Günlük Forex Bülteni (Alan Yatırım)

DÜN NE OLDU?

Haftaya başlarken veri akışının sakin olduğu günde, dolar dünya genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında geçtiğimiz hafta görülen değer kayıplarını telafi etme çabasındaydı. Dolar endeksi dün 100,22 seviyesine kadar yükseliş kaydetti.

Dün dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kazanırken, gelişen ülke para birimleri karşısında ise değer kaybetti. Gelişen ülke para birimleri arasında Türk Lirası dolar karşısında günü %1,45 değer kazancı ile tamamlarken, söz konusu ülke kurları arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu.

Sakin gündemde konuşması takip edilen Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, para politikası tedbirlerinin desteğine ihtiyaç var ifadesi ile genişleme yönündeki para politikası duruşundan vazgeçmedi.


BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün Avrupa'da Almanya'da sanayi üretimi verileri ile birlikte ABD'de ticaret dengesi verileri takip edilecek.

Bugünün genelinde makro gündem sakin olup, paritelerde teknik seviyelerin ön plana çıkması beklenebilir.

USDTRY

Haftanın ilk işlem gününde dolar gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğu karşısında değer kaybetti. Gelişen ülke para birimleri arasında Türk Lirası dolar karşısında günü %1,45 değer kazancı ile tamamlarken, söz konusu ülke kurları arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu.USDTRY paritesi haftanın ilk işlem gününde 3,66 seviyesine kadar gerileme kaydetti.

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,7000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,7500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,7000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,6500 ve 3,6370 destek seviyeleri izlenebilir.


EURUSD

Haftanın ilk işlem gününde dolar dünya genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında geçtiğimiz hafta görülen değer kayıplarını telafi etme çabasındaydı. Gün içerisinde euro dolar karşısında zayıf bbir görünüm sergilerken, Avrupa Merkez Bankası Draghi'nin konuşması sırasında para politikasına ilişkin genişleme yönünde ifadeler de euronun zayıf seyrinde etkili oldu.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0720 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0765 ve 1,0820 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0650 ve 1,0580 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.


ALTIN

Geçtiğimiz hafta dünya genelinde doların zayıf seyri ve piyasalarda yer edinen Trump dönemine ilişkin belirsizliğin yaratttığı endişeler güvenli liman niteliğindeki altına talebi artmasının etkileri yeni haftada da etkilerini göstermekte. Dün ABD 10 yıllık tahvil faizleri gerilemeye devam ederken, altın 1235 seviyesine kadar yükseliş kaydetti.

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1234 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerrde 1243 ve 1250 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1224 ve 1215 destek seviyeleri izlenebilir.


USDJPY

Haftanın ilk işlem gününde dolar dünya genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında geçtiğimiz hafta görülen değer kayıplarını telafi etme çabasında olsa da Japon Yen'inde pozitif ayrışma görüldü. Japon Yeni günü dolar karşısında %0,95 değer kazancı ile tamamlarken, söz konusu ülke kurları arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu.

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 112,40 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 113,00 ve 114,80 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 111,50 ve 110,30 destek seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD

Haftanın ilk işlem gününde dolar dünya genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında geçtiğimiz hafta görülen değer kayıplarını telafi etme çabasındaydı. Bu kapsamda sterlinde diğer gelişmiş ülke para birimleri ile birlikte söz konusu seyre iştirak ederek günü doalr karşısında %0,46 değer kaybı ile tamamladı. Gün içerisinde GBPUSD paritesi 1,2427 seviyesine kadar gerileme kaydetti.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2520 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2600 ve 1,2680 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2440 ve 1,2320 destek seviyeleri takip edilebilir.


BRENT

Üretici ülkelerden gelen açıklamalar petrol fiyatlarında hareketlilik yaratmaya devam ederken, geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarında görülen yükseliş yeni haftada yerini kar satışlarına bıraktı. Sondaj kuyularındaki artış sonrası arz fazlasının gündeme gelmesi söz konusu satışlarda etkili oldu. Bu gece Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trenddin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 55,20 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,40 ve 57,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,60 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir


 

 

 Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,
 http://www.alanyatirim.com.tr/

***Raporun Tamamı Ekteki Dosyada Bulunmaktadır***

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece bburada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş