Kocaman Balıkçılık/kocaman:Kocaman Balıkçılık olarak IQF metoduyla ürünlerimizi donduruyoruz

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Dondurma, besin içerisindeki suyu buz kristalleri haline getirerek, gıdanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden bozulmasını önleyerek gıdanın uzun süre dayanıklı ve kaliteli olarak kalmasını sağlayan önemli bir gıda koruma yöntemidir. Bunun için ürünlerin -40 derecede dondurulması ve -18 derecede saklanması gerekiyor. Öte yandan donmuş üründe glaze oranına dikkat edilmesi önemli bir ayrıntı. Peki, nedir Glaze; Özellikle deniz ürünlerinde ürünün kurumasını ve soğuktan kaynaklanan yanmaları engellemek amacıyla ürünün üzerinde ince bir buz tabakası oluşturulması tekniği. İşte bu noktada Kocaman Balıkçılık, dondurma için klasik metodun dışına çıkarak ürünlerini IQF (Individual Quick Frozen - Bireysel Hızlı Dondurma) metoduyla donduruyor ve dünyanın farklı noktalarına gönderiyor.

Hayatımızın her anında yer alan teknolojinin gıda sektörünü de etkilediği bir gerçek. Son dönemde de gıda sanayinde yaşanan önemli gelişmeler bunu kanıtlar nitelikte. Gelişmeler sonucunda “dondurulmuş gıda” adında bir besin çeşidi yaşamımıza dahil oldu. Fakat, “Vitamin ve mineral değerini kaybeder mi?’, ‘Uzun süre saklanması için ilave edilen koruyucu maddeler sağlıklı mı?’ ya da ‘Çocuklarda kullanımı ne kadar güvenli?’ soruları hep aklımızın bir köşesinde. Bu noktada taze balıkların mevsiminde avlanarak -40 derecede şoklandığını aktaran Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, “Bu yüksek derecede şoklamayla besin yapısında, kalitesinde ve tadında meydana gelebilecek bozulmalar minimize ediliyor. Dolayısıyla tam mevsiminde avlanan balıklar, herhangi bir katkı maddesi ilave edilmeden tazeliğini ve besin değerini tüketim anına kadar koruyor.”

“Tüketiciler lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerle öğünlerini geçirmek istiyor”
Dondurulmuş ürünlerin besin değerlerinin en az taze satılan ürünler kadar yüksek olduğunu söyleyen Kocaman, “İnsan sağlığını en üst seviyede tutan bir marka olarak tüm iş süreçlerimizi yöönetiyoruz. Tabii bir diğer konu da donmuş ürünlerin pratik olması. Bu pratiklik günümüz şartlarında çalışan bireylerin çok hoşuna gidiyor. Dolayısıyla ürünlerin lezzetli olması kadar sağlıklı olması da çok önemli. Çünkü tüketiciler lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerle öğünlerini geçirmek istiyor” dedi. Dondurulmuş ürünleri -18°C soğuk hava odalarında muhafaza ettiklerinin altını çizen Kocaman, bunun dışında şoklama ünitesi olarak tabir edilen hızlı dondurmalar için -40°C ve -80°C ultra şok odasında ürünleri hızla dondurarak -18°C muhafaza odasına aldıklarını söyledi.

“IQF metoduyla ürünlerimizi donduruyoruz”
Migros, Metro ve File gibi önde gelen zincir mağazalar adına Private Label -markaya özel- olarak da üretim yaptıklarını sözlerine ekleyen Kocaman, en batısından en doğusuna olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında olduklarını, yurt dışında ise Japonya ve ABD’nin ürün sevk edilen en uzak nokta olduğunu aktardı. Kocaman, “Yurt içinde soğuk/donuk rejim taşımaya müsait kendi araçlarımıız ya da lojistik firması araçları ile taşıma yapılırken yurt dışı için ise gene soğuk/donuk taşıma kabiliyetlerine haiz tır, konteyner ve uçak ile taşımacılık yapıyoruz. Kocaman olarak dondurma için klasik metodun dışında IQF (Individual Quick Frozen - Bireysel Hızlı Dondurma), metoduyla da ürünlerimizi donduruyoruz. IQF, dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir sistem ve uygulamadır. Bu yöntemle gıda ürünleri çok kısa sürede -40 ºC ısıda tek tek dondurulur. Gıda ürünlerinin katkı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır ve besin değerleri muhafaza edilir” diye açıkladı.



Diğer Haberler
İATA : 2018 YILINDA KOLTUK DOLULUK ORANI %81.9 İLE REKOR SEVİYEDE OLDU, 2017 YILINDAKİ REKOR SEVİYEYİ GEÇTİ
İATA CEO'SU: 2018 YILI YOLCU TALEBİ BAKIMINDAN GÜÇLÜ BİR BAŞKA YILDI
İATA CEO'SU: 2019 YILINDA PERFORMANSIN ILIMLILAŞMASIYLA BİRLİKTE BENZER OLMASINI BEKLİYORUZ
AB KOMİSYONU: İTALYAN RESESYONU HÜKÜMET POLİTİKALARININ BELİRSİZLİĞİ VE YÜKSEK BORÇLANMA BORÇLANMA MALİYETLERİ NEDEN OLDU
İATA : GLOBAL HAVA YOLCU TRAFİĞİ (KM BAŞINA GELİR BAZINDA) 2018 MALİ YILINDA %6.5 YÜKSELDİ
AB KOMİSYONU, ALMANYA'NIN GSYİH'SINA YÖNELİK BEKLENTİSİNİ SOĞUYAN DÜNYA TİCARETİ NEDENİYLE DÜŞÜRDÜ
AB KOMİSYONU: İTALYA'NIN EKONOMİK AKTİVİTESİ 2019'UN İLK YARISINDA KAN KAYBETMESİ BEKLENİYOR, ÇEYREKLİK % 0.0 BÜYÜME BEKLENİYOR
AB KOMİSYONU: ALMANYA'DA BU YIL GSYİH'NIN %+1.1 OLMASI BEKLENİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN:%+1.8)
AB KOMİSYONU: ABD-ÇİN TİCARET ANLAŞMAZLIĞI VE BELİRSİZLİK EKONOMİK İVMEYİ BALTALIYOR
AB KOMİSYONU: ABD'DE 2020 YILINDAKİ MALİ SIKILAŞMA BÜYÜMEYE YÖNELİK RİSK OLUŞTURUYOR
AB KOMİSYONU: İTALYA'NIN 2019 İÇİN EKONOMİK BÜYÜME BEKLENTİSİNİ % 1.2'DEN % 0.2'YE DÜŞÜRDÜ
Facebookta Paylaş