FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Fed toplantı tutanakları, ABD tarım dışı istihdam ve ABD'de bu haftaki özel sektör tahvil ihraçları öncesinde ABD 10 yıllıkların faizi dün yükseliş eğilimindeydi. Dün %1,52'li seviyelerden %1,6385 seviyesine kadar çıkan 10 yıllık tahvil faizine, Dolar endeksinin (DXY) de eşlik ettiğini ve DXY'nin günü %0,6 oranında primle kapattığını izledik. Bu sabah da Dolar dirençli duruyor. OPEC+ toplantısı ve ABD ISM imalat endeksi bugünün öne çıkan gelişmeleri iken, Dolar'ı destekleyici koşullar (Fed'in görece daha şahin olması, olumlu ekonomik görünüm vs) sürüyor. Yurtiçi tarafta ise beklentilerin üzerindeki enflasyon sonrasında kurda dün oynaklık yaşandı. Enflasyondaki yukarı yönlü risklerin fiyatlanması ve geçen hafta kurdaki sert tepki yükselişi nedeniyle veri sonrasında TL'de daha çok kayıplarını telafi etme çabası vardı. Şu aşamada, yaşanan fiyatlamaların ardından kurda yükseliş alanının azaldığını ve «Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat» uygulamasının TL'deki potansiyel kayıpları sınırlayabileceğini düşünüyoruz. Kurda teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 13,61 - 13,94 sıralı dirençler. Aşağıda ise 13,01 ve 12,76 sıralı destek konumunda.
 
EUR/USD: ABD - Almanya faiz farkının açılmasıyla paritede baskı gözlendi ve EURUSD dün %0,7 oranında düşüş kaydederek 1,1297 seviyesinden günü kapattı. Bu sabah da 1,13 seviyesinin altında kalmaya devam eden paritede, tarım dışı istihdam verisinin izleneceği haftada Dolar kaynaklı baskı sürebilir. Bu kapsamda, 1,1315 yakın direnci aşılmadıkça 1,1240 seviyesine kadar düşüş sürebilir. Diğer yandan, 1,1315 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1,1350 bir sonraki direnç olarak izlenebilir.
 
XAU/USD: Dün önemli direnç seviyesi olan 1.830 seviyesinden düşüşle karşılaşan kıymetli madende 200 günlük ortalama olan 1.800 seviyelerine kadar geri çekilme izlendi. ABD 10 yıllıkların %1,63'e kadar yükseldiği günde Ons Altın'da baskı gözlendi. Bunun yanında Omikron vaka sayılarının artmasına karşın piyasaların olumlu seyretmesi Ons Altın'da ek baskı yapıyor olabilir. Çin Merkez Bankası'nın bankacılık sisteminden likidite çekmesi de Ons için baskı unsuru -kısmen de olsa- olduğu söylenebilir. Bu çerçevede, haftaya yükselişle başlayan Dolar'ın dirençli durması da dikkate alındığında değerli madende baskı sürebilir. Teknik olarak, geri çekilmelerin sürmesi durumunda 1.793 ve 1.780 seviyeleri destek olarak karşımıza çıkabilir. Yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyeleri olarak 1.816 ve 1.830 seviyeleri takip edilebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSVİÇRE'DE TÜFE ARALIK'TA YILLIK % +1.5 (BEKLENTİ: +1.6%, ÖNCEKİ: +1.5%)
TCMB 2 HAFTA VADELİ 600 MİLYON DOLAR TUTARINDA DÖVİZ KARŞILIĞI TL SWAP İHALESİ AÇTI
TCMB 2 HAFTA VADELİ 400 MİLYON EURO TUTARINDA DÖVİZ KARŞILIĞI TL SWAP İHALESİ AÇTI
TCMB 1 AY VADELİ 1 MİLYAR DOLAR TUTARLI DÖVİZ KARŞILIĞI TL SWAP İHALESİ AÇTI
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %0.2 DÜŞÜŞLE 3632,33 PUANDAN KAPANDI
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 38008,9 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 100377,3 milyon TL
Facebookta Paylaş