Sabah Stratejis (Ziraat Yatırım)

Dün Avrupa'dan ardından ABD'den gelen olumlu makro verilerle birlikte borsa endeksleri pozitif bir görüntüyle günü kapattılar. Teknoloji hisselerinin de borsalara destek vermeye devam ettiğini izledik. Bu sabah ise Asya borsaları, Avrupa ve ABD'yi takiben artıda seyretseler de ABD vadelileri yatay. Benzer şekilde Avrupa vadelilerinde de önemli bir hareketlilik gözlenmiyor. Paritelerde de sakin bir görüntü var. Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki tekrar artışlar (Avrupa ve bazı Asya ülkeleri) yaşanması ve teknoloji üzerinden ABD - Çin gerginliği risk unsurları olarak takip ediliyor. Yurtiçi fiyatlamalara baktığımızda, TL, bugün saat 10'da açıklanacak enflasyon verisi (beklenti aylık %0,80, yıllık %12,00) öncesinde hafif baskı altında; ancak kısa vadeli yaptığı yaklaşık 6,95 - 7,00 bant hareketinin içerisinde. Bayram nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu süreçte son iki işlem gününde önemli bir prim yapmayan Türkiye ETF'indeki hareket ve kurdaki görüntü dikkate alınırsa BIST100 endeksi güne hafif alıcılı bir görüntüyle başlayabilir.

  
  
       
 
MAKROEKONOMİ

             
Bugün yurt içinde TSİ 10'da temmuz ayına ilişkin enflasyon verisi ve ISO imalat PMI verisi,TSİ 11'de geçici dış ticaret verileri izlenecek. Yurt dışında ise veri takvimi sakin olmakla birlikte, TSİ 17'de ABD'de haziran ayına ilişkin fabrika siparişleri takip edilecek.

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı ağustos-ekim ayı arasına ilişkin 3 Aylık İç Borçlanma Stratejisi raporunu yayınladı. Buna göre Hazine, ağustos ayında toplam 28,1 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık toplam 19 milyar TL'lik iç borçlanma, eylül ayında toplam 25,6 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık toplam 22,5 milyar TL'lik iç borçlanma, ekim ayında ise toplam 41,9 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık toplam 36 milyar TL'lik iç borçlanma yapılmasını planlamaktadır.

Geçen hafta yurt içinde açıklanan veriler;

Ekonomik güven endeksi daha önceki hesaplamalarımızla uyumlu olarak 71,5 seviyesinden 82,2 seviyesine yükseldi.(30 Temmuz 2020 tarihli günlük bülten, sayfa 1). Endeks artmaya devam ederek ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair sinyal verdi.

Şekil. Ekonomik güven endeksi salgın öncesi seviyelere yakınsamakta.
 

Ayrıca bugün açıklanacak enflasyon verisi öncesi takip edilen İTO İstanbul ücretliler geçinme indeksi temmuz ayında aylık %0,44 artış gösterdi. Veriye göre giyim ve gıda aylık bazda düşerken diğer gruplarda yükselişler görülmekte.

Geçen hafta ve dün yurt dışında açıklanan önemli veriler;

Geçen hafta Avrupa'da 2.çeyreğe ilişkin öncü büyüme rakamları açıklandı. Almanya 2. çeyrekte çeyreklik bazda %10,1 daralarak 1970'ten beri en kötü daralmayı gördüğü çeyreği geride bırakmış oldu. Ekonomisi turizm gelirlerine daha bağımlı olan ülkelerde daha fazla düşüş görülmekte. İspanya çeyreklik bazda %18,5 daraldı. Cuma günü de Euro Bölgesi'ne ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Aynı şekilde Euro Bölgesi'nde de tarihi bir daralma görülürken, 2. çeyrekte daralma %12,1, yıllıklandırılmış bazda daralma %15 oldu. İlk çeyrek daralması da %3,8'den %3,6'ya revize edildi.

