Günlük bülten (Ünlü Menkul)

9400 puanı geride bıraktıktan sonra yukarı yönlü eğilimi hız kazanan BIST-100 endeksi dün ilk kez 10.000 puanın üzerini test etmeye başlarken kapanışı da bu bölgede yaptı. Haftanın geri kalanında da bu noktanın üzerinde kalınması endeksin kısa vadede daha fazla yatırımcı ilgisi ile karşılaşmasını ve momentum kazanmasını sağlayabilir. Özellikle Cuma günü S&P’nin Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde yapması beklenen güncelleme TL varlıklara yönelik risk iştahını canlı tutan bir unsur olarak çalışabilir. Yurt dışında ise odak noktasında tamamen yarın sonuçlanacak olan Fed toplantısı yer alıyor. Her ne kadar faiz oranlarında değişiklik yapılması beklenmese de yatırımcılar Merkez Bankası’nın vereceği sinyalleri görmek isteyecektir. Dolayısıyla Fed öncesinde yurt dışında daha çok temkinli bir iyimserlik olduğunu söyleyebiliriz.
TL: Merkez Bankası’nın geçen hafta gerçekleştirdiği ve politika faizini %50 seviyesinde sabit tutarken gerekmesi durumunda daha fazla artırıma açık kapı bıraktığı toplantının ardından TL iyimserliğini yeni hafta da koruyor. Bu kapsamda dün USD/TL’nin 32,25’e doğru geri çekilmesi ve gelişmekte olan ülke para birimleri ortalamasına kıyasla daha iyi bir performans sergilemesi dikkat çekti. Diğer taraftan yabancı kurumların dolara karşı TL’de uzun pozisyon önerileri de son dönemde artış gösteriyor. Bunun da TL’deki iyimserliğe destek verdiğini söyleyebiliriz. Haftanın geri kalanına baktığımızda ise Cuma gününü TL açısından haftanın en önemli günü olarak görüyoruz. Söz konusu günde Nisan ayı enflasyon rakamı açıklanırken S&P’nin ise Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde güncelleme yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul: 10 bin puanın üzerini test etmeye başlayan BIST-100 endeksi kapanışı da bu seviyenin üzerinde yaparak tatil öncesindeki son işlem günü için iyimser sinyaller verdi. 9850 puanın üzerinde kalındıkça endeksin yukarı yönlü denemelerini sürdüreceğine yönelik görüşümüzü koruyoruz. Özellikle bankaların performansının kısa vadede belirleyici unsurlardan biri olarak çalıştığını görebiliriz. Dün endeksin 10 bin puanın üzerine yükselmesinde de bankaların önemli oranda katkısı olduğunun altını çizmek gerekir. Bu kapsamda bankacılık endeksinin günü %2’ye yakın kazanımla noktaladığını gördük.
BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI
Günü 10981.25 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 10905, 10817, 10740 ve 10652 destek olarak izlenebilir. 11059, 11146, 11223 ve 11311 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 ÜNLÜ Menkul
  unlumenkul.com
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Japonya'da istihdam/iş başvuruları rasyosu Mart ayında 1.28 (Beklenti: 1.26 Önceki: 1.26)
Japonya'da işsizlik oranı Mart ayında 2.6% (Beklenti: 2.5% önceki: 2.6%)
Japonya'da MD geçici sanayi üretimi Mart ayında aylık 3.8% (Beklenti: +3.5%, önceki: -0.6%)
Japonya'da MD geçici sanayi üretimi Mart ayında yıllık -3.6% (Önceki: -6.8%)
Japonya'da perakende satışlar Mart ayında yıllık +1.2% (Beklenti: +2.2%, önceki: +4.6%)
Japonya'da geniş perakende satışlar Mart ayında yıllık +7% (Önceki: +8.0%)
Japonya'da Nisan ayı sanayi üretimi tahmini +4.1% (Önceki: +4.9%)
Japonya'da gelecek ayın sanayi üretimi tahmini Mayıs için +4.4% (Önceki: +3.3%)
Çin'de NBS imalat PMI Nisan ayında 50.4 (Beklenti: 50.3 Önceki: 50.8)
Facebookta Paylaş