E-öğrenme sektöründe hizmet veren Bilişim School kitle fonlama turuna çıktı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Tüm dünyada toplumsal ve ekonomik anlamda köklü değişimlere neden olan Covid 19 pandemisi, eğitim sektöründe de etkisini hissettirdi. Dijital teknolojilerin gelişmesi, uzaktan eğitime yönelik yeni nesil modellerin oluşması ve kullanıcı tabanın artmasıyla büyüme trendi yakalayan e-öğrenme (e-learning), gelecek vaat eden çok sayıda girişimi de sektöre çekti. 2026’ya kadar tüm dünyada her yıl ortalama %14.6 ulaşacağı öngörülen e-öğrenme sektörü, hem girişimciler hem de yatırımcılar için önemli bir fırsat olarak görülüyor. 18 yaş altı gençlerimizin bilişim dünyasına kazandırılmasını sağlayarak dijital okuryazarlığı artırmak üzere yapay zeka destekli eğitim ve öğrenme programları sunan Bilişim School da sektördeki yerini alarak rekabetin dişlileri arasına girdi.
Bünyesindeki birbirine entegre çalışan Code-Lab, Cyber-Lab ve Öğrenme Yönetim Sistemi ile gençlerin Bilgisayar Bilimleri konularında bilgi ve beceri kazanabilecekleri bir e-eğitim platformu olan Bilişim School, ticarileşmesinin ardından şimdi de yerel ve global bazda büyüme amacıyla paya dayalı kitle fonlaması turuna çıkarak şirket paylarının %11,25’ini yatırımcılara arz ediyor. Yakın geleceğin sorunlarını ve fırsatlarını şimdiden öngörüp çözüm üreten bu vizyoner girişim, Türkiye’nin en büyük kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinden çıktığı yatırım turunda 1 milyon 360 bin TL fona ulaşmayı hedefliyor. Girişim şirketi, yatırım turunun başlama tarihi olan 13 Haziran Pazartesi saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay veriyor. Kampanyaya dahil olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar, 12 Ağustos 2022’ye kadar https://fnb.lc/55DTA9 linkinden dakikalar içerisinde bütçelerine uygun oranlarda pay hisse satın alabiliyor.
“Paya dayalı kitle fonlama sistemi hem yatırımcı hem de girişimci açısından optimizasyon sağlıyor”
Kitle fonlama turu hakkında konuşan Kurucu Ortak - CEO Dr. Mehmet Ada, “Yazılım temelli olan girişimlerde en büyük maliyet kalemi nitelikli personel giderleri ve satış pazarlama süreçleri. Başarısına inandığımız projemizin daha hızlı bir şekilde piyasaya giriş yapmasını sağlamak ve globale açılma sürecimizi kısaltmak için fonlamaya ihtiyaç duyduk. Hem yatırımcı hem de girişimci açısından optimizasyon sağlamış olan paya dayalı kitle fonlama sistemini bu aşamada bize en uygun ve mantıklı seçenek olarak gördük. Aynı zamanda Türkiye’yi kitle fonlama sistemiyle tanıştıran ve dolaysıyla ülkemizde bu alanı domine eden; Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Takasbank, e-devlet gibi kurumlarının güvencesiyle önemli başarılara imza atmış olan fonbulucu ile yola çıkmak bizim için tek alternatifti. Bu ülkenin gençlerinin bilimsel ve sektörel değeri olan projeler üreterek geleceğe şekil vermelerine destek vermek isteyen değerli yatırımcılarımızın katkılarıyla yatırım turunu başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyoruz“ açıklamasında bulunuyor.
fonbulucu Platformları Hakkında:
fonbulucu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “paya dayalı kitle fonlaması” alanında ilk kez faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan bir finans teknolojileri girişimidir.
Platforma 2021 yılı itibariyle 2200’den fazla girişim finansmana erişmek için başvurdu. Yatırım turuna çıkmaya hak kazanan 34 girişimden, 29 tanesi kampanyasını başarıyla sonuçlandırarak, platformumuzda toplamda 75 milyon TL’nin üzerinde fon toplandı. Sisteme bugüne kadar 22.000 kişi üye oldu ve dijital girişimcilik yatırımcılığı ile tanıştı.
fonbulucu, paya dayalı kitle fonlama platformu, melek yatırım ağı, girişim sermayesi yatırım fonu ve eğitim şirketi ile birlikte kurduğu 4’lü yapının gücüyle 2022 yılında 150 milyon TL, 2023 sonuna kadar ise 1 milyar TL finansman hacmine ulaşmayı hedefliyor.
https://invest.fonbulucu.com



Facebookta Paylaş