Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Makine sanayisi ile imalat sanayisinin temel üretim aracı olan takım tezgahlarının Avrasya Bölgesi’ndeki en önemli buluşma platformu MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı, 2-7 Ekim 2018 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açmak için hazırlıklarına devam ediyor. Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB’in desteğiyle düzenlenen fuar, binin üzerinde marka ve marka temsilcisini sektör profesyonelleriyle aynı çatı altında buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye ekonomisinin en önemli taşlarından biri olan makine sanayisi ile imalat sanayisinin temel üretim aracı takım tezgahlarının buluşma platformu MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı, 2-7 Ekim 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açmak için hazırlıklarına devam ediyor.
Bir önceki yıla kıyasla bu yıl yüzde 12’lik bir büyüme beklediklerinin altını çizen TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MAKTEK’in sektörün buluşma platformu olduğunu söyledi. Dünyanın farklı noktalarından fuara katılım sağlayacak iş insanlarını 14 salonda toplam 120 bin metrekarelik alanda bir araya getireceklerini belirten Ersözlü, 1.000’i aşkın firma ve firma temsilciliğini sektör profesyonelleriyle buluşturmak için hazırlıklara tüm hızıyla devam ettiklerini belirtti. Ersözlü, “MAKTEK, son teknolojiyle tasarlanan ürünlere de ev sahipliği yapmanın ötesinde binlerce yeni ürünü de aynı platformda bir araya getirerek adeta sektörün gelecek vizyonunun da fotoğrafını çekiyor. 70 ülkeden 60 bin ziyaretçinin yanı sıra Çin, Tayvan, Hindistan ve Kore gibi milli katılımlara da ev sahipliği yapacak olan fuar; yurt dışından gelecek kamu ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerine de ev sahipliği yapacak. Türkiye ekonomisi içinde önemli bir parametre olan fuar özelinde 1 milyar dolarlık iş hacmi sağğlamayı hedefliyoruz” dedi.
MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı’nda takım tezgahları, metal- sac işleme makineleri, tutucular - kesici takımlar, kalite kontrol - ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren katılımcılar yer alacak.