FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Piyasalarda jeopolitik gelişmeler gündemdeki yerini korurken, Çin'de artan koronavirüs dalgasına karşın getirilen kısıtlamalar ve yarınki Fed toplantısı öncesinde bu yıl için fiyatlanan 5 - 6 faiz artırımının 7'ye çıkması da oynaklığı artırıyor. Bu gelişmeler ve savaşta diplomatik çözüm yönünde adımların sürmesi ile petrolde de sert düşüşler gözleniyor. Brent bu sabah 100 Dolar'ın altında. Petroldeki sert düşüşe TL'nin aynı ölçekte tepki vermediğini izliyoruz. Ancak, Dolar/TL 15,0 seviyesinin altında kalabilir. Ara direnç 14,93 seviyesinde. Diğer yandan, 14,72 yakın desteğinin kırılması durumunda 14,5850 hedef olabilir. Fed beklentileri, jeopolitik tarafta devam eden diplomatik temaslara karşın gerginliğin sürmesi ve risk iştahındaki kırılganlık nedeniyle olası düşüşlerde 14,5850 seviyesinden tekrar tepki gelebilir. Bugün ABD ÜFE, New York Fed Empire State imalat sanayi endeksi ve Almanya ZEW endeksi takip edilecek.
 
EUR/USD: Ukrayna - Rusya gerginliği ile haber akışı yakından takip edilirken, Çin'de koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler ile de küresel piyasalarda dalgalanmalar devam ediyor. Yarınki Fed toplantısı öncesinde ise ABD 10 yıllıkların faizindeki yükseliş (>%2,10) dikkat çekiyor. Piyasalarda ise bu yıl için fiyatlanan 5 - 6 faiz artırımının yeniden 7'ye çıktığını izliyoruz. Risk iştahındaki kırılganlık ve Fed beklentileri ile paritede yükselişlerde kalıcılık beklemiyoruz. Diğer yandan, geçen haftaki şahin ECB fiyatlamalarda etkisini gösterebilir. Bu kapsamda, paritedeki bant hareketi beklentimizi korumaya devam ederken, hareket alanı olarak 1,0930 - 1,1045 takip edilebilir.
 
XAU/USD: Rusya - Ukrayna arasında diplomatik adımların sürmesi ve Fed tarafındaki şahin duruş beklentileri kıymetli madende düşüşe sebep oluyor. Ancak, Çin'de koronavirüs kısıtlamaları ve Fed'e rağmen enflasyonist ortamın bir süre daha devam edecek olması ve kırılgan risk iştahı nedeniyle değerli madende düşüş alanının azaldığını düşünüyoruz. Bu kapsamda, Ons Altın'ın 1.914 desteğinin üzerinde kalabileceğini düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.952 direnci takip edilebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ŞUBAT YÖNETİM BÜTÇE FAİZ DIŞI DENGESİ ŞUBAT AYINDA +113.4 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
ŞUBAT AYINDA MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GELİRLERİ 270.6 MİLYAR TL, GİDERLERİ 200.8 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ OCAK-ŞUBAT DÖNEMİNDE +99.78 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE FAİZ DIŞI DENGESİ OCAK-ŞUBAT DÖNEMİNDE +157.7 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
OCAK-ŞUBAT DÖNEMİNDE MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GELİRLERİ 446.6 MİLYAR TL, GİDERLERİ 346.8 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
TCMB, 22.03.2022 vadeli 41.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ ŞUBAT AYINDA +69.74 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
FRANSA'DA AB UYUMLU TÜFE ŞUBAT'TA AYLIK % +0.9 (BEKLENTİ: % +0.8, ÖNCEKİ: % +0.8)
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: G20, UKRAYNA KONUSUNU TARTIŞMAK İÇİN UYGUN FORUM DEĞİL
ŞANGHAY'DA KAPANMA YOK, ŞU ANDA BUNA GEREK YOK - YETKİLİ
İSVİÇRE'DE ÜRETİCİ/İTHALAT FİYATLARI ŞUBAT'TA AYLIK %+0.4 (ÖNCEKİ:%+0.6)
İSVİÇRE'DE ÜRETİCİ/İTHALAT FİYATLARI ŞUBAT'TA YILLIK %+5.8 (ÖNCEKİ:%+5.4)
Facebookta Paylaş