EUR/USD
EURUSD paritesi baskılanmaya devam ediyor. Dün Euro Bölgesi'nde enflasyon verisi takip edildi. Buna göre Mart ayında enflasyon aylık bazda beklentilere paralel %0,9 artış gösterdi. Yıllık bazda da beklentilere paralel gelen enflasyon verisi %8,5'ten %6,9'a gerilemiş oldu. Geçen ay %0,88 artış gösteren çekirdek enflasyon ise bu ay %1,2 beklentisinin üzeirnde %1,3 artış gösterdi ve yıllık çekirdek enflasyon da %5,6'dan %5,7'ye yükselerek ECB'ye dair şahin beklentileri ayakta tuttu. Anketlere göre yatırımcılar ECB'nin önümüzdeki üç toplantıda 25'er baz puanlık artırıma gitmesini bekliyor. ABD tarafında ise veri gündemi sakinken Fed üyelerinin konuşmaları dolar endeksi ve parite üzerinde belirleyici olabilir.
Destekler: 1.0929 - 1.0888 - 1.0855
Dirençler: 1.0983 - 1.1020 - 1.1050
USD/TRY
Dolar/TL paritesinde yükseliş hareketi devam ediyor. Dün yurt içinde Nisan ayına ait tüketici güveni verisi takip edildi. Buna göre tüketici güveni 80,1 seviyesinden 87,5'e yükselerek 78,0 olan beklentiyi aştı ve tüketici güveninin toparlandığına işaret etti. Takip edilen bir diğer veri ise piyasa katılımcıları anketiydi. Ankete göre Nisan sonu enflasyon beklentisi %2,89'dan %2,65'e gerilerken yıl sonu beklenti %37,72'den %37,77'ye yükseldi. Ayrıca yıl sonu büyüme beklentisi de %3,5 olarak sabit kaldı. ABD tarafında ise veri takvimi sakin. 3 Mayıs'ta gerçekleşecek FOMC toplantısı öncesinde Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri risk algısı ve fiyatlamalar üzerinde belirleiyic oluyor. Diğer yandan yarın açıklanacak Hizmet ve İmalat PMI verileri de yakından takip edilebilir.
Destekler: 19.38 - 19.32 - 19.29
Dirençler: 19.42 - 19.45 - 19.49
XAU/USD
Ons altın yeniden 2000 dolar seviyesinin altında fiyatlanıyor. Ons altında gözler 3 Mayıs'ta gerçekleşecek FOMC toplantısı öncesinde Fed yetkililerinin konuşmalarına çevrildi. Buna göre Fed yetkilileri karışık söylemlerde bulunurken faiz arttırımlarına bağlı olarak gündeme gelen resesyon endişeleri küresel risk iştahını baskılıyor ve ons altın geri çekiliyor. Diğer yandan Çin Merkez Bankasının faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi ons altını destekleyebilir. Bugün ABD'de veri gündemi sakinken yarın küresel piyasalarda takip edilecek hizmet ve imalat PMI verileri risk iştahında ve ons altın fiyatlamalarında belirleyici olabilir. Teknik olarak 50 periyotluk hareketli ortalama seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
Destekler: 1981 - 1965 - 1948
Dirençler: 1994 - 2007 - 2018
BRENT
Brent petrolde geri çekilme takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda OPEC+'ın arz kısıtlayacağına dair haberlerle sert yükselen petrol fiyatları dün Irak-Ceyhan petrol hattının tekrar faaliyetlerine başlayabileceği beklentisiyle geri çekildi. Talep tarafında ise dün açıklanan ABD haftalık ham petrol stokları verisi 1,1 milyon varil azalış beklentisine kıyasla 4,6 milyon varil azalış göstererek talebin olumlu seyrettiğine işaret etti. Diğer yandan bu sabah dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin faizlerini sabit tuttu. Çin'deki olumlu görünüm petrolü destekleyebilecekken ABD tarafında ise Fed yetkililerinin fazilere ilişkin sözlü yönlendirmeleri ekonomik aktiviteye ve petrol fiyatlarına dair belirleyici olabilir. Yarın ise ABD'de hizmet ve imalat PMI verileri yakından takip edilecek.
Destekler: 81.68 - 80.43 - 79.18
Dirençler: 82.88 - 84.31 - 85.48
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.