Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Eksim Ventures, açık bankacılık temelli hizmet sunan finansal teknoloji girişimi Finekra’ya yatırım yaptı. Şirketlere, bankalara, elektronik para kuruluşlarına çözümler üreten Finekra, aldığı yeni yatırım ile yurt içindeki çalışmalarını, yurt dışına taşımayı ve global bir fintech şirketi haline gelmeyi hedefliyor. Finekra’ya yaptıkları yatırıma ilişkin açıklamalarda bulunan Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Uğur Mutluhan Oruncak, “Küresel fintech sektörüne yapılan yatırımlar, 2022 yılında 160 milyar doları geçti. Türkiye’de de en çok ilgi gören girişimlerin başında da fintech alanında faaliyet yürüten şirketler geliyor. Eksim Ventures olarak gelecekte, fintech pazarına gösterilen ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda biz de Finekra’nın gelişim ve büyüme yolculuğuna destek olmak istedik” ifadelerini kullandı.
Eksim Ventures, banka, ödeme ve tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmeye yardımcı bir platform olan finansal teknoloji girişimi Finekra’ya yatırım yaparak portföyünü genişletmeyi sürdürüyor. Eksim Ventures’ın eşlik ettiği, 5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turunda, mevcut yatırımcılar Aktif Ventures, Sertaç Özinal ile Alesta Yatırım da yer aldı.
Aldığı yeni yatırım ile yurt içindeki başarılı çalışmalarını yurt dışına taşımayı ve global bir fintech şirketi haline gelmeyi hedefleyen Finekra, hali hazırda 500’ün üzerinde şirketin tüm banka hesaplarına tek yerden erişim, POS hareketlerini takip, banka limitlerini görüntüleme gibi günlük finansal operasyonlarını kolaylaştıracak nitelikli hizmetler sunuyor.
Finekra’ya yaptıkları yatırım hakkında bilgi veren Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Uğur Mutluhan Oruncak, “2022 yılında küresel fintech yatırımları 160 milyar doları geçti. Türkiye’de de en çok ilgi gören girişimlerin başında bu alanda faaliyet yürüten şirketler geliyor. Şirketler hem dijital dönüşüme ayak uydurmak hem de işte verimliliği artırmak, zaman ve maliyetten tasarruf sağlamak amacıyla fintech uygulamalarını tercih ediyor. Artan taleplerin yanı sıra fintech sektörü, teknolojinin çok hızlı ilerlemesine bağlı olarak ödeme sistemleri, kredi hizmetleri, yatırım ve sigorta gibi alanlarda hiç durmadan sürekli gelişerek kendini yeniliyor. Eksim Ventures olarak gelecekte, fintech pazarına gösterilen ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda biz de Finekra’nın gelişim ve büyüme yolculuğuna destek olmak istedik” şeklinde konuştu.
2017 yılında kurulan ve ertesi yıl ‘açık bankacılık’ çözümlerini de kapsayan ‘Nakit Yönetimi Platformu’nu hayata geçiren Finekra’nın CEO’su Erhan Zengin ise şirketin hedeflerine ilişkin şunları aktardı: “İlk hedefimiz, büyüyen ekibimiz ile beraber, hem Türkiye’de hem de yurt dışında açık bankacılık ve fintech konuşulduğunda akla gelen ilk marka olabilmek.”
Eksim Ventures Hakkında:
2021 yılında Eksim Holding bünyesinde kurulan Eksim Ventures, teknolojinin yenilikçi gücünü ve grubun 35 yıllık tecrübesini akıllı sermaye ile güçlendirerek potansiyele sahip iş modellerine ve fikirlere destek sağlıyor. Gıda ve enerji teknolojileri, sağlık, mobilite, biyoteknoloji, fintek ve savunma sanayi gibi alanlardaki yenilikçi fikirlere yatırım yapan Eksim Ventures, 2023 yılının ilk çeyreği itibarıyla yatırım yaptığı şirket sayısını 8’e, fon sayısını da 7’ye çıkardı.
Finekra Hakkında:
Anıl Karayurt ve Erhan Zengin tarafından 2017 yılında kurulan Finekra, işletmelere tüm banka hesaplarını ve süreçlerini tek ekrandan yönetme imkânı sunarak finans ve muhasebe konusunda yüzde 60’a yakın verimlilik sağlıyor. Şirket, bankalardan hesap hareketlerinin ve bakiyelerinin alınarak uygulamada gösterilmesi, ERP entegrasyonu ile muhasebe programına aktarım yapılması, toplu ödeme işlemlerinin yapılması, POS ile tahsilat süreçlerinin yönetilmesi, POS verilerinin raporlanması, çek entegrasyonu sürecinin yönetilmesi, doğrudan borçlandırma sistemi ile bayi işlemlerinin yapılmasına yönelik çözümler sunuyor. Bunların yanı sıra Finekra; bankalara ve kurumlara API, Hesap Hizmeti Sağlayıcısı (HHS)ve Yetkili Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları (YÖS, ÖBHS ve HBHS Kuruluşlarının Genel Adı) desteği de veriyor.