BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
Bugünün en önemli gündem maddesini Fed’in Temmuz ayı toplantısı oluşturmakta. Söz konusu toplantıda para politikası duruşunda değişiklik beklenmemekte. Son dönemde Fed üyelerinin ABD ekonomisine dair güven veren ve faiz artışını destekleyen söylemlerine rağmen, son dönemde ABD tarafından gelen zayıf veriler faiz artışına ilişkin çelişki yaratmakta. Fed üyeleri mevcut açıklanan verilerdeki zayıflamanın geçici ve mevsimsel etkilerden kaynaklandığını ifadesini sıklıkla dile getiriyor olsalar da, yalnızca görünen resimde değil özellikle ABD enflasyonu ve büyümeye dair beklentilerde de zayıflama mevcut. Bu sebeple ilgili toplantıda üyelerinde para politikasında duruşunda ısrarcı olup olmayacakları ve ilgili haftada ABD’nin 2.çeyrek büyüme verisi doların seyri açısında önem arz ediyor.
Yurt içinde de TCMB’nin Temmuz ayı toplantısı öne çıkmakta. Fed’e dair beklentilerin su yüzüne çıkması ve son dönemde makro görünümdeki iyileşmenin etkisiyle TCMB’nin Temmuz ayında faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapması beklenmemekte.
USDTRY
Yeni haftada Fed toplantısı öncesinde global bazda yatırımcıların risk almayı tercih etmemeleri nedeniyle yükseliş kaydeden ABD Doları dün gün içerisinde yükseliş eğilimini sürdürdü. Gelişen ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,43 değer kaybı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5700 seviyesi üzerinde kalıcılık önemini korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,6000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,5700 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,5500 ve 3,2000 destek seviyeleri izlenebilir.
EURUSD
Yeni haftada Fed toplantısı öncesinde global bazda yatırımcıların risk almayı tercih etmemeleri nedeniyle yükseliş kaydeden ABD Doları dün gün içerisiinde yükseliş eğilimini sürdürdü. Gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazancı sınırlı kalan ABD Doları paralelinde, euro günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,1670 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,1720 ve 1,1800 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,1620 ve 1,1540 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.
ALTIN
Yeni haftada Fed toplantısı öncesinde global bazda yatırımcıların risk almayı tercih etmemeleri nedeniyle yükseliş kaydeden ABD Doları dün gün içerisinde yükseliş eğilimini sürdürdü. ABD Doları’nda görülen değer kazancı nedeniyle altın günün genelinde zayıf seyir izledi. Altın dünü dolar karşısında %0,42 değer kaybı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1244 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 12552 ve 1260 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1232 ve 1224 destek seviyeleri izlenebilir.
USDJPY
Yeni haftada Fed toplantısı öncesinde global bazda yatırımcıların risk almayı tercih etmemeleri nedeniyle yükseliş kaydeden ABD Doları dün gün içerisinde yükseliş eğilimini sürdürdü. ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazancı görülse de, Japon Yeni tarafında negatif ayrışma söz konusuydu. Japon Yeni günü dolar karşısında %0,71 değer kaybı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 111,40 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 112,20 ve 113,00 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 111,00 ve 110,60 destek seviyeleri takip edilebilir.
GBPUSD
Yeni haftada Fed toplantısı öncesinde global bazda yatırımcıların risk almayı tercih etmemeleri nedeniyle yükseliş kaydeden ABD Dolaarı dün gün içerisinde yükseliş eğilimini sürdürdü. Gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazancı sınırlı kalan ABD Doları paralelinde, sterlin günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı. Bugün İngiltere’de 2.çeyrek dönemine ilişkin büyüme verisi takip edilecek.
Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,3060 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,3140 ve 1,3140 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek satış baskısında ise 1,2900 ve 1,2820 destek seviyeleri takip edilebilir.
BRENT
Hafta başında OPEC ve OPEC dışı üye ülkelerin Rusya’da gerçekleştirdikleri toplantıda Rusya ve Suudi Arabistan tarafından gelen üretim kesintisinin uzatılabileceğine ilişkin açıklamalar petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. Bununla birlikte dün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıkladığı haftalık ham petrol stok verilerinde göre stoklar geçtiğimiz hafta 10,2 milyon varil azalış kaydetti. SStoklarda görülen azalış sonrası petrol fiyatları değer kazançlarını artırdı. Bugün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri takip edilecek.
Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 50,30 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,40 ve 52,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satış baskısının görülmesi halinde ise 49,20 ve 48,00 destek seviyeleri takip edilebilir.
Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,
http://www.alanyatirim.com.tr/
***Raporun Tamamı Ekteki Dosyada Bulunmaktadır***
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.