Ayrıca Euro Bölgesi'ne ilişkin işsizlik oranları da açıklandı. İşsizlik oranı haziran döneminde %7,8'e yükseldi. Temmuz ayına ilişkin güven endeksleri de açıklanırken ekonomik güven endeksi 75,8'den 82,3'e yükseldi, temmuz ayında tüketici güveninde aşağı yönlü bir hareket görülürken, sanayi ve hizmet sektörü tarafında ise iyileşme görülmekte.

ABD'de ise perşembe günü 2. çeyreğe ilişkin öncü büyüme verisi ve haftalık işsizlik maaşı başvurusu verisi takip edildi. Salgının en net etkilerinin görüldüğü 2. çeyrekte ABD yıllıklandırılmış bazda %32,9 daraldı ki 2. Dünya Savaşı'ndan beri görülen en yüksek daralma. Veride tüketici harcamalarının yıllıklandırılmış bazda %34,6 düştüğü görülmekte. Ekonomi otoriteleri çoğu kez ekonomik toparlanmanın ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu vurgulamakta. Bazı eyaletlerde artan vaka sayıları da bu süreci özellikle tüketici güvenini negatif etkilemekte örneğin temmuzda Conference Board tüketici güven endeksinde düşüş görmüştük. Ayrıca tüketici harcamalarındaki seyri işsizlik oranlarının seyri de etkilemekte. Bu bağlamda izlediğimiz bu haftaki işsizlik maaşı başvuruları da olumsuz geldi ve 2. hafta üst üste artarak 1,43 milyon kişiye yükseldi, süregelen işsizlik maaşı başvurularında da artış var.

Temmuz ayı için nihai Michigan tüketici güveni endeks 72,9'dan 72,5'e aşağı yönlü revize edildi. Daha önce açıklanan Conference Board gibi tüketici güveninin kötüleşmekte olduğu sinyalini verdi. Veride geçen aya göre tüketicilerin cari duruma ilişkin ve gelecekteki 6 aya ilişkin beklentileri daha da kötüleşmekte. Şu ana kadar artan işsizlik sonucu azalan güven teşviklerle bir noktaya getirildi. Bu noktada tüketici güveninin artması için Kongre'de görüşülen teşvik paketi önemli olacak.

Cuma günü ABD'de haziran ayına ilişkin kişisel harcamalar ve PCE deflatör verisi açıklandı. Kişisel harcamalar haziranda aylık %5,6 arttı fakat tüketici güveninde düşüş ve işsizlik maaşı başvurulurdaki artış artan vaka sayısı görünümü altında temmuz ayında böylesi bir artışın devam etmesi zor gözükmekte. Gelirler ise aylık %1,1 azaldı. Eğer yeni teşvik paketi üzerinde anlaşılamazsa gelirler önümüzdeki aylarda baskı altında kalacaktır. Enflasyon da son zamanlarda aşağı yönlü baskı altında 12 aylık PCE endeksi %0,8'e yükselirken kriz öncesi seviyeden oldukça uzak.

ABD'de temmuz ayına ilişkin imalat PMI verileri olumlu geldi. Chicago PMI temmuzda 44 beklentisine karşılık 51,9 gelerek genişleme bölgesine geçti. ISM imalat PMI'da beklentilerden yüksek gelerek temmuzda 54,2 geldi. Yeni siparişler endeksi de 56,4'ten 61,5'e yükseldi. IHS Markit imalat PMI ise 51,3'ten 50,9'a aşağı yönlü revize edilmesine rağmen şubattan beri ilk kez genişleme bölgesine geçti.

Avrupa tarafında da temmuz ayına ilişkin imalat PMI verileri izlendi. Euro Bölgesinde 51,1'den 51,8'e revize, Almanya'da 51'den 52'ye, Fransa'da 52'den 52,4'e, İngiltere'de ise 53,6'dan 53,3'e revize edildi. Genel anlamıyla imalat PMI rakamları toparlanma sinyalleri verdi.

