Yurt İçi Yerleşiklerin Döviz Mevduat Hareketleri (Bizim Menkul)

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 15 milyon dolar azaldı…

TCMB tarafından haftalık olarak yayınlanan verilere göre 20 Ağustos ile biten haftada yurt içinde yerleşik gerçek kişilerin döviz mevduatı 644 milyon dolar artarak 144.996 milyon dolara yükselirken tüzel kişilerin döviz mevduatı 658 milyon dolar azalarak 87.236 milyon dolara geriledi. Yurt içi yerleşik gerçek kişiler 2 hafta aranın ardından dövizde alım yaparken, tüzel kişiler 6. hafta sonra döviz satışı gerçekleştirdi.

Yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin toplam döviz mevduatı 20 Ağustos ile biten haftada 15 milyon dolar azalarak 232.232 milyon dolar olarak gerçekleşti. 13 Ağustos kapanışında 8,5723 olan TCMB dolar alış kuru, 20 Ağustos tarihinde 8,5111 seviyesine geriledi. Böylelikle yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatının TL karşılığı, 14,3 milyar TL azalarak 1.976,5 milyar TL oldu.

Yurt içi yerleşiklerin TL mevduatı aynı dönemde 34,8 milyar TL azalarak 1.705,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Böylece 13-20 Ağustos haftasında yurt içinde yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin toplam mevduatı içindeki döviz mevduat payı 0,3 puan artarak %53,7 oldu.

Toplam mevduatlar içindeki döviz payı 2014 yılı başındaki %33 seviyesinden yıllar itibariyle artış göstererek 20 Ağustos 2021 itibariyle %53,7’ye yükseldi.

Rapor için tıklayınız.
https://www.bmd.com.tr/page/rapor_detay/5019/yurt-ici-yerlesiklerin-doviz-mevduat-hareketleri-26.08.2021.htm

 BMD Araştırma
 Bizim Menkul Değerler A.Ş.
 bmd.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
FED/BULLARD: FED BİLANÇONUN AŞAMALI KÜÇÜLMESİNİ SAĞLAMALI
FED / BULLARD: EKONOMİ BÜYÜYOR VE DAHA FAZLA TEŞVİĞE GEREK BULUNMUYOR -BN/ BLOOMBERG HT
FED/BULLARD: EKONOMİ CANLANIYOR, DAHA FAZLA TEŞVİK GEREKMİYOR
FED/BULLARD: FED, VARLIK ALIMLARINI AZALTMA PLANI ÜZERİNDE KONSENSUS SAĞLAYABİLİR
FED/BULLARD: KONUT FİYATLARI BİR ENDİŞE KAYNAĞI, FED BU KONUDA RAHAT OLMAMALI
FED/BULLARD: BULUNULAN NOKTADA REEL ÜCRETLER DÜŞÜYOR, DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERİN ENFLASYON RİSKİNDEN KORUNMA YETENEKLERİ YOKTUR
FED/ULLARD: YÜKSEK ENFLASYON DEVAM EDERSE, ÖZELLİKLE DÜŞÜK GELİRLİ AİLELER BAŞTA HERKES İÇİN SORUN OLACAK
FED/BULLARD: VARLIK ALIMLARINA HIZLA SON VERMEK, ENFLASYON ILIMLILAŞTIĞI TAKDİRDE FAİZ ARTIŞLARI İÇİN SEÇENEKLERİ SAĞLAYACAK
ABD'NİN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ BULLARD'IN AÇIKLAMALARININ ARDINDAN %1.364 İLE GÜNÜN EN YÜKSEĞİNE ÇIKTI
FED/BULLARD: DELTA VARYANTI BİR NOKTADA ZİRVEYE ULAŞACAK, EKONOMİNİN SALGINLA BAŞA ÇIKACAK ŞEKİLDE ADAPTE OLDUĞU MESAJI HALA GEÇERLİ
FED/BULLARD: ENFLASYON 2022'DE ILIMLILAŞACAK, MUHTEMELEN % 2.5'TAN YÜKSEK OLACAK
FED/BULLARD: VARLIK ALIMLARINI AZALTMANIN 2022'NİN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANMASINI İSTERİM
Facebookta Paylaş