Şişecam, uluslararası fon ve finans kuruluşlarına 5 yıl vadeli 500 milyon dolar ve 8 yıl vadeli 600 milyon dolar nominal değerli olmak üzere toplam 1,1 milyar dolarlık Eurobond ihraçları gerçekleştirdi

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ile global bir dev olan Şişecam, uluslararası fon ve finans kuruluşlarına 5 yıl vadeli 500 milyon dolar ve 8 yıl vadeli 600 milyon dolar nominal değerli olmak üzere toplam 1,1 milyar dolarlık Eurobond ihraçları gerçekleştirdi. Şişecam ilgili Eurobond ihraçlarına gelen toplamda 3,5 milyar doların üzerinde talep ile Cumhuriyet tarihinin en büyük şirket tahvil ihracına imza attı.
 
 Şişecam'ın İngiltere'deki iştiraki Sisecam UK PLC üzerinden yurt dışındaki kurumsal yatırımcılara yönelik gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon dolar ve 8 yıl vadeli 600 milyon dolar nominal değerli yurt dışı tahvil (Eurobond) ihraçlarına uluslararası fon ve finans kuruluşundan toplamda 3,5 milyar doların üzerinde talep geldi. Yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc, J.P. Morgan Securities plc ve Bofa Securities’in yetkilendirildiği ihraçlarda, kupon faizleri sırasıyla yüzde 8,250 ve yüzde 8,625 seviyesinde gerçekleşti. Dünyanın tüm ülkelerinden yoğun talep gören tahvillerin yüzde 38’i ABD, yüzde 37’si İngiltere, yüzde 15’i Avrupa, yüzde 10’u ise Hong Kong başta olmak üzere Asya ve Orta Doğu menşeli fon ve finans kuruluşları tarafından satın alındı.
 
Şişecam'ın ilk Eurobond ihracını 2013 yılında gerçekleştirdiği bilgisini veren Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, "Şişecam gerek yurt içinde gerek yurt dışında ihraç ettiği bono ve tahvillerine yönelik kurumsal yatırımcılardan aldığı güçlü alım talepleriyle ön plana çıkmayı başaran bir şirket. Şişecam’ın global başarılarının etkisiyle kredi notlarımız Moody's ve Fitch tarafından ülke reytinginin de üzerinde değerlendirilerek B2 ve BB- olarak belirlendi. Bunun ardından Cumhuriyet tarihinin en büyük şirket tahvil ihracına gelen en yüksek talep de Şişecam’a global ölçekte duyulan bu güveni bir kez daha teyit etmiş oldu." dedi.
 
Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici de etkin likidite yönetimi perspektifinden tüm fırsatları sürekli takip ettiklerini belirterek "Sürdürülebilir değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda girdi verdiğimiz sektörlerin büyümelerini destekleyecek yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Önümüzdeki yatırım döneminde de gerekli sermaye piyasası ve finansman araçlarını bir kompozisyon halinde kullanmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu Eurobond ihracımızın dışında son dönemde Türkiye'de de önemli bono ihraçlarında bulunduk. Bunu ilgili para birimlerindeki ihtiyacımıza uyumlu olacak şekilde devam ettireceğiz" dedi.
 
 
Sayılarla Şişecam’ın Eurobond İhracı:
• Nominal tutarı 5 yıl vadeli 500 milyon dolar ve 8 yıl vadeli 600 milyon dolar, sabit faizli tahvillerin kupon oranları sırasıyla yüzde 8,250 ve yüzde 8,625 olarak belirlendi.
• Uluslararası fon ve finans kuruluşundan toplamda 3,5 milyar doların üzerinde talep geldi.
• Eurobond ihracının yurt dışındaki tanıtım toplantıları Londra’da gerçekleşti.
• Toplantılarda yaklaşık 54 yatırımcı kuruluş ile görüşme yapıldı.
• Şişecam, 2013 yılından bu yana uluslararası piyasalarda toplam 2,3 milyar dolar Eurobond ihracı gerçekleştirdi.
• Şişecam’ın 2019 yılında gerçekleştirdiği 700 milyon dolar nominal değerli Eurobond ihracına da uluslararası fon ve yatırımcılardan yüksek talep gelmişti.
 
Şişecam Hakkında
1935 yılında dünyanın saygı duyduğu global lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında lider konumundadır. Cam ambalaj ve düz cam alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer alan Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.
Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, üretim faaliyetlerini Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de yürütmektedir.
Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Şişecam, yarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dijital altyapısını ve kültürünü dönüştürmeye kesintisiz devam etmektedir. 89 yıllık deneyim, 24 bini aşkın çalışan, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam, tüm ekosisteminin gelişimini destekleyen kapsayıcı bir yaklaşım ile büyüme yolculuğunu sürdürmektedir. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği CareForNext stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanmaktadır.
www.sisecam.com.tr



Diğer Haberler
TCMB döviz varlıkları, 19 Nisan itibarıyla 59.56 milyar dolar (Önceki: 62.51 milyar dolar)
TCMB altın cinsinden rezerv varlıkları, 19 Nisan itibarıyla 59.27 milyar dolar (Önceki: 58.45 milyar dolar)
TCMB'nin net uluslararası rezervleri 19 Nisan itibarıyla 15.05 milyar dolar (önceki hafta: 20.93 milyar dolar)
Şekerbank: İhraç tavanı izninin, belli bir bölümünün, ilave ana sermaye niteliğini haiz borçlanma aracı ihracı için kullanılması yönünde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan gerekli izin alınmıştır
Şekerbank: Bu kapsamda, Bankamızca; Morgan Stanley, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ve Emirates NBD Capital'dan oluşan bankalar grubu global yatırımcılarla 25.04.2024 tarihinde başlayacak bir seri toplantı düzenlenmesi amacıyla yetkilendirildi
TCMB resmi rezerv varlıkları, 19 Nisan itibarıyla 126.28 milyar dolar (Önceki: 128.45 milyar dolar)
KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL’ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırının politika faiz oranının %60’ı olarak belirlenmesine- TCMB
TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL’ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırının politika faiz oranının %80’i olarak belirlenmesine karar verilmiştir- TCMB
Facebookta Paylaş