Yurt dışı veri gündemi;

Bu hafta ABD'de temmuz ayında istihdam piyasasının durumuna ilişkin tarım dışı ve özel sektör istihdam verisi önemli olacak. İşsizlik GSYH'nin çoğunluğunu oluşturan tüketim harcamaları üzerinde baskı yapmakta. Bu bağlamda çarşamba günü temmuz ayı ADP özel sektör istihdam verisi, perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve cuma günü ise tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Haziranda tarım dışı istihdam toparlanmasını sürdürerek 4,8 milyon kişilik artışla tahminlerin üzerinde artmış ve işsizlik oranı da %11,1 seviyesine gerilemişti. Son dönemlerde vaka sayısında artış var ve son 2 haftadır işsizlik maaşı başvuruları artarak istihdam piyasasına yönelik olumsuz sinyaller vermekte. Ayrıca bu hafta çarşamba günü nihai hizmet PMI ve ISM imalat dışı PMI endeksi takip edilecek.

Bu hafta Avrupa'da ise çarşamba günü nihai hizmet PMI verileri açıklanacak. Daha önce açıklanan veriler temmuzda beklentilerden iyi gelmişti. Almanya'nın Cuma günü yayınlanacak haziran ayı ticaret verilerinden salgınla birlikte dip yapan küresel ticaretin ne yönde geliştiğine dair ipucu aranacak. Almanya'nın perşembe günü yayınlanacak haziran ayı fabrika siparişleri ve cuma yayınlanacak haziran ayı sanayi üretimi verileri de 2. çeyrek sonu itibarıyla ekonomik toparlanmanın durumuna ilişkin ipucu verecek. Ayrıca perşembe günü BoE'nin faiz kararı izlenecek ve ekonomiye ilişkin son değerlendirmeleri takip edilecekken, faiz oranlarında ve varlık alım programlarında değişiklik yapması beklenmiyor.

Asya tarafında ise cuma günü Çin'in temmuz ayı ticaret verilerinden dünya ticaretinin seyrine ve ekonomik toparlanmanın gücüne ilişkin ipucu aranacak. Perşembe Hindistan Merkez Bankası toplantısı bulunmakta.

Yurt içi veri takvimine baktığımızda ise bu hafta salı günü temmuz ayına ilişkin enflasyon verisi ve İSO imalat PMI verisi ve çarşamba günü ise temmuz ayına ilişkin reel efektif döviz kuru verisi takip edilecek.

Haziran ayında TÜFE aylık %0,5 artış beklentisinin üzerinde %1,13 artmış, yıllık enflasyon da %12,62'ye çıkmıştı. TCMB son toplantısında çekirdek enflasyon eğilimlerindeki artışa dikkat çekmiş ve faizleri sabit bırakmıştı. Son enflasyon raporunda da yıl sonu enflasyon beklentisi %7,4'ten %8,9'a yükselmişti. Ayrıca enflasyon raporunda temmuz ayıyla birlikte düşüş trendinin başlayacağı, salgınla birlikte var olan arz yönlü baskıların yerini talep yönlü dezenflasyonist etkilere bırakacağı vurgulanmakta.

Haziran ayında reel efektif döviz kuru 68,65 seviyesinden 69,32 seviyesine yükselmişti. Son dönemde artan döviz kuru enflasyona da bağlı olmakla birlikte reel efektif döviz kuruna aşağı yönlü baskı yapabilir.

İstanbul Sanayi Odası imalat PMI, 40,9 seviyesinden haziran ayında 53,9 seviyesine yükselmişti. Veri şubat 2020 sonrası ilk kez genişleme bölgesine geçmişti. Veriye bakıldığında faaliyetlerin yeniden başlamasıyla yeni siparişler (ağırlıklı yurt içi) ve istihdam artarken, girdi maliyetleri de artmıştı. Ayrıca stoklarda azalma olurken, teslimat sürelerindeki artış olması tedarik zincirindeki aksamaların devam ettiğini göstermişti. Temmuz ayında güven endekslerindeki yükseliş, elektrik tüketimindeki artış sebebiyle ISO imalat PMI verisinin geçen ay olduğu gibi genişleme bölgesinde gelmesini beklemekteyiz.


