Günlük Strateji Bülteni (Piramit Menkul)

Bugün Ne Bekliyoruz? Asya piyasalarında haftanın son işlem gününde satıcılı bir seyir izlenmektedir. Bu sabah Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %0,72, Shenzhen Bileşik Endeksi %1,07 düştü. Hong Kong Hang Seng Endeksi teknoloji şirketlerinin hisselerindeki sert kayıpların etkisiyle %2,30 düştü; Hang Seng teknoloji endeksi %3,28 geriledi. Çin'de tahminden düşük gelen enflasyon verisinin ardından Hong Kong hisseleri Asya'daki kayıplara öncülük etmektedir. Bugün açıklanan verilere göre Çin'de TÜFE eylülde yıllık %0,2 artış tahminine karşın yatay kaldı. ÜFE yıllık bazda %2,5 ile tahminlerden daha fazla geriledi. Ancak Çin'in üretici fiyatlarındaki yıllık bazda gerileme üç aydır hız kesiyor. Japonya'da Nikkei225 Endeksi bugün %0,55, Topix Endeksi %1,48 düştü. Güney Kore Kospi Endeksi %0,98, Kosdaq Bileşik Endeksi %1,50 geriledi. MSCI Japonya dışı Asya Endeksi bugün %1,28 düştü. ABD'de tahminlerden yüksek gelen TÜFE verilerinin ardından satıcılı kapanış yapılması sonrasında vadeliler yatay açılışı işaret etmektedir. Çarşamba günkü ÜFE rakamları da piyasa tahminlerinin üzerinde gelmişti. Bugün veri takviminde Euro Bölgesi'nde ağustos sanayi üretimi ve ABD'de ekim ayı (öncü) Michigan Tüketici Güven Endeksi takip edilebilir. Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Piyasalarda Dün Ne Oldu? Avrupa hisse endekslerinde karışık fiyatlamalar hâkim oldu. DAX Endeksi %0,23 ve CAC 40 Endeksi %0,37 düştü. FTSE 100 Endeksi ise %0,32 artış kaydetti. ABD tarafında negatif bir görünüm sergilendi. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Bileşik Endeksleri yaklaşık %0,50 düştü. Dolar Endeksi (DXY) 106,6 puana yükselirken EUR/USD paritesi 1,053 seviyesine indi. ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi 14,7bp artarak %4,70'e çıktı. Ons altın sınırlı değer kaybıyla 1.870USD'ye geriledi. Brent petrol varil başına 85USD'den işlem görmeye devam etti. (TSİ 21:30) ABD'de eylül ayına ilişkin TÜFE rakamları açıklandı. Manşet TÜFE aylık bazda %0,4 ve yıllık %3,7 arttı. Enerji ve gıda hariç TÜFE ise aylık %0,3 ve yıllık %4,1 arttı. Böylece manşet göstergeler piyasa beklentisini sınırlı aşarken çekirdek rakamlar beklentilere paralel gerçekleşti. Özetle tüketici enflasyonu verileri, güçlü iş gücü piyasasının tüketici talebine pozitif yansıdığını gösterdi. Bu durum enflasyonun Fed'in %2'lik hedefinin üzerinde kalabileceğini işaret etti. BIST 100 Endeksi dün 8.054-8.471 puan aralığında sert dalgalandı. Endeks günü %0,86 düşüşle 8.259 puandan tamamladı. Endeks'in işlem hacmi ise 159,21 milyar TL olarak gerçekleşti. Kur tarafında ve gram altında sınırlı değişimler görüldü.

Piramit Menkul Kıymetler A.Ş
www.piramitmenkul.com.tr

 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
AB/Borrell: Avrupa'da kamuoyu Çin ile ticaret dengesizliğinin kilit sektörü tehlikeye atacak kadar büyük olduğu sonucuna varıyor
AB/Borrell: Çin piyasasına giriş yapan yeni girişimcimiz pek yok, gördüğümüz Avrupalı yatırımcıların geri döndüğü
AB/Borrell: AB-Çin arasındaki ticaret dengesizliği büyümeye devam ediyor, Çin ile ticaret açığımız bir yılda %60 yükseldi
AB/Borrell: Avrupa'nın Çin'deki yatırımlarında sert bir düşüş gördük ve bugün 2018'den bu yana en düşük seviyelerde
AB/Borrell: Çin ve AB değerler konusunda açıkça aynı fikirde değil, evrensel değerler bireylerin ötesine geçiyor
AB/Borell: Çin'in olağandışı ekonomik yükselişinin kesinlikle karşısında değiliz
Facebookta Paylaş