EURUSD
Piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın gerçekleştirdği para politikası kurulu toplantısını takip etti. Toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak faiz oranında değişikliğe gitmedi ve böylelikle mevduat faizini yüzde 4 seviyesinde tuttu. Karar metninde; enflasyonun halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiği ve euro bölgesi içerisinde fiyat baskısının güçlü olmaya devam ettiği belirtildi. Ardından basın toplantısı düzenleyen ECB Başkanı Lagarde; faizlerin uzun süre bu seviyede yüksek kalacağını belirtti. Haftanın son işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün geçecek. Piyasalar 15:30’da ABD kanadından gelecek olan Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi verisini izleyecek. Ardından 17:00’da ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi izlenecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.06076 - 1.06431 - 1.06944 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.05269 - 1.04861 - 1.04463 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Petrolün hafta içerisinde performansına baktığımızda kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdiği görülüyor. Hafta sonu İsrail’in kara harekatını ertelediğini açıklaması ile yeni haftaya piyasalar bir miktar ılımlı başlamıştı. Fakat gerilimlerin artması ile tekrar jeopolitik riskler kademeli olarak arttı. Enerji sektöründe birinci gündem orta doğudaki gerilimler olmaya devam ediyor. Diğer yandan hafta içerisinde ABD kanadından gelen ham petrol stokları izlenmiş ve stokların geçtiğimiz hafta 1.37 milyon varil arttığı görülmüştü. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 85.60 - 89.78 - 94.61 seviyeleri direnç noktaları olarak; 81.71 - 77.36 - 74.51 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Altın
Yeni haftaya İsrail’in Gazze’ye kara harekatını ertelemesi ile başlanmış ve bu haber akışı güvenli liman taleplerini bir miktar azaltmış ve küresel risk iştahını az da olsa artırmıştı. Bu haber akışları da altdanı haftanın ilk işlem günlerinde bir miktar salınım yaşanmasına neden olmuştu. Fakat orta doğuda gerilimlerin artması ile ons altında toparlanmalar yaşandı. Özellikle ABD’nin orta doğuda füze yerleştirmesine yönelik haber akışları jeopolitik risklerin artmasına neden oldu. Ons altının haftalık performansına baktığımızda yaklaşık olarak yüzde 1’e yakın yukarıda fiyatlamalar gerçekleştirdiği görülüyor. Yeni günde 15:30 ve 17:00’da ABD kanadından gelecek olan Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi ve Michigan Tüketici Beklentileri ekonomik verileri izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2000 - 2015 - 2030 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1975 - 1955 - 1930 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.