FAİZ İNDİRİMLERİNİN GEÇİKMESİ VE YÜKSEK ENFLASYON BEKLENTİLERİ PİYASALARI TEDİRGİN EDİYOR
Kurda yatay fiyatlama haftanın ikinci İşlem gününde de devam etti. Veri akışının zayıf olması gün içi dar bir bant içinde fiyatlamanın gerçekleşmesine neden oldu. Bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi verileri takip edilirken, yurt içinde veri akışı zayıf kalmaya devam edecek. EURTRY çaprazında parite etkisi aşağı yönlü baskı oluşturuken, Türk Lirası'nda değer değişimi gerçekleşmediği günde dün 32,80TL altında kapanış gerçekleşti. Bugün yurt içinde veri akışı zayıf, Avrupa'da enflasyon verisi ve ECB Başkanı Lagarde açıklamaları takip edilecek. EURUSD paritesinde 1,0930 teknik olarak aşağı kırıldıktan sonra dolar endeksinde yaşanan yükseliş ve tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş ile birlikte geri çekilme yaşandı. Bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi verileri küresel büyüme öncü göstergeleri olarak takip edilirken, Avrupa'da enflasyon verisi Avrupa Merkez Bankası'nın faiz politikasını belirlemesinde etkili olacağı için önemli. Aynı zamanda ECB Başkanı Lagarde açıklamaları açıklanan enflasyon verisinin kendi politikaları için ne anlama geldiğini piyasaların öğrenmesi için ön plana çıkacak.
Ons altında dolar endeksi 103 seviyesi üzerine yükselişken ABD 10 yıllık tahvil faizleri %4,05 seviyesine kadar devam eden yükselişte beraberinde geldi. Özellikle bu sabah Çin tarafında açıklanan verilerin büyüme noktasında piyasaları tatmin etmemesi ve resesyon endişeleri ile birlikte yüksek enflasyon beklentisinin yüksek faizlerle birlikte gündeme gelmesine neden oldu. Bu beklentiler ile dün ons altında 2045 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bugün ABD'den gelecek verilerle birlikte geri çekilme devam edebilir.
Gram altında özellikle kurda yatay fiyatlama ile birlikte ons altında yaşanan tahvil ve dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile birlikte geri çekilme gram altında da etkili oldu. Bugün veri akışı haftanın en yoğun günü. Küresel piyasalarda faiz indirim beklentisi ötelenmesi ons altını aşağı yönlü baskılamaya devam edebilir. Gram altında özellikle kurda yatay fiyatlama ile birlikte ons altında yaşanan tahvil ve dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile birlikte geri çekilme gram altında da etkili oldu. Bugün veri akışı haftanın en yoğun günü. Küresel piyasalarda faiz indirim beklentisi ötelenmesi ons altını aşağı yönlü baskılamaya devam edebilir. GBPUSD paritesinde 1,2680 ve 1,2650 destek seviyeleri aynı gün dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile aşağı yönlü kırıldı. Bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi verileri takip edilirken, İngiltere'de aralık ayı enflasyon verisi ön plana çıkacak.
USDTRY
Kurda yatay fiyatlama haftanın ikinci işlem gününde de devam etti. Veri akışının zayıf olması gün içi dar bir bant içinde fiyatlamanın gerçekleşmesine neden oldu. Bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi verileri takip edilirken, yurt içinde veri akışı zayıf kalmaya devam edecek. Teknik olarak değerlendirdiğimizde kurda 30,05TL seviyesi altına geri çekilmelerde 30,05TL ilk destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye altında fiyatlama için ise 30,00TL ve 29,90TL diğer destek bölgeleri olarak takip edilebilir. 30,00TL üzerinde yükselişlerin devamında 30,10TL ve üzerinde 30,15TL ile 30,20TL seviyeleri haftalık direnç bölgeleri olarak izlenebilir.
EURTRY
Çaprazda parite etkisi aşağı yönlü baskı oluşturuken, Türk Lirası'nda değer değişimi gerçekleşmediği günde dün 32,80TL altında kapanış gerçekleşti. Bugün yurt içinde veri akışı zayıf, Avrupa'da enflasyon verisi ve ECB Başkanı Lagarde açıklamaları takip edilecek. Teknik olarak değerlendirdiğimizde İlk direnç noktası olarak 32,85TL seviyesi takip edilebilir. Bu seviye üstünde fiyatlamalarda ise 32,95TL ve 33,00TL bölgeleri diğer direnç seviyeleri olarak ön plana çıkıyor. Geri çekilmelerde İlk destek noktası olarak 33,70TL psikolojik destek seviyesi takip edilebilir. Bu seviye altında fiyatlamalarda 32,60TL ve 32,50TL diğer destek bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor.
EURUSD
Paritede 1,0930 teknik olarak aşağı kırıldıktan sonra dolar endeksinde yaşanan yükseliş ve tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş ile birlikte geri çekilme yaşandı. Bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi verileri takip edilirken. Avrupa'da enflasyon verisi ve ECB Başkanı Lagarde açıklamaları ön plana çıkacak. Teknik olarak geri çekilmelerde 1,0850 noktasını ve bu seviye altında 1,0820 bölgesini yakın destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bu destek noktalarının altında ise 1,0800 yakından izleniyor olacak. Yükselişlerin devamında 1,0900 ana direnç noktası, ayrıca psikolojik olarak daha önce geçilemediği dönemler oldu. Bu seviyenin yukarı yönlü geçilememesi durumunda altında 1,0880 ve üzerinde 1,0930 seviyeleri diğer direnç bölgeleri olarak izlenebilir.
ONS ALTIN
Ons altında dolar endeksi 103 seviyesi üzerine yükselişken ABD 10 yıllık tahvil faizleri %4,05 seviyesine kadar devam eden yükselişte beraberinde geldi. Bu gelişme ile 2045 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bugün ABD'den gelecek verilerle birlikte geri çekilme devam edebilir. Teknik olarak İlk destek noktası 2020 dolar takip edilirken bu seviye altında 2015 ve 2010 dolar diğer destek bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişlerde ise 2020 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık devam etmesi durumunda 2030 dolar ile 2040 dolar seviyeleri direnç bölgeleri olarak takibimizde olacak.
GBPUSD
Paritede 1,2680 ve 1,2650 destek seviyeleri aynı gün dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile aşağı yönlü kırıldı. Bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi verileri takip edilirken, İngiltere'de aralık ayı enflasyon verisi ön plana çıkacak. Teknik olarak değerlendirdiğimizde 1,2600 seviyesi üzerinde yeni yükselişler için kalıcı fiyatlamanın devamı gerekiyor. ilk direnç noktası 1,2630 ve üstünde fiyatlama için 1,2650 ve 1,2670 sırasıyla direnç bölgeleri olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde 1,2600 destek seviyesi takip edilecek. Bu seviye altında destek seviyesi olarak 1,2580 psikolojik destek seviyesi ve sonrasında 1,2550 bölgeleri genel olarak izlenebilir.
GRAM ALTIN
Gram altında özellikle kurda yatay fiyatlama ile birlikte ons altında yaşanan tahvil ve dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile birlikte geri çekilme gram altında da etkili oldu. Bugün veri akışı haftanın en yoğun günü. Küresel piyasalarda faiz indirim beklentisi ötelenmesi ons altını aşağı yönlü baskılamaya devam edebilir. Teknik olarak ilk direnç seviyesi 1965TL takip edilirken, bu seviye üzerinde 1970TL ve 1975TL seviyesi direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1950TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında 1940TL ve 1930TL seviyeleri diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.
Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler
http://www.ahlatciyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.