USD/TRY: Piyasalardaki tatil modu sürüyor. İngiltere, Japonya, Çin ve Avustralya piyasaları bugün kapalı. Diğer yandan, Asya'da açık borsalarda karışık bir seyir gözlendi. ABD vadelileri ise pozitif tarafta iken Dolar'da kısmi yükseliş gözleniyor. Veri tarafında bugün küresel piyasalarda nihai imalat PMI'lar izlenecek. Hafta boyunca ise önemli veri akışı bulunmakla birlikte piyasalardaki tatil modu sürebilir. Fed toplantı tutanakları, ECB ve Fed yetkililerinin konuşmaları, Çin, ABD ve Euro Bölgesi PMI verileri, ABD ISM imalat endeksi, başta tarım dışı istihdam olmak üzere ABD aralık ayı istihdam verileri ve Euro Bölgesi TÜFE bu haftanın öne çıkan gelişmeleri. Yurtiçi tarafta ise aralık ayı enflasyonu izlendi. Buna göre aralık ayında TÜFE %13,58 oranında arttı ve böylece 2021 enflasyonu %36,08 (beklenti %29,58) olarak gerçekleşti. Beklentilerin üzerindeki rakamlara karşın enflasyondaki yukarı yönlü risklerin fiyatlanması ve geçen hafta kurdaki sert tepki yükselişi nedeniyle veri sonrasında TL'de net bir baskı gözlenmedi. Yaşanan fiyatlamaların ardından kurda yükseliş alanının azaldığını ve «Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat» uygulamasının TL'deki potansiyel kayıpları sınırlayabileceğini düşünüyoruz. Teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 13,94 - 14,12 ve 14,30 sıralı dirençler. Aşağıda ise 13,33 desteğinin kırılması durumunda TL'de tekrar değerlenme gözlenebilir ve kur ilk etapta 12,84 seviyesine kadar gerileyebilir. Bugün saat 16'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı günün önemli gelişmesi. Yılın ilk kabine toplantısında gündemin ekonomi olması bekleniyor. Toplantıda dış politika ve koronavirüs salgınındaki son gelişmeler de ele alınacak.
EUR/USD: Avrupa tarafında aralık ayı enflasyon ve kasım ayı sanayi üretimi verileri ön plana çıkmakta. Aralık ayında enflasyonda kısmi düşüş beklenmekte fakat enerji fiyatlarındaki görünüm enflasyondaki artış trendinin sürmesine neden olabilir. Özellikle bölgenin en büyük ekonomisi olan Almanya'nın kasım ayı sanayi üretimi verisi süregelen tedarik zinciri sorunlarının ne ölçekte devam ettiğine dair ipucu verecektir. Omikron varyantının iç talebe ve tüketici güvenine olan etkilerini görmek açısından perakende satışlar ve tüketici güveni verileri takip edilecek. Paritede 22 günlük ortalama olan 1,1300 seviyesinin etrafında yatay hareketler gözlenebilir. Diğer yandan, yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyeleri olarak 1,1390 ve 1,1420 seviyeleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde 1,1300 ve 1,1280 seviyeleri destek olarak karşımıza çıkabilir.
XAU/USD: Yılın son gününde değerli madene talep devam etti ve Ons Altın %0,7 primle 1.829,6 seviyelerinde günü kapattı. Tarım dışı istihdam verisi ve Fed tutanakları gibi önemli gelişmeler öncesi değerli maden güne hafif satıcılı başlarken, piyasalarda tatil modu ve düşük hacimli işlemler sürüyor. Teknik olarak ise ortalamaların yoğun olduğu 1.800 bölgesinden uzaklaşılması ve göstergelerin pozitif tarafta olması geri çekilmelerin sınırlı olabileceğine işaret ediyor. Bu kapsamda, değerli madende bugün bant hareketleri gözlenebilir. Ana destek ve direnç olarak da sırasıyla 1.805 ve 1.845 takip edilebilir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.