USD/TRY: Dün sabah ABD'de Başkanlık yarışında Harris'in Trump'ın önünde olduğunun gözlenmesi Dolar tarafında baskıya neden olurken, Dolar endeksi (DXY) 101,3 seviyesine kadar geriledi. Diğer yandan, ABD'de öğleden sonra açıklanan ağustos enflasyon verisinin beklentilerde (aylık %0,2, yıllık %2,5) majör bir değişiklik yapmaması toparlanmaya neden oldu. Fed'den önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda 25 baz puan beklentileri devam etmekte. Piyasada daha agresif indirimler speküle ediliyordu. DXY'deki kapanış da 101,7 ile yatay gerçekleşti. Bu sabaha bakıldığında, risk iştahı pozitif. Pariteler ise yatay. ABD'de bugün açıklanacak ÜFE rakamları ile haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi yakından izlenecek. Diğer yandan, TSİ 15.15'te ECB'nin faiz kararı ve TSİ 15.45'te ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması da odakta olacak. ECB'den 25 baz puanlık faiz indirimi bekleniyor. Yurtiçinde ise bu sabah temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi verisi izlendi. Buna göre, temmuz ayında cari işlemler hesabı, beklendiği gibi, 0,6milyar USD fazla kaydetti. Bu veri makro tarafta dengelenmenin sürdüğüne işaret ederken, TL için destekleyici. Fiyatlamalar tarafında ise bir değişiklik yok. Dolar/TL 34,0 civarında hareketini sürdürüyor. Günün geri kalanında da bu eğilim sürebilir. Bugün TCMB, temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi verisi ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. BDDK da haftalık bankacılık sektörü verilerini paylaşacak.
EUR/USD: ABD'de Başkanlık yarışı, makro veriler, teknoloji sektöründeki gelişmeler izlenirken; bugün Avrupa'da, piyasaların odak noktasında ECB'nin faiz kararı ve Başkan Lagarde'ın konuşması olacak. Ayrıca ECB'nin yeni makroekonomik projeksiyonları da yayımlanacak. Beklentiler faizlerde 25 baz puan indirim yapılabileceği şeklinde. Önemli ölçüde fiyatlandığını düşündüğümüz bu beklenti dışında ECB'den olası yönlendirmeler ve farklı ayarlamalar yapılıp yapılmayacağı da izlenecek. Bu sabah 1,10 seviyesinin hafif üzerinde hareket eden paritede ECB kararı dışında ABD'de açıklanacak veriler oynaklık yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1,0965 ve 1,0915 sıralı destekler olarak izlenebilir. Diğer yandan, olası yüksellerde 1,1060 ve 1,1095 sıralı dirençler konumunda.
XAU/USD: Dün ABD'de haftanın kritik verisi olarak öne çıkan enflasyon rakamları açıklandı. Cuma günkü tarım dışı gibi dün enflasyon verisi (beklentilere paralel gerçekleşti) de önümüzdeki hafta yapılacak ve 25 baz puan indirim beklenen Fed toplantısına yönelik majör bir değişiklik yaratabilecek nitelikte değildi. Agresif faiz indirimlerinin biraz daha arka planda kalması ile oluşabilecek yüksek oynaklık fiyatlamalarda genel belirsizlik potansiyeli barındırmaktaydı. Bu kapsamda, Fed'den 25 baz puanlık bir indirim fiyatlaması değerli maden için olumlu bir senaryo olarak değerlendirilebilir. Halihazırda 2.500 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışan Ons Altın'da bu seviyenin üzerinde kalındıkça 2.532 yatay direnç bölgesinin kırılması gündemde kalabilir. Bu seviyenin üzerinde 2.550 bir sonraki yakın direnç konumunda. Diğer yandan, 2.500 seviyesinin altında 2.485 destek olarak izlenebilir
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.