Gün Ortası (Bizim Menkul)

PİYASALARA ANALİTİK BAKIŞ
İlk Yarıda Ne Oldu…
BİST100 Endeksi %0,01 azalışla 104.061 puandan açıldı. Sürekli müzayede işlemlerinin başlamasıyla 103.500-104.400 bandında hareket eden endeks ilk yarıyı yatay 104.070 puandan tamamladı. Dolar endeksi 95,5 seviyesinde bulunurken Euro/Dolar paritesi tekrar 1,15 sınırının altına indi. Gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında karışık bir görüntü sergilerken Fed'in faiz kararının ardından 5,16 seviyesine kadar gerileyen Dolar/TL, bugün yukarı yönlü bir seyir izleyerek 5,22 seviyesinin üzerine kadar yükseldi. ABD 10 yıllık tahvil faizi %2,62 seviyesine gerilerken, Türkiye'nin gösterge tahvil faizi %18,39'dan ve 10 yıllık tahvil faizi %14,29'dan işlem görüyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılı Aralık ayında 44,2 değerini alan Türkiye imalat PMI'yı Ocak ayında da yatay görünüm sergileyerek 44,2 olarak kaydedildi. PMI, böylece faaliyet koşullarında aralık ayındakine benzer bir yavaşlamanın gerçekleştiğine işaret etti. Üretim endeksi Aralık ayındakine yakın bir düzeyde kaydedilirken, yeni siparişlerdeki yavaşlama ivme kaybederek Ağustos ayından beri gözlenen en düşük oranda gerçekleşti. Türk mallarına yönelik uluslararası talepteki iyileşme işaretlerine bağlı olarak yeni ihracat siparişleri istikrarlı seyretti.

PMI veri akışı açısından yoğun bir gün olurken Çin'de imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak'ta 49,7'den 48,3'e gerileyerek Şubat 2016'dan beri en düşük seviyesini gördü. Euro Bölgesi imalat PMI Endeksi Ocak'ta beklentiye paralel olarak 50,5 değerini alırken bu, Kasım 2014'ten beri en düşük seviye olarak kayda geçti.

İkinci Yarıda Ne Bekliyoruz…
İkinci yarının işlemleri başlarken Avrupa Borsaları'nda karışık bir görüntü hakim. ABD Dow Jones vadeli endeksi %0,13 artıda. Brent tipi petrol varil başına 60,98 dolardan işlem görüyor. Altının onsu 1.321,7 dolar seviyesinde, gramı ise 220,9 TL seviyelerinde alıcı buluyor. Dolar/TL 5,1981, Euro/TL 5,9654 ve Eurro/dolar 1,1468 seviyesinde işlem görürken %50 dolar ve %50 Euro'dan oluşan döviz sepeti 5,58 seviyesinde. İkinci yarıda ABD'de tarım dışı istihdam, ISM imalat endeksi ve Michigan Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek.


 BMD Araştırma
 Bizim Menkul Değerler A.Ş.
 bmd.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BREZİLYA'DA SANAYİ ÜRETİMİ ARALIK'TA AYLIK %+0.2, YILLIK %-3.6
HAZİNE:EKONOMİ, HİÇBİR DIŞ YARDIM VE DESTEĞE İHTİYAÇ DUYMADAN SPEKÜLETİF SÜRECİ ATLATTI- BLOOMBERG HT
İSPANYA'DA YENİ ARAÇ SATIŞLARI OCAK'TA YILLIK %8 GERİLEDİ -ANFAC
HAZİNE:"KRİZ" BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKANLARIN HALİNİ ŞAŞKINLIK VE ÜZÜNTÜ İLE İZLİYORUZ- BLOOMBERG HT
HAZİNE: ALINAN TEDBİRLER VE ORTAYA KONULAN STRATEJ,LERLE EKONOMİDEKİ GÜÇLENME DEVAM EDECEK- BLOOMBERG HT
HAZİNE:IMF'NİN GÜNDEME GELMESİ ALGI OPERASYONU- BLOOMBERG HT
İTALYA/CONFİNDUSTRİA: 2019'DA BÜYÜME MUHTEMELEN %0'IN ÜZERİNDE OLACAK
HİNDİSTAN MALİYE BAKANI : ÇİFTÇİLER İÇİN GELECEK YILLARDA MALİ DESTEK ŞEMASI DEVAM EDECEK
FİTCH: ÇİN'İN DEMİR CEVHERİ TALEBİNDE DÜŞÜŞÜN 2019 YILINDA DA SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ
FİTCH : ÇİN-ABD TİCARİ GERİLİMİNDEN KAYNAKLANAN METAL TALEBİ ÜZERİNE BU ZAMANA KADAR SINIRLI ETKİ KAYDEDİLDİ, YATIRIMCI GÜVENİ NEGATİF OLARAK ETKİLENDİ
FİTCH : EMTİA FİYATLARININ KISA VADEDE KREDİ NOTUNUN NEGATİF OLARAK ETKİLENEBİLECEĞİ SEVİYELERE GERİLENMESİNİ BEKLEMİYORUZ
FİTCH: ABD VE ÇİN ARASINDAKİ TİCARİ GERİLİMİN MADENCİLİK SEKTÖRÜ ÜZERİNDEKİ UZUN VADELİ ETKİSİ BELİRSİZ KALMAYA DEVAM EDİYOR
Facebookta Paylaş