USD/TRY: Risk iştahındaki zayıflık düşük şiddette de olsa devam ediyor. Majör merkez bankalarının piyasayı destekleyici adımlarının yarattığı iyimserlik arka planda kalmaya devam ederken; jeopolitik riskler ve G20 zirvesine yönelik beklentisizliklerin yanı sıra dün Fed Başkanı Powell ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin arttığını vurgulaması risk iştahını bir miktar baskılıyor. Diğer yandan, Fed bölgesel başkanlarından Bullard'ın, ABD ekonomisinin temmuz ayında 50 baz puan faiz indirimi gerektirecek kadar zor durumda olmadığını söylemesiyle, Fed'in sert faiz indirimine gidilebileceği beklentileri zayıfladı ve Dolar endeksi (DXY) düşüşüne ara verdi. Şu aşamada, Bullard'ın açıklamalarının etkisinin geçici olabileceğini ve Dolar'daki toparlanmanın sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Halihazırda küresel çapta belirsizlikler devam ederken, ABD'den son gelen veriler döngüsel yavaşlama endişelerini biraz daha arttırıyor. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de yatay. TL ise hafif de olsa pozitif ayrışırken, Dolar / TL'nin 5,83 direncinin altında fiyatlanabileceğini düşünüyoruz. Halihazırda oynaklık düşük seviyelerde kalmaya devam ederken, ülke risk primimizde (5 yıllık CDS 419) iyileşme sürüyor. Kurda 5,75 ve 5,72 sıralı destekler olarak izlenebilir. Veri tarafında bugün, ABD'de mayıs ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi açıklanacak.
EUR/USD: Fed bölgesel başkanlarından Bullard'ın faiz indirim beklentilerini azaltan açıklamalarının ardından Dolar'ın bir miktar toparlanma isteğinde olduğunu izliyoruz. Şu aşamada, küresel belirsizliklerin arttığı ve ABD'den son gelen verileri dikkate aldığımızda Dolar'daki toparlanmanın sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, paritede Dolar kaynaklı olası baskının da yine sınırlı olabileceğini düşünüyoruz. Halihazırda 1,1350 seviyesinden geçen 200 günlük ortalamasının hafif üzerinde seyreden paritenin bu seviyenin üzerinde kalabileceğini tahmin ediyoruz. Sıralı dirençler olarak 1,1395 ve 1,1415 takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,1350 desteğinin altında 1,1315 desteği takip edilebilir.
XAU/USD: Sert yükselişlerin ardından Dolar'daki kısmi toparlanmanın yanı sıra kar satışlarının da etkisiyle değerli madenin 1.400 seviyesine yaklaştığını izliyoruz. Her ne kadar Dolar'daki toparlanmanın sınırlı kalmasını beklesek de, Ons Altın'da bugün yaşanan satış, bir miktar soluklanmanın işareti olabilir. Teknik olarak da seanslık grafikte bir miktar zayıflama eğilimi gözlemlerken, 1.416 direncinin altında dalgalanma görülebilir. Sıralı destekler ise 1.402 ve 1.391 seviyelerinde. Değerli madenin tekrar 1.415 seviyesinin üzerine çıkması durumunda 1.426 hedef olabilir. Sonraki direnç ise 1.433/35 bölgesinde.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.