Sağlık kuruluşları yeni teknolojilere odaklanıyor- EY

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY’nin ‘Sağlık Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar’ raporuna göre; sağlık sektöründe yeni teknolojilere ve hastalıklardan korunma odaklı stratejilere yatırım yapılması gerekiyor

Lider danışmanlık ve denetim şirketlerinden EY, insan ömrünün uzaması ve yeni teknolojilerin ortaya çıkması ile birlikte sağlık hizmetleri sektöründe yaşanan dönüşümü mercek altına alan ‘Sağlık Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar’ raporunu açıkladı. Rapor; kişiselleştirilmiş sağlık hizmetlerine artan talebin ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetleri ve iş modelleri üzerindeki küresel etkisine ışık tutuyor. Raporda; sağlık hizmeti kuruluşlarının maliyetlerin azaltılmasına ve hastalar için daha iyi sonuçlar alınmasına çabaladıkları belirtiliyor. Aynı zamanda sağlık sektöründe hastalıklardan korunma odaklı stratejilere yatırım yapılması ve uygulamaya geçilmesi gereksinimine vurgu yapılıyor.

Sağlık kuruluşları RSO ve AI gibi yeni teknolojileri keşfediyor
Sağlık hizmeti kuruluşlarının verimliliği artırmak amacıyla süreç, prosedür ve hasta arayüzlerini düzenli olarak gözden geçirdiğinin belirtildiği raporda; pek çok kuruluşun bu amaçla robotik süreç otomasyonu (RSO) ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri kullanmaya başladığı ifade ediliyor. Öte yandan sanal erişim arayüzü ve uzaktan izleme gibi diğer teknolojilerin de hasta deneyiminde iyileşme sağlayabileceği belirtiliyor.

EY’nin İngiltere, Avustralya ve Hollanda’da bulunan hasta ve doktorların görüşlerini alarak gerçekleştirdiği ankete göre;doktorların %62’si sanal teknolojilerin kullanımını hasta iletişiminde faydalı bulurken, %68’i ise akıllı telefon vasıtasıyla kaydedilip gönderilen biyometrik verilerin fayda sağladığını ifade ediyor.

EY Türkiye Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektör Lideri, Vergi Bölümü & KS Avukatlık Şirket Ortağı Av. Ahmet Sağlı konu ile ilgili olarak, "Sağlık hizmeti kuruluşlarının yarattığı değer ve başarıları yalnızzca veriye sahip olmalarına değil, bu verilerin doğru şekilde analiz edilerek hastalar için daha iyi sonuçlar alınmasına ve bakım ve tedavi yöntemlerini geliştirmelerine bağlı olacaktır. Bu nedenle, sağlık sektörünün büyük veriden azami olarak fayda sağlaması sağlık kuruluşlarının yeni teknolojileri bu amaçla kullanma istek ve kabiliyetlerine bağlı olacaktır. Sağlık sektöründeki hizmet ve ürün kalitesinin artırılması ve özellikle hastalar için yakın gelecekte değer yaratılması amacıyla sağlık hizmet kuruluşlarının yeni teknolojilere yatırım yapmaları ve teknolojiyi iş model ve stratejilerine dahil etmeleri önemlidir" dedi.

EY Türkiye Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektör Lideri, EY Orta, Güney ve Doğu Avrupa Sağlık Sektörü Kıdemli Danışmanı T. Ufuk Eren, sağlık hizmetlerinde yeni teknolojilerin kullanımı ile ilgili şunları söyledi: “Tüketiciler yeni teknolojilerin hayatlarını kolaylaştırmasına ve süreçleri hızlandırmasına alışkın. Bu teknolojilerin hayatlarının diğer alanlarında sağladığı kkolaylığı sağlık hizmetlerinde de daha yalın ve koordine bir hizmet halinde görmeyi bekliyorlar. Dolayısıyla, sağlık kuruluşlarının doğru hasta deneyimini tasarlamaları için mobil, şeffaf ve dolaysız bir süreç yaratacak teknolojilere yatırım yapmaları gerekiyor.”



Diğer Haberler
FRANSA MERKEZ BANKASI, FRANSA'NIN 4. ÇEYREKTEKİ BÜYÜMESİNİN %0.2'YE YAVAŞLAMASINI BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN:%+0.4)
İSVEÇ'TE KONUT FİYAT GÜVEN GÖSTERGESİ ARALIK'TA 10 (KASIM:13)
TCMB, 500.00 milyon dolar tutarlı 1 hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı
TCMB TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde TL faiz oranı % 24,00 ,dolar faiz oranı % 2,25 olacak
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 30691,9 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 26415,3 milyon TL
NORVEÇ'TE TÜFE KASIM'DA AYLIK %+0.5 YILLIK %+3.5
GAYRİSAFİ YURT İÇİ HASILA ÜÇÜNCÜ ÇEYREK İLK TAHMİNİ; ZİNCİRLENMİŞ HACİM ENDEKSİ OLARAK (2009=100), 2018 YILININ ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE %1,6 ARTTI. - TÜİK
3.ÇEYREKTE HANEHALKLARININ VE HHKOK'LARIN TOPLAM NİHAİ TÜKETİM HARCAMALARI %1,1 ARTTI - TÜİK
3.ÇEYREKTE MAL VE HİZMET İHRACATI %13,6 ARTTI, MAL VE HİZMET İTHALATI İSE %16,7 AZALDI- TÜİK
Facebookta Paylaş