ŞİRKET HABERLERİ


Karel Elektronik (KAREL, Pozitif): Şirketin, Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin Ankara, Kayseri, Samsun, Adana, Diyarbakır ve Erzurum Bölgelerinde yer alan 51 ildeki baz istasyonları ile fiber optik hatlarının ve İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Erzurum, Diyarbakır, İzmir, Antalya, KKTC Lefkoşa'da kurulu Vodafone Teknoloji ve Vodafone Veri Merkezlerinin her türlü bakım, onarım ve kurulum hizmetleri işi ihalesini kazandığı Vodafone tarafından resmi olarak bildirilmiştir. Söz konusu ihale için imzalanacak sözleşme, 01.10.2020 tarihinden itibaren 3,5 yıl boyunca geçerli olacaktır. Şirket tarafından iş toplamının sözleşme birim fiyatlarıyla yaklaşık 450mn TL civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Sasa Polyester (SASA, Sınırlı Pozitif): Şirket 2020 yılının 2. çeyreğinde 128,9mn TL net dönem karı kaydetmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde şirket 282,3mn TL net dönem karı kaydetmişti. Satış gelirleri 2. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %35,3 oranında artarak 858,5mn TL'ye yükselen şirketin brüt karı ise 2Ç2019'daki 120mn TL'den 2Ç2020'de 161,3mn TL'ye yükselmiştir. Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde %34,2 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 46,2mn TL gelir kaydedilmiş ve böylece faaliyet karı %110,3 oranında artışla 168,6mn TL'ye yükselmiştir. Diğer taraftan şirketin finansman giderleri 2. çeyrekte kurların da olumsuz etkisiyle 47,7mn TL'den 213,1mn TL'ye yükselmiş ve dönem karının düşük çıkmasında ana etken olmuştur. Şirket, finansman gideri sonrası vergi öncesi 44,5mn TL net dönem zararı kaydederken, 173,4mn TL'lik vergi geliriyle birlikte, şirket 128,9mn TL net dönem karı açıklamıştır.

Vestel Beyaz Eşya (VESBE, Sınırlı Pozitif): Şirket'in 2Ç2020'deki net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %7,9 oranında azalmış ve 215,3mn TL olmuştur. Şirket'in bu çeyrekteki satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %5,3 oranında artarak 1.915mn TL olmuştur. Satış maliyeti %5,7 oranında artan Şirket'in 2Ç2020'deki brüt karı da geçen yılın 2. çeyreğine göre %3,5 oranında artmış ve 314,4mn TL olmuştur. Operasyonel giderleri %7,7 oranında artan şirket, diğer faaliyetlerden 21,9mn TL gider kaydetmiştir. Buna bağlı olarak faaliyet karı %4 oranında azalmış ve 231,2mn TL olmuştur. Finansman tarafında ise 14,8mn TL gider kaydedilmiştir. Tüm bunlara bağlı olarak vergi öncesi karı 216,5mn TL olmuştur. 1,2mn TL vergi gideri sonrası şirketin net dönem karı 215,3mn TL olmuştur. Şirketin 6 aylık net dönem karı 2019'un aynı dönemine göre %10,6 artarak 350,7mn TL'yi göstermiştir.

