelecek istihdam ve enflasyon rakamları önemli olacak. Sterlin tarafında İmalat PMI rakamlarının sınırlı etkisini görebiliriz.
Londra borsasında tatil nedeniyle dün işlem yapılmadı. Avrupa borsaları haftaya alıcılı başladı. Avrupa ve ABD tarafı için veri akışı zayıf bir gün olmakla beraber Ons Altında bu sabah ılımlı bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Dün Wall Street ise yükselerek kapandı. Hafta genelinde piyasalarda yarın ABD’den açıklanacak büyüme verisi, ADP İstihdam Raporu ve Tarım Dışı İstihdam Raporu ile İşsizlik Maaşı Başvuruları, Euro Bölgesi’nde tahmini TÜFE rakamları ve yurtiçinde ise yıllık GSYH verileri takip edilecek.



USDTRY

Geçen hafta TCMB PPK toplantısının hemen ardından sert düşüş yaşayan kur ilk tepki hareketinden sonra 26TL seviyesinin üzerine kendini taşıdı. Haftanın ilk işlem gününde 26,35TL seviyesinden işlem görmeye başladı. Dün ABD’de Dallas Fed İmalat Sanayi Endeksi -11.2 oldu. Bugün yurtiçinde Ekonomik Güven Endeksi, Dış Ticaret Dengesi ve Bankacılık Net Kar/Zarar tabloları açıklanacak. ABD tarafında ise CB Tüketici Güven Endeksi rakamları takip edilecek. Gün içinde 26,60TL seviyesi üzerinde 26,70TL ve 26,80TL direnç bölgeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde 26,50TL ilk destek bölgesi, bu seviye altında fiyatlama için ise 26,40TL ve 26,30TL diğer destek seviyeleri olarak takip edilebilir.


EURTRY

Çaprazda kur tarafındaki yükseliş etkisi devam ediyor. Sert geri çekilmelerin ardından yeniden yukarı yönlü fiyatlama gören kur ve yatay pozitif fiyatlama gören parite 29,35TL seviyesinin test edilmesine olanak tanıdı. Bugün Euro Bölgesi’nde veri akışı zayıf. yurtiçinde Ekonomik Güven Endeksi, Dış Ticaret Dengesi ve Bankacılık Net Kar/Zarar tabloları açıklanacak. Yarın ise Almanya enflasyon ve Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. Gün içi 28,70TL altı fiyatlamalarda destek bölgeleri olarak 28,60TL ve 28,50TL seviyeleri takip ediliyor. Çaprazda yeniden yükselişlerin olması halinde 28,80TL ilk direnç seviyesi olarak izlenebilir. Bu seviye üstünde 28,90TL ve 29,00TL bölgeleri takip edilebilir.


EURUSD

Her iki bölgenin Merkez Bankası Başkanları’nın enflasyon hedeflerine ulaşmak için faiz artışlarına devam edebileceklerini ifade eden açıklamaları sonrası nispeten geri çekilen parite yeniden 200 Günlük üssel ortalaması 1,0807 seviyesinin üzerinde denge bulmaya çalışıyor. Bugün her iki bölgeden de makroekonomik veri akışı beklenmiyor ancak yarın ABD’de açıklanacak enflasyon ve ADP verileri parite üzerinde etkili olmasını beklediğimiz veriler olarak ön plana çıkıyor. İlk direnç 1,0830 seviyesini sırasıyla 1,0850 ve 1,0870 seviyeleri takip ediyor. Destek bölgesi olarak ise 1,0810 bölgesi takip edilirken aşağı yönlü kırılmalarda 1,0790 ile 1,0770 seviyelerinin izlenmesi gerekebilir.


ONS ALTIN

Dün ABD’de veri akışının zayıf olduğu günü geride bırakırken bu hafta açıklanacak enflasyon, istihdam ve PCE endeksi verileri kıymetli maden üzerinde baskı yaratabilir. Powell’ın açıklamaları sonrasında sınırlı düşüşler gören Ons Altın 200 Günlük üssel ortalamasından aldığı destekle tekrar 1920 dolar seviyesi üzerinde fiyatlama görüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 4,20 altında. Dolar endeksi ise 104 seviyesi altına geriledi. İlk destek noktası 1925 dolar takip edilirken, bu seviye altında fiyatlama için 1920 ile 1915 dolar diğer destek bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişlerde ise 1930 dolar ve üstünde 1935 ile 1940 dolar seviyeleri direnç bölgeleri olarak takibimizde olacak.


GBPUSD

ABD tarafında 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi yükselişlerini sonlandırması sonrasında, bu hafta başında yatay pozitif kapanış gerçekleştirdi. Gün içerisinde 1,2565 ile 1,2612 seviyeleri arasında hareket kaydedilirken gün sonunda bollinger alt bandı 1,2593 seviyesine yakın fiyatlama gördü. Bu hafta ABD’den gelecek istihdam ve enflasyon rakamları önemli olacak. Sterlin tarafında İmalat PMI rakamlarının sınırlı etkisini görebiliriz. Teknik açıdan ilk olarak 1,2640 ve üstünde fiyatlama için 1,2660 ve 1,2680 direnç bölgeleri izlenebilir. Çekilmelerde 1,2620 seviyesi destek bölgesi olarak takip edilecek. Bu seviye altında ise 1,2600 ve 1,2580 bölgelerini takip ediyor olacağız.


GRAM ALTIN

Geçtiğimiz hafta kur ve ons altın tarafında geri çekilmeler gram altında da neredeyse son 2 ayın en düşük seviyesinin test edilmesine neden oldu. Sonrasında kur tarafında yeniden 26TL seviyesinin üzerine oturan fiyatlama ve ons altında 200 günlük üssel ortalama üzerinde denge bulma çabaları ile birlikte yurtiçi gram altın fiyatları 50 Günlük üssel ortalamasının üzerinde tutunmayı başardı. Bu hafta ons altın tarafında oynaklık belirleyici olabilir. Direnç noktası 1645TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1650TL ve 1655TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1640TL noktası, bu seviye altında fiyatlama için ise 1635TL ve 1630TL destek bölgeleri takibimizde olacak.



 Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler
http://www.ahlatciyatirim.com.tr
   
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Japonya'da Nikkei 225 Endeksi %0.18 artışla 32226,97 puandan kapandı
Almanya'da Eylül ayı GfK tüketici güven endeksi -25.5 (Beklenti: -24.3 önceki: -24.4)
İsveç'te dış ticaret dengesi Temmuz'da: +4.6myr kron (Önceki:+1.1 milyar kron)
İsveç'te perakende satışlar Temmuz'da aylık %+1.0 (Önceki:%-0.3)
İsveç'te perakende satışlar Temmuz'da yıllık %-2.1 (Önceki:%-4.4)
Facebookta Paylaş