USD/TRY: Cuma günü ABD'de Omikron varyantı ile yüksek enflasyon seviyelerinin yansımaları izlenirken, perakende satışlar aralıkta aylık %0,1 düşüş beklentisine karşılık %1,9 geriledi. Michigan Üniversitesi tüketici güveni öncü verisi de ocak ayında 70,6'dan 68,8'e geriledi. Bu verilere karşın Dolar endeksi (DXY) %0,4 oranında yükseldi. Ancak, DXY haftalık olarak %0,6 oranında düşüş kaydetti. Fed'den agresif beklentilerin arttığı ortamda DXY seyir yakından izlenecekken, ABD on yıllık tahvil faizi kritik %1,80 bölgesine yakın seyrediyor. ABD on yıllık tahvil faizinin bu seviyenin üzerinde kalması Dolar'da güçlenmeyi beraberinde getirebilir. Ancak, bugün ABD piyasaları kapalı. Dolayısıyla hareketler sınırlı kalabilir ki geçen hafta pozitif tarafta kapatan Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde haftanın ilk işlem gününde en azından baskı gözlenmeyebilir. Geçen hafta %1,9 oranında değer kazanan TL'nin de bugün pozitif bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, kurun 13,67 direncinin altında kalarak 13,34 seviyesini test edebileceğini öngörüyoruz. Sonraki destek ise 13,20 bölgesinde. Bu hafta yurtiçinde perşembe günkü TCMB faiz kararı öne çıkarken, yurtdışıda ABD'de konut ve işsizlik maaş başvuruları verileri, Japonya Merkez Bankası faiz kararı, Çin odaklı haber akışı ve ECB toplantı tutanakları izlenecek.
EUR/USD: Cuma günü zayıf ABD verilerine karşın Dolar değer kazandı. Parite ise %0,3 oranında düşerek haftayı 1,1416 seviyesinden kapattı. Fed'den agresif beklentilerin arttığı ortamda DXY seyir yakından izlenecekken, ABD on yıllık tahvil faizi kritik %1,80 bölgesine yakın seyrediyor. ABD on yıllık tahvil faizinin bu seviyenin üzerinde kalması Dolar'da güçlenmeyi beraberinde getirebilir. Ancak, bugün ABD piyasaları kapalı. Bu kapsamda hareketler sınırlı kalabilir ve parite önemli gözüken 1,1380/90 desteğinin üzerinde kalabilir. Yukarıda ise 1,1465 seviyesi direnç olarak izlenebilir.
XAU/USD: ABD tarafında bu hafta veri gündemi sakin. Martta Fed'in faiz artırma olasılığının yükselmesi kıymetli madenin önemli direnç seviyesi olarak duran 1.830'u geçmesini zorlaştırıyor. Dolar endeksinde de yukarı yönelim Ons Altın'ı kısmen baskılıyor. Buna karşın yüksek enflasyon riski düşüşlerin sınırlı olmasını sağlıyor. Bu kapsamda Ons Altın'da 1.800-1.830 yatay bandında hareketlilik devam edebilir. 1830 seviyesinin aşılması durumunda 1.850 ve 18.70 hedeflerine yükselebilir. Olası geri çekilmelerde 1.800 ve 1.780 destek seviyeleri karşımıza çıkabilir
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.