Günlük bülten (QNB Finansinvest)

Yurtdışı borsalarda görünüm olumlu…


BIST 100: Endekste güne hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. Endeksin 1407 desteğinin üzerinde kalabilmesi kısa vadeli görünümü açısından önemli. Bu seviye üzerinde 1423 hedef direnç olup, aşılması halinde 1432 olan sonraki dirence doğru yükselişin devamını görebiliriz. 1397-1400 destek bölgesi üzerinde trade pozisyonları korunabilir…
 
TL Bonolar: Kurlardaki yukarı yönlü hareket tahvil-bono faizlerinde verim eğrisi genelinde faizlerde yükselişe neden oluyor. Gösterge tahvilde %19, 10 yıllık tahvilde ise %20 eşik seviyeler olarak izlenebilir. Bugün ve yarın gerçekleştirilecek Hazine ihaleleri takip edilecek. Perşembe günü ise TCMB faiz kararı etkili olacaktır…
 
USD/TL: Yeni haftaya gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hafif değer kaybetme eğiliminde başladı. TL’de ise volatilite artmış durumda. Dolar kurunda 9,28 tarihi zirve direnç olarak izlenebilir. 9,18 ve 9,10 destek konumunda…
 
EUR/USD: Parite 1,16 seviyesi civarında tutunmakta zorlanıyor. 1,1525’in üzerinde dip oluşturma çabası gösteren paritede bu seviye destek olarak izlenebilir; üzerinde kalınması kısa vadeli görünüm açısından önemli. Yükselişlerde güç kaybına uğradığı 1,1640 ise direnç seviyesi olarak takip edilebilir…
 
Günün Öne Çıkanları:

• Petrol fiyatlarında görünüm güçlü iken, Brent petrol son üç yılın en yüksek seviyelerinde…

• Hazine 2 yıl vadeli sabit kuponlu ve 5 yıl vadeli TLREF’e endeksli tahvillerin ihracını gerçekleştirecek…

• ABD’de sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri açıklanacak…


   
 
 
 
 
     Türkiye Sabit Kuponlu 2 Yıl Vadeli Tahvilin Yeniden İhracı
   Türkiye 5 Yıl Vadeli TLREFe Endeksli Tahvilin İlk İhracı
  16:15 ABD Sanayi Üretimi (aylık) Eylül %0,2 %0,4
  16:15 ABD Kapasite Kullanım Oranı Eylül %76,5 %76,4



   TL’deki volatiliteye karşı BIST 100 Endeksi dirençli seyrine devam ediyor. Genel olarak yurtdışı borsalarda görünüm olumlu iken, bu durum hisse senedi piyasalarımıza pozitif yansıyor. TL’deki son dönemdeki artan hareketliliğin ardından Perşembe günü TCMB’nin faiz kararı ve para politikasının devamına-enflasyonun seyrine yönelik verilecek mesajlar kritik önemde olacaktır.


   BIST 100 Endeksi 1407-1423 bandındaki sıkışma hareketine devam ediyor. Yükselen trendde hareket eden yurtdışı borsalarda kısa vadeli görünüm olumlu iken, BIST bu durumdan pozitif etkileniyor. Ancak TL’deki artan volatilite, yurtdışı borsalarındaki daha belirgin olan yukarı yönlü hareketin gerisinde kalmamıza neden oluyor. Endeksin haftaya küresel risk alma iştahına paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endeksin 1407 desteğinin üzerinde kalabilmesi kısa vadeli görünümü açısından önemli. 1423 hedef direnç olup, bu seviye aşılabildiği takdirde 1432 direncine doğru yükselişin devamını görebiliriz. 1397-1400 destek bölgesi konumunda; bu aralığın üzerinde trade pozisyonları korunabilir.


   TL cinsinden tahvil-bono faizlerinde yükseliş devam ediyor. Uzun vadeli tahvil getirileri %20 sınırına doğru yaklaşırken, gösterge faiz %18,57 seviyesine yükseldi. Bugün ve yarın Hazine ihaleleri takip edilecek. Perşembe günü ise TCMB faiz kararı ve verilecek mesajlar önemli. Kararlar öncesinde TL’nin seyri etkili olacaktır.


   ECB Başkanı Lagarde enflasyon artışının büyük ölçüde geçici olduğunu ve pandeminin etkileri devam ederken bölgeye ekonomik desteği sürdürme mesajı verdi. EUR/USD’de 1,16 civarında yukarı yönlü hareketlerin güç bulmakta zorlandığını görüyoruz. 1,1525’in üzerinde dip oluşturma çabası gösteren paritede bu seviye üzerinde kalınması kısa vadeli görünüm açısından önemli. Yükselişlerde güç kaybına uğradığı 1,1640 ise direnç seviyesi olarak izlenebilir. TL ise son dönemde gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde hareket ediyor. Dolar kurunda 9,28’e yönelim ile birlikte rekor tazelenirken, bu seviye direnç olarak belirtilebilir. 9,18 ve 9,10 destek konumunda. EUR/TL’de ise 10,71 bir önceki zirve seviye destek iken, 10,77 tarihi zirve direnç olarak takip edilebilir.


   Ons altında 1800 dolar sınırına yükseliş denemeleri satış tepkisi ile karşılaştı. 1800’den başlayan gerilemede 1750 ana destek seviyesi. Yukarıda 1776 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Yükselişin devam etmesi halinde ise 1800 ana direnç seviyesi. Düşüşlerde 1750 ile 1738 desteklerini izliyor olacağız. Gram altında 500’ün üzerinde 524 ile 537 dirençlerini izliyoruz. Aşağıda 517 ile 512 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Brent petrol 80 üzerinde kaldıkça görünümü pozitif. 85,5 ile 86,75 seviyelerini direnç, sırasıyla 84,25 ile 82 seviyelerini ise destek seviyeleri olarak izliyoruz.


   BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %20 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.



  QNB Finansinvest
  https://www.qnbfi.com/
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.