Ziraat Bankası: Ziraat Bankası'nın 2Ç2020'deki solo net dönem karı bir önceki çeyreğe göre %40,9, bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre ise %53,9 oranında artarak 2.638mn TL'ye yükselmiştir. İkinci çeyrek karı sonrasında 2020 yılının Ocak - Haziran dönemi net dönem karı ise geçen yılın aynı dönemin göre karı %60,2 oranında artarak 4.509mn TL olarak gerçekleşmiştir. Çeyreksel bazda; Ziraat Bankası'nın net faiz gelirleri %8,6 oranında artarak 9.644mn TL'ye yükselirken, net ücret ve komisyon gelirleri %59,8 oranında gerilemiş ve 345,2mn TL olmuştur. Öte taraftan, bu çeyrekte elde edilen 1.040mn TL temmetü geliri karı desteklerken, ticari zarar çeyreksel olarak 1.532mn TL azalarak karın bir önceki çeyreğe göre artmasında diğer bir faktör olmuştur. Diğer faaliyet gelerileri de %18,3 oranında artarak 854,2mn TL'ye yükselmiştir. Karşılıklar tarafında ise toplam karşılık giderleri %63,1 oranında artarak 2Ç2020'de 4.313mn TL'ye yükselmiş ve karın daha yüksek gelmesini engellemiştir. Operasyonel giderler ise personel giderlerdeki artışın etkisiyle %13,2 oranında artmış ve ikinci çeyrekte 3.429mn TL'ye yükselmiştir. Ziraat Bankası'nın 2Ç2020'deki takipteki krediler oranı %2,3, kredi mevduat oranı %98,9 olarak gerçekleşmiştir. Özkaynak karlılığı ise 2Ç2020'de %13,8 iken, sermaye yeterlilik oranı %18,50'dir.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: Bankacılık sektörünün 2020 Haziran ayı net dönem karı bir önceki aya göre %53,8 oranında azalarak 3.545mn TL'ye gerilemiştir. Bu düşüşte ikinci çeyrek dönem sonu olmasının da etkisiyle aylık bazda toplam karşılıkların %72 oranında artarak 11.331mn TL'ye çıkması önemli bir etken olurken, operasyonel giderler de %14,1 oranında artmış ve 8.642mn TL'ye yükselmiştir. Ayrıca, ticari karın 985mn TL azalarak 138mn TL'ye gerilemesi de karın düşmesinde diğer bir faktör olmuştur. Bankacılık sektörünün net faiz gelirleri ise aylık bazda mevduata verilen faiz giderlerindeki düşüş katalizörlüğünde %2,9 oranında artmış ve 18.033mn TL olmuştur. Net ücret ve komisyon gelirleri ise dönem sonu olmasının da katkısıyla %26,1 oranında artarak 3.904mn TL'ye yükselmiştir.Sektörde kamu - özel dağılımına bakıldığında, özel sektörün karı haziran ayında %5,3 gerileyerek 3.391mn TL'ye düşerken, kamunun haziran ayı karı %96,2 oranında gerileyerek 154mn TL olmuştur. Bankacılık sektörünün yılın ikinci çeyreğindeki net dönem karıise bir önceki çeyreğe göre %1,2 oranında artarak 15.526mn TL'ye yükselmiştir. Sektörde kamu - özel dağılımına bakıldığında, kamu bankalarının karı yüksek kredi büyümesinin de katkısıyla %5,7 oranında artarak 6.225mn TL'ye yükselirken, özel sektörün karı da %1,6 oranında düşüşle 9.301mn TL'ye olmuştur. 2020 Ocak - Haziran döneminde ise yıllık olarak kamunun karı %75,2 oranında artarak 12.116mn TL'ye çıkarken, özel sektörün karı yıllık %4,3 oranında artmış ve 18.757mn TL olmuştur. Haziran ayı karı ile birlikte Bankacılık sektörü 2020 Ocak - Haziran net dönem karı yıllık ise %24 oranında artarak 30.872mn TL'ye yükselmiştir. Haziran ayında TL kredilerde %4,8'lik artış yaşanırken, tüketici kredileri ve KOBİ kredileri büyümeye katalizörlük yapmaya devam etmişlerdir. Bireysel Kredi kartı portföyünde ise %7,7'lik artış kaydedilmiştir. Mevduatlar tarafında ise TL mevduatlarda bir önceki ay yaşanan kısmi düşüşün ardından bu ay %5 oranında artış göstermiştir. Bankacılık sektörünün kredi/mevduat oranı aktif rasyosunun da katkısıyla artmaya devam etmiş ve haziran ayı sonu itibarıyla 50 baz puan yükselerek %104 olarak gerçekleşmiştir. Vadesiz mevduat oranı ise 130 baz puan artarak %30,6'ya kadar yükselmiştir. Bankacılık sektörünün özsermeye karlılığı ve aktif karlılığı sırasıyla kardaki düşüşün etkisiyle mayıs ayındaki %13,2 ve %1,3 seviyesinden Haziran ayında %12,3 ve %1,2 seviyesine gerilemiştir. Net faiz marjı ise %4,31 ile 6 baz puan hafif düşüş göstermiştir. Mevduat maliyetlerindeki düşüş net faiz marjını desteklemesine karşın, kredilerdeki yeni fiyatlamalar net faiz marjını baskılamaktadır. Bankacılık sektörü sorunlu kredi oranı ise kredilerdeki artışın da etkisiyle aylık olarak 11 baz puan düşerek %4,37'ye gerilerken, sermaye yeterlilik oranı 7 baz puan artmış ve %19,52 olarak gerçekleşmiştir.

