Nasıl Bir Ekonomi (NBE) gazetesinde yayınlanan habere göre; Barsan'ın, büyümede yeni hedef ülkeleri Vietnam, Endonezya ve Malezya oldu. EKONOMİ’ye konuşan şirketin global yöneticileri, üretimde Çin’den pay kapmaya başlayan bu üç ülkenin, yakın geleceğin en gözde pazarlarından olacağını vurguladı. Afrika ve Orta Doğu da şirketin odaklanacağı önemli pazarlar olacak.
Dünya çapında 65 ülkede 150 lojistik merkezi bulunan Barsan Global Logistics’in küresel yöneticileri, şirketin İstanbul’daki merkez ofisinde EKONOMİ’nin sorularını yanıtladı. Global CEO Uğur Aksu, Global CFO Buğra Sözüçetin, Avrupa CEO’su Tolga Günel, Uzakdoğu Bölge Yöneticisi Çağatay Çendik ve Orta Doğu ve Afrika Bölge Yöneticisi Fuat Üs, küresel pazarlardaki riskleri ve fırsatları değerlendirirken, Barsan’ın yeni hedeflerini açıkladı.
Barsan Global Logistics, çoğu Türk gençlerinden oluşan 5 bine yakın çalışanı ile ABD'den Asya'ya, Avrupa'dan Orta Doğu'ya uzanan geniş bir coğrafyada entegre lojistik hizmeti veriyor. Barsan Global, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 100’den fazla ülkeye hizmet götürüyor. 2022 yılını 800 milyon dolar ciro ile kapatan şirket, navlundaki düşüşe rağmen, taşıma hacimlerini bu yıl yüzde 35’in üzerinde artırdı. Barsan, bu yıl da benzer bir ciro hedefliyor.
Yaygın ofis ağının avantajını yaşayacak
Barsan Global Logistics Global CEO Uğur Aksu, şirket olarak her üç ayda bir bölgesel yöneticilerle belirlenen bir lokasyonda toplandıklarını ifade ederek, aralık ayı buluşmasında 2024 hedeflerini gözden geçirdiklerini aktardı. Dünyanın yüzde 99’una ulaşır hale gelme hedefi ile yurt dışı yatırımlarını sürdürdüklerini hatırlatan Aksu, 2023 yılında küresel çapta 10 yeni ofis açtıklarını söyledi. Aksu, Avrupa ve Türkiye gibi önemli pazarında 2024’te ekonomide daralma beklentisi olmasına karşın, şirket özelinde gelecekten yıldan umutlu olduklarını ifade etti. “Çünkü dünyanın her yerine dağılmış bir şirketiz. Bazı ülkelerin yaşadığı krizler farklı pazarda avantaj doğurabiliyor. Biz de bu fırsatları değerlendirmeye odaklandık” diye konuştu.