Bankaların, vadenin 36 aya inmesiyle bireysel kredilerde takip oranlarının artabileceği uyarısında bulundukları öğrenildi- Business HT

Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) geçen hafta kamuoyuna duyurduğu, tüketici kredileri ve kredi kartı taksit sayılarını azaltan taslağa bankaların çekincelerini sunduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi BDDK, artan cari açık ve enflasyona yönelik bir adım atmış ve bazı amaçlar hariç tüketici kredilerinin vadesi 36 ay, taşıt kredilerinin ise 48 ay olarak belirlenmiş, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresinin on iki ayı geçmemesi öngörülmüştü. BDDK söz konusu taslağı yayımlayıp, sektörün görüş ve önerilerine sunmuştu. Konuyla ilgili bankaların bireysel kredilerden sorumlu yöneticilerin Türkiye Bankalar Birliği’nde (TBB) konuyu görüştüğü ve özellikle ihtiyaç kredilerinde vadelerin düşürülmesinin olası sakıncalarını masaya yatırdıkları öğrenildi.
 

Konuya yakın kaynaklar bankacıların, özellikle ihtiyaç kredilerinde vadenin 36 ay ile sınırlanmasının bireysel kredilerde takibe dönüşüm oranlarını artıracağı uyarısında bulunduğu ve BDDK’ya konuyla ilgili bu yönde görüş vereceği ifade edildi.

Bankacıların, BDDK’ye, 2013 yılında tüketici kredilerine vade taksit sınırlamasını getirildiğinde de benzer sorunun yaşandığını ve o dönemde bireysel kredilerde takip oranlarında artış gözlendiğini hatırlattığı belirtildi.

 Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/2094217-bankalarin-bireyselde-takip-cekincesi



Facebookta Paylaş