FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ABD'de açıklanan enflasyon verisinin Dolar üzerinde yaptığını baskının kısa sürdüğünü ve Dolar endeksinin (DXY) dün hafif yükseliş kaydettiğini izledik. Ancak, DXY halen yakın zirvesinin altında bulunuyor. Asya hariç Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri de yatay. Şu aşamada Fed ile ilgili şahin beklentiler devam etse de Dolar'daki kısa vadeli momentum kaybı ile GOÜ para birimleri yatay görüntülerini koruyabilir. Bu kapsamda da dün TCMB faiz kararı sonrasında TL'de oluşan olumlu görüntü bugün de sürebilir ve kur 8,63 direncinin altında kalarak 8,51 desteğine kadar geri çekilebilir. TCMB, enflasyon ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeleri göz önüne alarak mevcut sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek para politikası duruşunu değiştirmedi ve politika faizini beklentiler doğrultusunda %19 seviyesinde sabit tutmuştu. Bugün Fitch'in Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesi izlenecek. Kredi notunda veya görünümünde değişiklik yapması beklenmiyor. Veri tarafında ise bu sabah haziran ayına ait cari denge verisi takip edildi. Buna göre haziran ayında cari açık 1,13milyar USD oldu. Beklenti 1,15milyar USD idi. Bunun sonucunda on iki aylık cari işlemler açığı 29,7milyar USD oldu. Önceki 31,9milyar USD idi. Cari açıktaki düşüş eğilimi TL için pozitif bir katalizör.
 
EUR/USD: Dün Dolar'ın tekrar toparlanmasıyla parite kısmi baskı altında kalırken, kapanış 1,1730 seviyesinden gerçekleşti. Dünkü harekete karşın Dolar'da kısa vadeli momentum kaybı var. ABD on yıllık tahvil faizinde de sınırlı da olsa bu sabah geri çekime eğilimi gözleniyor. Bu kapsamda, paritede tepki yükselişleri gündemde kalmaya devam edebilir ki 1,17 desteğinin altına sarkma yaşanmadıkça 1,18 hedefte kalabilir. Aksi durumda, 1,17'nin altında 1,1665 seviyesine kadar bir geri çekilme gözlenebilir. Bugün ABD'de ağustos ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öncü verisi öne çıkıyor.
 
XAU/USD: Dolar endeksindeki dünkü kısmi toparlanmaya karşın değerli madende düşüşlerin sınırlı olduğunu ve Ons Altın'ın günü yatay kapatmayı başardığını izledik. Dolar'ın yatay, ABD'de on yıllık tahvil faizinin ise sınırlı da olsa düştüğü bu sabah ise Ons Altın yükselişte. Şu aşamada, kısa vadeli toparlanma çabası içerisinde olan değerli madende bu görüntünün bugün de sürebileceğini ve Ons Altın'ın 1.765 ardından 1.778 seviyelerini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan olası düşüşlerde 1.750 desteğinin altında 1.742 tepki gelebilecek yakın destek olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %0.5 DÜŞÜŞLE 26391,62 PUANDAN KAPANDI
İSPANYA BANKALARININ ECB'DEN ALDIĞI KREDİLER TEMMUZ'DA 290.6 MYR EURO -İSPANYA MERKEZ BANKASI
POLONYA'DA 2.ÇEYREK GSYH ÇEYREKLİK %+1.9, YILLIK %+10.9
ÇİN'DE DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR OCAK-TEMMUZ'DA YILLIK %+25.5
İSVEÇ'TE TÜFE TEMMUZ'DA AYLIK %+0.3 (BEKLENTİ: %+0.3, ÖNCEKİ: %+0.1)
İSVEÇ'TE TÜFE TEMMUZ'DA YILLIK % +1.4 (BEKLENTİ: %+1.3, ÖNCEKİ: %+1.3)
KGF GENEL MÜDÜRÜ KASIM AKDENİZ 11 AĞUSTOS'TA KENDİ İSTEĞİYLE GÖREVİNDEN AYRILDI -KAYNAKLAR/ BLOOMBERG HT
Facebookta Paylaş