Borsa İstanbul: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KARTN.E ve JANTS.E paylarında 04/08/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/08/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

Borsa Ana Pazar'da işlem görmekte olan Akdeniz Yatırım Holding A.Ş.'nin mevcut "AKGUV" işlem kodu 04/08/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "AKYHO" olarak değiştirilecektir.


DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Kront Telekomünikasyon (KRONT, Sınırlı Negatif): Şirket 2Ç2020'da 0,7mn TL net dönem karı elde etmiştir. Bir önceki yılın 2. çeyreğinde 2,2mn TL net dönem karı açıklanmıştı. Şirket'in satış gelirleri 2Ç2020'da 8,7mn TL gerçekleşerek yıllık %27,8 oranında azalırken, brüt kar %34,7 gerilemiş ve 6,5mn TL'ye düşmüştür. Faaliyet gelirleri %23,6 düşüşle 1,7mn TL, vergi önceki kar %51,8 düşüşle 0,9mn TL olmuştur. İkinci çeyrek karı sonrasında, Şirket'in 2020 yılı ilk 6 aylık karı 1,8mn TL olmuş ve bir önceki yıla göre %47,8 oranında azalış göstermiştir.

Trabzonspor (TSPOR, Negatif): 2019 yılı 4. çeyrek (01.06.2019-31.05.2020) finansal sonuçlarına göre Şirketin satış gelirleri 87,5mn TL olmuştur. Bir önceki yılın aynı döneminde ise satış geliri 107,7mn TL idi. Satışların maliyeti ise 77,5mn TL olmuştur. Böylece brüt bir önceki yılın aynı dönemine göre %77,7 oranında azalarak 10mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler ise %16 oranında azalmış ve 5mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden 8,2mn TL gider kaydedilmiştir. Esas faaliyet zararı 3,3mn TL olarak gerçekleşmiştir. Finansman tarafında ise 56,2mn TL gider kaydedilmiştir. Böylece şirket 4. çeyrekte 59,5mn TL zarar açıklamıştır. 4. çeyrek sonuçlarıyla birlikte şirketin 2019 yılı zararı 36,3mn TL olmuştur.


FAİZ PİYASALARI

Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %7,72 seviyesinden %7,76 seviyesine yükseldi. Merkez Bankası piyasayı toplamda 242 milyar TL ile 208 milyar TL'si repo ihalelerinden karşılanacak şekilde fonladı. Geri kalan tutarın 34 milyar TL'si %7,25'ten piyasa yapıcı bankalara kullandırıldı.
 
ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi, dün güne %0,54 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %0,53-%0,57 bandında hareketin ardından, %0,55 seviyesinden günü kapattı.

Yurtiçi tahvil piyasasında, Bayram tatili nedeniyle yarım gün işlem olan perşembe günü verim eğrisinde faizlerde kısa vadeli tarafta 16 baz puana varan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise görece yatay seyir görüldü.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.