2019 Stratejisi (Deniz Yatırım)

BİST 100 endeksi yıl başlangıcından bu yana önemli derecede yükseliş performansı sergiledi. 2018 yılında ABD ile ilişkilerdeki gerginlik, TCMB kredibilitesine yönelik tartışmalar ve kur oynaklığı nedeniyle geride kalan endeks 2019 yılında %13 yükselirken MSCI Türkiye endeksi MSCI GOÜ grubunun %8 primlendiği ortamda emsallerinin üzerinde bir performans ortaya koydu.
Yaşanan güçlü ralli sonrasında kısa vadede kısmen kar realizasyonu ihtimali olsa da değerlemeler hali hazırda çekici - BİST 100 endeksi için hedefimiz 125,000. BİST 100 için belirlediğimiz hedef %21 seviyesindeki özsermaye maliyetimizin üzerinde bulunuyor. Ek olarak, 6.9x seviyesindeki 12a f/k oranımız, GOÜ grubuna göre iskontosunu %50'den %40'a (tarihi iskonto %20) daralttı. Bununla birlikte, enflasyon ve faizlerdeki görünüm, tahmin edilenden daha yavaş bir faiz artırım patikasında ilerleyecek olan Fed, bazı sektör indikatörlerinin işaret ettiği net faiz marjında beklenenden daha hızlı düzelme ve endişe edilen ölçekte tahsili gecikmiş alacak durumunun oluşmama ihtimali ile birlikte hikaye ve uzun dönemli grafikler hali hazırda seçilmiş bankacılık hisselerinde yukarı potansiyel imkanı tanıyor.
2019'da not görümünde yukarı yönlü güncelleme olması durumu şaşırtmayacak. Önemli risk parametreleri olan CDS ve beklenen oynaklık, Mart ayındaki yerel seçim sonrasında azalmaya devam edebilir. Swap piyasası ~300bp politika faizi indirimini (beklentimiz 500bp indirim) fiyatlamış durumda. ABD ve AB ile ilişkilerin gelişmeye devam etmesi ülke açısından diğer artı unsur. Buradan hareketle, yıl içinde majör üç derecelendirme şirketinin herhangi birisinden "negatif" olarak değerlendirilen not görünümünde yukarı yönlü güncelleme yapılmasını sürpriz olarak yorumlamayacağız.
Bankalarda ağırlığımızı yüksek tutarken, sanayilerde büyüme hikayelerine odaklanıyoruz. Ekonomideki yavaşlamaya karşı tampon oluşturabilecek iyi sermayelendirilmiş pozisyondaki banka hisselerini beğeniyoruz. Sanayilerde ise büyüme hikayesi veya liradaki zayıflamaya karşın güçlü operasyonel kaldıracı olan isimleri tercih ediyoruz. Model Portföy'de TSKB, Ford Otosan ve Migros'tan oluşan 3 yeni isme yer verirken, İş Bankası ve Arçelik hisselerinde kar realizasyonu, Aksa Enerji'yi ise işletme sermayesi artışının hissede yarattığı baskı nedeniyle çıkarıyoruz. Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Pegasus Havayolları, Sabancı Holding, Tekfen Holding ve Türk Telekom'u ise öneri listemizde tutmaya devam ediyoruz.


Deniz Yatırım
www.denizyatirim.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali duurumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İATA : GLOBAL HAVA YOLCU TRAFİĞİ (KM BAŞINA GELİR BAZINDA) 2018 MALİ YILINDA %6.5 YÜKSELDİ
AB KOMİSYONU, ALMANYA'NIN GSYİH'SINA YÖNELİK BEKLENTİSİNİ SOĞUYAN DÜNYA TİCARETİ NEDENİYLE DÜŞÜRDÜ
AB KOMİSYONU: İTALYA'NIN EKONOMİK AKTİVİTESİ 2019'UN İLK YARISINDA KAN KAYBETMESİ BEKLENİYOR, ÇEYREKLİK % 0.0 BÜYÜME BEKLENİYOR
AB KOMİSYONU: ALMANYA'DA BU YIL GSYİH'NIN %+1.1 OLMASI BEKLENİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN:%+1.8)
AB KOMİSYONU: ABD-ÇİN TİCARET ANLAŞMAZLIĞI VE BELİRSİZLİK EKONOMİK İVMEYİ BALTALIYOR
AB KOMİSYONU: ABD'DE 2020 YILINDAKİ MALİ SIKILAŞMA BÜYÜMEYE YÖNELİK RİSK OLUŞTURUYOR
AB KOMİSYONU: İTALYA'NIN 2019 İÇİN EKONOMİK BÜYÜME BEKLENTİSİNİ % 1.2'DEN % 0.2'YE DÜŞÜRDÜ
AB KOMİSYONU, BREXİTTEN KAYNAKLI BÜYÜK BELİRSİZLİK EURO BÖLGESİNİN BÜYÜMESİNİN DESTEĞİNİ, AZALTIYOR
AB KOMİSYONU: BASTIRILMIŞ ENFLASYON DÜŞÜK PETROL FİYATI BEKLENTİLERİNCE YÖNLENDİRİLİYOR
AB KOMİSYONU: İTALYA'NIN 2020 İÇİN EKONOMİK BÜYÜME BEKLENTİSİNİ % 1.3'TEN % 0.8'E DÜŞÜRDÜ
AB KOMİSYONU: EURO BÖLGESİ 2019 BÜYÜME TAHMİNİ % 1.3 (ÖNCEKİ TAHMİN: % 1.9)
AB KOMİSYONU: EURO BÖLGESİNDE ENFLASYONUN BU YIL %+1.4 OLMASI BEKLENİYOR (ÖNCEKİ BEKLENTİ:%+1.8)
AB KOMİSYONU: EURO BÖLGESİ 2020 BÜYÜME TAHMİNİ % 1.6 (ÖNCEKİ TAHMİN: % 1.7)
AB KOMİSYONU: EURO BÖLGESİNDE ENFLASYONUN GELECEK YIL %+1.5 OLMASI BEKLENİYOR (ÖNCEKİ BEKLENTİ:%+1.6)
AB KOMİSYONU: EURO BÖLGESİ BÜYÜMESİ, ZAYIF GLOBAL TİCARETİN TETİKLEMESİYLE YAVAŞLADI
Facebookta Paylaş