Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Piyasalar Euro bölgesinden gelen büyüme verisini takip etti. Buna göre Euro bölgesi çeyreklik bazda 3. Çeyrekte yüzde 0.4; yıllık bazda üçüncü çeyrekte yüzde 0.9 oranında büyüme gerçekleştirdi. Büyüme verileri genel anlamda beklentilerin üzerinde geldi. Bununla birlikte Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya'dan gelen enflasyon verisi izlendi. Buna göre ülkede enflasyon Ekim ayında aylık bazda yüzde 0.4; yıllık bazda ise yüzde 2.0 oranında artış gösterdi. Yeni günde ise piyasaların gözü Euro bölgesinde açıklanacak olan enflasyon verisinde olacak. Veri TSİ 13:00'da açıklanacak. Veri ile birlikte Avrupa Merkez Bankası'nın faiz patikasında olası adımları hakkında beklentiler şekillenecektir. Son aylarda Euro bölgesinde enflasyon yavaşlarken, bu konu Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranı indirimlerinde hızını artırmasına yol açmıştı. Yıl içerisinde banka faiz indirim adımları atmış ve bunun gelebileceği beklentileri de halen mevcut. Fakat hız ve büyüklük bakımından çeşitli beklentiler mevcut. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0872 - 1.0904 - 1.0952 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0839 - 1.0810 - 1.0778 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol
Piyasalar ABD kanadından gelen ham petrol stokları verisini takip etti. Gelen veriye göre geçtiğimiz hafta ülkede ham petrol stkları 0,515M varil daraldı. Piyasalardaki beklentiler ise stokların 1.500M varil artabileceği yönündeydi. Veri ile birlikte anlık olarak volatilite bir miktar arttı. Gözler bir yandan da OPEC'te olmaya devam ediyor. Grubun Aralık'ta üretimi canlandırmaya başlaması düşünülse de, bu yıl üretimi artırmanın olasılığının düşük olduğu da belirtiliyor. Takip edilen bir başka konu ise jeopolitik riskler. Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olabiliyor. Tüm bunlar ışığında Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 69.84 - 70.87 - 72.43 seviyeleri direnç noktaları olarak; 68.54 - 67.34 - 66.36 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD
Haftaya 2734 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirerek rekor seviyelerini güncelledi. Orta Doğu'da jeopolitik risklerin devam etmesi, ABD'de seçimlerin yaşanacak olması ve FED'in önümüzdeki hafta faiz kararında indirim adımına devam edebileceği beklentileri altını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Özellikle ABD seçimlerinde ki belirsizlik ve Orta Doğu'da gerginliklerin devam etmesi güvenli liman taleplerinde artışlar yaşanmasına neden olabiliyor. Yeni günde piyasalar 15:30'da ABD'den gelecek olan kişisel tüketim giderleri endeksi ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomik verilerini takip edecek. Veriler ile küresel bazda volatilte artacaktır. Bununla birlikte 13:00'da ise Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi de günün önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2790 ve 2800 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2775 - 2760 - 2746 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
SAMEKS Bileşik Endeksi Ekim ayında 48.4 (Eylül: 46.5)
SAMEKS Sanayi Endeksi Ekim ayında 45.9 (Eylül: 44.6)
SAMEKS Hizmet Endeksi Ekim ayında 48.6 (Eylül: 45.7)
Türkiye'deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para yükümlülükleri 2.çeyrek sonunda 281,3 milyar dolar (Önceki: 297,5 milyar dolar)
Eylül ayında ithalat 27.12 milyar dolar (Geçici veri: 27.13 milyar dolar, önceki ay: 27.04 milyar dolar) - TÜİK
İhracatın ithalatı karşılama oranı, Eylül ayında 81.1% (Geçici veri: 81.1%, önceki ay: 81.5%)
Hizmet üretici fiyat endeksi Eylül ayında yıllık +56.85% (Önceki ay: +57.72%) -TÜİK
Facebookta Paylaş