İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Malezya Başbakanı Yaakob’u ağırladı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Resmi temaslar için Türkiye’de bulunan Malezya Başbakanı YAB Dato' Sri İsmail Sabri Yaakob, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) terminalini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olan Malezya Başbakanı, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari bağları güçlendirmek amacıyla temaslarda bulunacak. Başbakan İsmail Sabri Yaakob'un, 4 gün sürecek resmi ziyareti sırasında, Makina&Kimya Endüstrisi AŞ ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii gibi Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki büyük şirketlerini ziyaret etmesi bekleniyor.
Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 gibi çok taraflı platformlarda iş birliği içerisinde olan Türkiye ile Malezya arasında 1 Ağustos 2015’te tarihinde yürürlüğe giren ikili Serbest Ticaret Anlaşması, Türkiye’nin ASEAN üyesi bir devletle yaptığı ilk serbest ticaret anlaşması olma özelliğini de taşıyor. Başbakanın Perşembe günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından Malezya ve Türkiye heyetleri arasındaki toplantıya katılması, ikili ilişkileri ve ekonomik bağları güçlendirmek üzere görüşmeler yapması planlanıyor.
İSG Dünyanın en yoğun tek pistli ve tek terminalli havalimanı
Başbakan İsmail Sabri Yaakob'un 4 günlük Türkiye ziyaretindeki ilk durağı, Malezya Havalimanları Holding’in (MAHB) işletmeciliğini yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı oldu. Dünyanın en yoğun tek pistli ve tek terminalli havalimanı olarak ön plana çıkan İSG, 41 milyon yolcu kapasitesi, toplam 13 bin m2 duty free ve yiyecek-içecek alanıyla Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olma özelliği taşıyor. 128 odalı havalimanı oteli ve 4 bin 800 kapasiteli otoparkıyla Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'a 4 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1,2 milyar insan için önemli bir ulaşım, alışveriş ve konaklama merkezi olarak konumlanıyor. “Şehrin lider havalimanı” sloganıyla misafirlerine mükemmel bir havalimanı deneyimi sunmayı hedefleyen İSG, Uluslararası Havaalanları Konseyi (Airports Council International) tarafından 2009-2015 yılları arasında 7 yıl üst üste sınıfının “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” ödülüne layık görüldü.
Dış hat yolcu sayısı Mart ayında rekor tazeledi
Sabiha Gökçen Havalimanı 2021 yılında Avrupa yolcu trafiğinde altı basamak birden yükselerek altıncı sıraya yükseldi ve pandemi sırasında gösterdiği performans bakımından Avrupa'nın en hızlı normalleşen ikinci havalimanı seçildi. Ayrıca 2022 Mart ayı itibariyle, İSG’den seyahat eden dış hat yolcu sayısı, 2019 yılındaki tarihi zirvesini yüzde 6 oranında geçti. Öte yandan İSG; biyometrik yüz teknolojisi, yeni mobil uygulamalar, gizlilik ve güvenilir veri izlenebilirliği sağlayan blok zinciri tabanlı uçuş planlama süreçleri gibi teknolojilere yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiriyor.



Diğer Haberler
Alman Hükümet Sözcüsü: Hükümet, enerji kanununun daha yüksek maliyetleri tüketicilere yansıtacak şekilde kullanılmasını hemen öngörmüyor
İngiltere Başbakanı Johnson: Hükümet krizde çekip gitmemeli
Piyasa yapıcılarına 09.06.2027 itfa tarihli ihaleden sonra net 776.00 milyon TL satış yapıldı
Piyasa yapıcılarına 28.04.2032 itfa tarihli ihaleden sonra net 750.60 milyon TL satış yapıldı
Piyasa yapıcılarına 13.09.2028 itfa tarihli ihaleden sonra net 1.00 milyon TL satış yapıldı
Meksika'da brüt sabit yatırımlar Nisan'da aylık %+1.9, yıllık %+7.0
ABD'DE MBA 30 YILLIK MORTGAGE FAİZİ %5.74 (ÖNCEKİ: 5.84%)
ABD'DE MBA SATIN ALMA ENDEKSİ DEĞİŞİMİ: % -4.3 (ÖNCEKİ: +0.1%)
ABD'DE MBA BİLEŞİK PİYASA ENDEKSİ:232.6(ÖNCEKİ: 322.7)
ABD'DE MBA REFİNANSMAN ENDEKSİ: 670.3 (ÖNCEKİ: 726.1)
ABD'DE MBA REFİNANSMAN ENDEKSİ DEĞİŞİMİ: %-7.7 (ÖNCEKİ: +1.9%)
ABD'DE MBA SATIN ALMA ENDEKSİ: 305.3 (ÖNCEKİ: 243.1)
Yunanistan ekonomisinin 2022 yılında 3.5-4% büyümesi bekleniyor (Önceki tahmin: 2.5-3%) - IOBE
Facebookta Paylaş