Çalışan bağlılığında ücret ilk sırada- Great Place to Work

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Sektör ayrımı olmadan tüm ölçekteki şirketlere mükemmel iş yeri kültürü inşa etmeleri konusunda destek veren araştırma ve danışmanlık kuruluşu Great Place to Work, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Yönetici Anketi sonuçlarını açıkladı. Türkiye özelinde yapılan anket, 48'i insan kaynakları üst düzey yöneticisi olmak üzere 92 katılımcı ile gerçekleştirildi. Ankete göre, İK fonksiyonunun stratejik önemi artmaya devam ediyor. Katılımcıların % 63'ünün işveren markasını güçlü bulduğu sonuçlara göre,şirketlerinin sosyal etkisinin olduğunu düşünenlerin oranı %66. "İşveren markası sorumluluğu kimde?" sorusuna katılımcıların % 52'si İK derken,% 21'i CEO,% 17'si ise pazarlama yanıtını verdi.

Yapay zekâ çalışanların rollerini değil, işlerini devralacak

İnsan kaynakları yöneticilerinin % 85'ine göre göre, şirket liderlerinin gözünde İK'nın güvenilirliği ve etkisi artmış durumda. "Etik dışı davranışlar ve mobbing konusunda çalışanların seslerini duyurabilecekleri mekanizmalar var" diyen katılımcıların oranı %67. Ankette ortaya çıkan ilginç bir bulgu ise yapay zeka ile ilgili. İK yöneticilerin % 59'una göre yapay zekâ çalışanların rollerini değil, işlerini devralacak.

Destek tahtını ücrete ve yan haklara bıraktı

Katılımcıların "Çalışan bağlılığı açısından en önemli 5 faktör nedir?" sorusuna verdikleri yanıtlarda ilk sırayı ücret ve yan haklar aldı. Geçen yıl yapılan araştırmada ilk sırada yönetici desteği yer alıyordu. İkinci sırada bağlı olunan yöneticinin desteği, üçüncü sırada ise çalışanları etkileyen kararlarda hakkaniyet hissini sağlamak yer alıyor. Yönetime güven dördüncü, pozitif takım atmosferi ise son sırada yer alıyor.

Güven ve hakkaniyet duygusu, çalışan bağlılığını güçlendiriyor

Örgütsel etkinlik açısından en önemli 3 faktör sıralamasında yetenek yönetimi ilk sırada yer alıyor. Sürekli gelişim odaklı düşünce ikinci, finansal performans ise üçüncü sırada. İnsan Kaynakları yöneticilerine göre, çallışanların yöneticileri ile iletişim kurabilecekleri, kendilerini açıkça ifade edebilecekleri bir ortamda çalışmaları, pozitif takım atmosferi öncelikli alanlar olarak görülüyor.

2020'nin gündem maddesi dijitalleşmek

Katılımcıların 2020 yılı ile ilgili değerlendirmelerine göre, sosyal medyayı da kapsayacak şekilde tüm süreçlerin dijital hale getirilmesi daha öncelikli hale gelecek. Dijital dönüşümün yoğun olarak etkilediği sektörler başta olmak üzere şirketlerin tamamında müşteri beklentilerine anlık yanıtlar verebilecek ve üretkenliği artıracak çevik yapılar dizayn etmek daha çok önem kazanacak.



Facebookta Paylaş