EURUSD
Piyasalar dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası’nın Mart ayına dair toplantı tutanaklarını takip etti. Açıklanan tutanaklarda; üyelerin faiz artırımı için ön koşulların büyük ölçüde karşılandığı veya karşılanmaya çok yakın olduğunun değerlendirildiği belirtildi. Ek olarak tutanaklarda üyelerin çoğunluğunun enflasyonun mevcut seviyesine yönelik görünümü koruduğu ve para politikasını normalleşmeye yönelik acil ilave adımlar lehinde konuşulduğu belirtildi. Haftaya 1.1039 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Haftanın son işlem gününe 1.0878 seviyelerinde başlangıç yapan paritede yeni günde piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel bazda yaşanacak gelişmeleri yakından takip edecek. Yaklaşık son iki yılın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiren EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.09455 - 1.10491 - 1.11779 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.08081 - 1.07151 - 1.06271 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
İçerisinde bulunduğumuz haftaya 14.66 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte USDTRY paritesi haftanın son işlem gününde 14.74 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Hafta içerisinde piyasalar ABD kanadından gelen haber akışlarını takip etti. Gelen haber akışlarına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Kongre’ye gönderdiği mektupta, Biden yönetiminin Türkiye’ye potansiyal F-16 savaş uçağı satışının ülkenin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağını ve Nato’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğini inandıklarını belirttiler. Bu haber akışı ABD ile ilişkilerin daha iyimser olabileceğine yönelik beklentileri artırdı ve piyasalara olumlu yansıdı. Haftanın son işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.75 - 14.85 - 15.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.62 - 14.50 - 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Altın kanadında son günlerde yoğun gündem yakından takip ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, FED’in önümüzdeki dönemlerde sıkılaşma adımlarına devam etmesi ve olası agresif adımları, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya’ya karşı yapılabilecek yeni yaptırımlar… Tüm bu gelişmeler altın üzerinde fiyatlamalar etki ediyor. Hafta içerisinde ise şahinvari FED etkisi altında baskılar oluşmasına neden oldu. FED’in gerçekleştirdiği son toplantının tutanaklarında beklenenden bir miktar daha şahin FED görüldü ve Mayıs toplantısında FED’in 50 baz puanlık faiz artışı beklentisi daha da arttı. Haftaya 1924 seviyelerinde başlangıç yapan XAUUSD, haftanın son işlem gününde de bu seviyelerin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1945 - 1965 - 1990 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1910 - 1890 - 1870 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.