FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Riskli varlıklarda haftanın ilk iki işlem gününde yaşanan rallinin ardından yatay - kısmi satış fiyatlamalar sürüyor. Bununla birlikte, Dolar endeksi (DXY) de 93 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Diğer yandan piyasalarda, majör bir değişiklik beklenmeyen Jackson Hole toplantısı öncesinde oynaklık görece düşük kalabilir. Bu kapsamda, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinde bant hareketi görülebilir. Pozitif görüntüsünü dün de koruyan TL'de ise yarınki Jackson Hole toplantısı öncesinde GOÜ para birimleri ile birlikte bant hareketi yapabilir. Teknik olarak baktığımızda, 8,4250 yakın direncinin altında kalındıkça 8,32 hedefte kalabilir. Öte taraftan, 8,4250 ara direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise 8,47 ana direnci tepki gelebilecek seviye olarak izlenebilir. Bugün ABD'de büyüme ve haftalık işsizlik maaşı verileri öne çıkıyor. Ayrıca ECB toplantı tutanakları da arka planda izlenecek.
 
EUR/USD: Dün 1,1726 seviyesine kadar düşen parite buradan gelen tepkiyle 1,1776 seviyesine kadar yükseldi ve günü 1,1772 seviyesinden tamamladı. Yarınki Jackson Hole toplantısı öncesinde fiyatlamada majör bir değişiklik beklenmezken, 1,1780 yakın direncinin üzerinde 1,1820/40 bölgesine kadar teknik bir yükseliş gözlenebilir. Aşağıda ise 1,1730 ve 1,1690 sıralı destekler konumunda. Bugün paritede kısmi hareketlilik yapacak gelişme ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı verisi ve ECB toplantı tutanakları olabilir. ABD'de açıklanacak veride 21 Ağustos haftasında yeni işsizlik maaşı başvurularının 350 bin kişi seviyesinde gerçekleşmesi beklenirken, ECB bugün yayınlanacak olan tutanaklarındaki yeni sözlü yönlendirmenin önümüzdeki dönem para politikasına nasıl yansıyacağı takip edilecek.
 
XAU/USD: Takip ettiğimiz ve güçlü gözüken 1.810 direncine takılan değerli maden, Dolar'daki kısmi toparlanma ile baskı altında kalmaya devam ediyor. Şu aşamada Jackson Hole toplantısı öncesinde değerli madende net bir satış beklemiyoruz ki temel tarafta, özellikle Çin tarafında ekonomideki zayıflık belirtilerinde bir değişiklik yok. Bu kapsamda, Ons Altın'ın 1.774 ana desteğinin üzerinde tutunabileceğini düşünüyoruz. Yukarıda ise 1.810 direnci önemini koruyor. Ara direnç 1.798 seviyesinde.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
NİJERYA'DA 2.ÇEYREK GSYH ÇEYREKLİK %-0.8 (ÖNCEKİ: %-13.9)
NİJERYA'DA 2.ÇEYREK GSYH YILLIK %+5.01
İSVEÇ'TE HANEHALKI KREDİLERİ TEMMUZ'DA YILLIK:%+6.3 (ÖNCEKİ:%+6.2)
İSVEÇ'TE MD İŞSİZLİK ORANI TEMMUZ'DA YILLIK:%8.4 (ÖNCEKİ:%9.5)
İSVEÇ'TE ÜFE TEMMUZ'DA YILLIK:% +13.5 (ÖNCEKİ:%+9.6)
İSVEÇ'TE ÜFE TEMMUZ'DA AYLIK:% +2.7 (ÖNCEKİ:%+1.5)
ÇİN TİCARET BAKANLIĞI : İHRACATÇILAR İÇİN SIKI SEVKİYAT KAPASİTESİ VE ARTAN LOJİSTİK MALİYETLERİ İLE BAŞA ÇIKMAYA YÖNELİK HEDEFLENMİŞ ÖNLEMLERE ÇALIŞACAĞIZ
JAPONYA EKONOMİ BAKANI : 2021 SONUNA KADAR PANDEMİ ÖNCESİ SEVİYELERE GELMEYE YÖNELİK JAPONYA'NIN GSYİH TOPARLANMASI HEDEFİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK
Facebookta Paylaş