Odine Solutions Bilim ve Teknoloji Başkanı Bülent Kaytaz oldu

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Odine, Türkiye’de yeni teknolojilere yatırım yapma stratejisi kapsamında Bilim ve Teknoloji Başkanı (Chief Scientist) ve Yönetim Kurulu Danışmanlığı rolleri için Beetech Ar-Ge Öncüleri Özel Ödülü sahibi Bülent Kaytaz’ı seçti.

 

Odine Solutions Teknoloji Tic. ve San. AŞ. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, Silikon Vadisi eski CEO’su Bülent Kaytaz’ın Odine’de Bilim, Teknoloji ve Yenilikten Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev alacağı bildirildi.

 

Açıklamada, “Sayın Kaytaz, yapay zekâ ve 6G telekom altyapılarındaki Ar-Ge çalışmaları ve stratejik teknoloji vizyonunun belirlenmesi görevlerini yürütecektir,” ifadelerine yer verildi.

Kaytaz, yeni göreviyle ilgili şunları kaydetti:

 

“Odine’in gelecek vizyonunu gerçekleştirebilmek için 5G ve 6G teknolojileri üzerindeki çalışmalarımızda kendimize önemli strateji ve hedefler belirledik. Bu hedeflerimizden ilki, yapay zekânın telekom operatörleri ve özel ağlarda kullanılması ile tam otonom (zero-touch) ağ altyapı ürünleri geliştiren, uluslararası düzeyde lider kabul edilen bir yapay zekâ teknolojileri şirketi haline gelmek. Bunun için 5G ve 6G özel ağ iletişim altyapılarında kullanılacak, yapay zekâ ile donatılmış, programlanabilme, öngörebilme, hata algılayabilme, kontrol edilebilme ve yönetebilme özellikleri taşıyan bir orkestrasyon ürününe odaklanacağız. Geliştirdiğimiz bu teknoloji ve ürünleri kullanarak aynı zamanda ülkemizin milli ve güvenlikli iletişim altyapılarının geliştirilmesine de katkıda bulunacağız. Ayrıca, bu ürünleri uluslararası pazarlara ulaştırarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Odine’i çok daha büyük ve kârlı bir teknoloji şirketi haline getirecek olan bu çalışmalarımızın sonuçlarını önümüzdeki yıllarda görmeyi umuyoruz. Tüm bu gelişmelerin, Türkiye'nin teknoloji alanında tam bağımsız bir ülke haline gelmesi için önemli adımlar olduğuna inanıyoruz.”

 

Bülent Kaytaz Kimdir?

 

Telekomünikasyon alanında 35 yılı aşan, uluslararası ve ulusal Ar-Ge şirketlerindeki liderlik ve yönetim deneyimine sahip olan Bülent Kaytaz, elektrik, elektronik, bilgi sistemleri ve yönetim bilimleri alanlarında Marmara Üniversitesinde lisans, European Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Marmara Üniversitesinde lisans, European Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.

 

Nortel-Netaş, Alcatel-Teletaş telekomünikasyon şirketlerinin Ar-Ge bölümlerinde, önemli görevlerde bulunmuştur. Ülkesine 2000 yılında geri dönen Bülent Kaytaz, profesyonel iş hayatının yanı sıra farklı dönemlerde Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültelerinde danışmanlık; Marmara Üniversitesi’nde Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği bölümlerinde misafir öğretim üyesi olarak hizmet vermiştir.

 

Türkiye'de Oksijen Teknoloji ve Argela; ABD'de Kaliforniya Silikon Vadisi'nde Argela-Usa/Netsia şirketlerini kurarak, bu şirketlerde CEO, CTO, YK Başkanı/ Üyesi olarak uzun yıllar görev almıştır.

 

2001-2003 yılları arasında GSM dünyasının en büyük kuruluşu olan GSMA'da "CTO Board Member" olarak görev alan Bülent Kaytaz, 2002 yılında İstanbul’da düzenlenen “GSMA Plenary” toplantısının düzenleyicileri arasında yer almıştır.

 

Ülkemizde Savunma Sanayi ve diğer devlet kurum ve kuruluşları bünyesinde başlatılan, aşağıda listelenen, birçok projenin fikir lideri olmuş ve bu projelerde aktif roller almıştır.

                ? Yerli ve milli baz istasyonu projesi olan ULAK projesi ve şirketinin kurulması, Ar-Ge grubunun ve yönetim kodrosunun oluşturulması.

                ? Siber güvenlik önlemleri artırılmış, esnek ve programlanabilir bir milli ağ altyapısının oluşturulmasını sağlayacak MİLAT projesinin başlatılması.

                ? Yerli ve milli DPI (Deep Packet Inspection) şirketi OTAK şirketinin kurulması.

 

2016 yılında BEETECH Ar-Ge Öncüleri Özel Ödülü’nün sahibi olan Bülent Kaytaz, ABD patent ofisinden alınmış çok sayıda patentin de sahibi olarak, özellikle Akıllı Şebeke altyapı kontrol yazılımları, işaretleşme, kablolu ve kablosuz şebekelerde yazılım tabanlı, programlanabilir şebeke altyapı ürünlerinin geliştirilmesi, interaktif avatarlarla mesajlaşma, avatarlar ile duygu iletimi ve haberleşme, 5G ve ötesinde kablolu & kablosuz şebeke altyapıları, sanallaşma, bulut teknolojileri, ağ orkestrasyonu, şebeke yönetimi, makina öğrenimi/hiper veri analitiği gibi konularda bilgi birikimi ve uzmanlık sahibidir.