Adel/Faber-Castell CEO’su Uçanlar: Adel’i, ‘Eğitim ve Ofis Teknolojileri Şirketi’ haline getirmeyi hedefliyoruz

Ekonomi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Adel / Faber-Castell’in CEO’su Oğuz Uçanlar, “Adel’i, kalemciliğin ötesinde, zamanın ruhuna ve gereksinimlerine uygun, ürün portföyü geniş ‘Eğitim ve Ofis Teknolojileri Şirketi’ haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 Gazeteye göre Uçanlar şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye’nin genç nüfus yapısı ve üniversiteler dâhil eğitim sistemindeki yaklaşık 26 milyon öğrenci, sektör açısından büyüme potansiyelini işaret ediyor. Adel’i, kalemciliğin ötesinde, zamanın ruhuna ve gereksinimlerine uygun, ürün portföyü geniş ‘Eğitim ve Ofis Teknolojileri Şirketi’ haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de kırtasiye evrenini 10 binin üzerinde satış noktası, modern kanallar ve e-ticaret kanalları oluşturuyor. Adel / Faber-Castell olarak biz bunların 6 bin 500 tanesine doğrudan, geri kalanına da dolaylı olarak dokunuyoruz. Sektördeki sezonsallığı kırarak 12 aya yayılan bir ticaret modeline doğru gitme hazırlığı yapıyoruz. Yıl boyunca kırtasiye ürünleri dışında tüketicilere farklı ürünlerle de ulaşmak istiyoruz. Özellikle STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında ürünlere odaklanıyoruz. Bu doğrultuda Çin’deki partnerimizle 2025 yılının ilk yarısı için 5060 ürünlük kısa liste üzerinde anlaştık.”

Büyüme ihracattan gelecek

“Dünyanın en eski yazım gereçleri firması Faber-Castell’in dünyada 9 ülkeye yayılmış kendisine ait 10 üretim tesisi bulunuyor. Bunun yanı sıra 23 ülkede satış firması, 120 ülkede distribütörü var. Firmanın dünya çapında çalışan sayısı ise 8 binin üzerinde. Bizler bu yapı içerisinde Türkiye olarak Avrupa’da ilk 3, dünyada ise ilk 5’teyiz. Gelecekte de Faber-Castell’in global ölçekte Türkiye’deki üretim tesisinden ve üretim gücünden daha fazla yararlanması gündemde. Türkiye’de ise açık ara sektör lideriyiz.

Yeni uluslararası iş birlikleri ve yeni ihracat pazarları ile global varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl dünya kırtasiye ithalatının yüzde 21’inin yapıldığı Kuzey Amerika pazarındaki faaliyetlerini artırmaya yönelik adımlar attık. Ayrıca çok uluslu bir perakende devinin global tedarikçisi olduk. 1.5 milyar dolarlık bir ortaklık gerçekleştirdik. Bu arada UNICEF’in de global tedarikçisi konumundayız. İhracat son yıllarda bizi en fazla heyecanlandıran alan. Önümüzdeki 3-5 sene içinde büyüme ihracattan gelecek. ”