EURUSD
Piyasalar Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelen Sanayi Üretimi verisini takip etti. Gelen veriye göre Almanya’da sanayi üretimi Eylül’de yüzde 1.4 düştü. Diğer yandan IMF Avrupa Departmanı Başkanı Kammer, AMB’nın para politikası hakkında yorumlarda bulundu. Kammer; Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek için 2024’e kadar faiz oranlarını yüzde 4 veya yakınlarında tutması gerektiğini belirtti. Yeni günde piyasalar TSİ 10:00’da Almanya kanadından gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. 17:15’te ise FED Başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor ve bu konuşma da günün önemli ekonomik gelişmelerinden biri olarak takip edilecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0735 - 1.0765 - 1.0803 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0674 - 1.0634 - 1.0597 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Önceki haftalarda İsrail ile Hamas arasında yaşanan savaş durumu jeopolitik riskleri artırmış ve petrolde yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden olmuştu. Fakat son günlerde savaş riski priminin azalması ile birlikte gözler küresel bazda petrol talep görünümüne çevrildi. Talep görünümünde yaşanan kötüleşme ise petrol fiyatları üzerinde baskılar oluşmasına neden oldu. Son gelişmelere baktığımızda Rusya kanadında sevkiyatlar son dört ayın en yüksek seviyelerinde görülüyor. Geçtiğimiz haftada da ABD kanadında ham petrol stoklarının 12 milyon varile yakın arttığı görülmüştü. Piyasalar küresel bazda yaşanan gelişmeleri yakından takip edecek. Ek olarak yarın ABD kanadından gelecek olan stok verileri izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 79.00 - 80.75 - 83.35 seviyeleri direnç noktaları olarak; 75.76 - 73.79 - 72.43 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Altın
Yaklaşık 1 ay önce Hamas’ın İsrail’e saldırısı ile başlayan Orta Doğu’daki gelişmeler güvenli liman taleplerini artırmış ve altında da sert yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmıştı. Fakat son günlerde savaş riski priminin azaldığı görülüyor ve jeopolitik risklerin de azalması ile birlikte altında da aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1991 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, haftanın üçüncü işlem gününe 1963 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yine de savaş riski devam ediyor ve bölgeden gelecek olan haber akışları sert fiyatlamalar yaşanmasına neden olabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1981 - 2000 - 2010 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1959 - 1946 - 1931 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.