AB ve Ticaret Bakanlığı, her türlü ürünün güvenlik koşullarına dair farkındalık haftaları başlatıyor

Avrupa Birliği ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye’de gıdadan temizliğe, giysiden ev aletlerine kadar her türlü ürünün güvenlik koşullarına dair farkındalık haftaları başlatıyor. Tüketicileri bilinçlendirmek için 2 ay boyunca 10 konferans düzenlenecek, 10 ilde 25 alışveriş merkezinde ‘ürün güvenliği stantları’ kurulacak.



Gıdadan, temizliğe, giysiden mobilyalara günlük hayatta yüzlerce ürün kullanıyoruz. Bu ürünlerin sağlığımızı ve güvenliğimizi tehdit etmemesi için gerekli düzenlemeler de mevzuatlarla belirlenmiş durumda. Bu mevzuatlara uyulup uyulmadığı ise resmi kurumların denetimleriyle kontrol altına alınabiliyor.



Ancak tüm bu mevzuat ve denetimlere rağmen piyasada güvenli olmayan ve sağlığımızı tehdit eden ürünlerle karşılaşabiliyoruz. Aktarılan kaynaklara rağmen piyasadaki milyonlarca ürünün tek tek denetlenmesi ise mümkün değil.



Ürün güvenliği konusunda en önemli desteklerden biri; tüketicinin sağlıksız ve güvenli olmadığını düşündüğü ürünleri yetkililere bildirmesi. Yani tüketicinin ürün güvenliğine ilişkin farkındalığının artması.



İşte bu nedenle Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen yeni bir farkındalık artırma kampanyası başlıyor. “Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması Projesi” kapsamındaki kampanya, 20 Eylül 2019 tarihi itibariyle başlayacak.



Bu kampanya çalışmaları kapsamında sırasıyla İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Samsun, İzmir, Manisa, Van, Şanlıurfa, Hatay ve Ankara olmak üzere 10 ildeki 25 alışveriş merkezinde oluşturulacak ürün güvenliği stantlarında, tüketiciler ürün güvenliği konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğine ilişkin bilgi edinebilecekler. Aynı illerde gerçekleştirilecek ‘Ürün Güvenliği Konferansları’ ise tüketici derneği temsilcilerinin ve özellikle yeni nesillerin farkındalığını artırmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle öğretmenlerin katılımını hedefliyor.



Oyuncaklar, çocuk giysileri, kozmetik ürünler, temizlik malzemeleri, kırtasiye ürünleri, asansörler, mobilyalar, stor perdeler ve CE işareti taşıması gereken ürünlerin oluşturabileceği tehlike ve riskleri tanıtan, tüketicilere alışverişleri esnasında pratik bilgiler sunan broşürler, tüm ürün güvenliği stantlarından temin edilebilecek.



Proje kapsamında hazırlanan ve güvenli olmayan ürünlerle ilgili şikayetlerin tek bir noktadan yapılmasına olanak tanıyan www.urunguvenligi.gov.tr web sitesi de 20 Eylül 2019 tarihi itibariyle hayata geçirilecek.



Kasım ayına kadar sürecek etkinliklerin takvimi ise şöyle: İstanbul (20-22 Eylül), Tekirdağ (27-29 Eylül), Bursa (28-30 Eylül), Samsun (4-6 Ekim), İzmir (11-13 Ekim), Manisa (12-14 Ekim), Van (18-20 Ekim), Şanlıurfa (25-27 Ekim), Hatay (1-3 Kasım), Ankara (22-24 Kasım).



Diğer Haberler
FRANSA HALA İNGİLTERE'NİN BREXİT KONUSUNDA KESİN ÖNERİSİNİ GÖNDERMESİNİ BEKLİYOR -MACRON OFİS YETKİLİSİ
SUUDİ ARABİSTAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI: GSYİH BÜYÜMESİ İÇİN İMF TAHMİNİNDEN ÇOK UZAKTA DEĞİLİZ
SUUDİ ARABİSTAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI : SALDIRININ BÜTÇE ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN
ECB/VILLEROY: BÜYÜK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİN BANKALARDA AKSAKLIKLARA YOL AÇMA KAPASİTESİ VAR, BU DURUM FİNANSAL DÜZENLEMELERDE SIKINTI YARATIYOR
ECB/VILLEROY: BREXİT HALA KÖTÜ BİR HABER ANCAK AB BANKACILIK GÖZETİM KURULUŞU ANLAŞMASIZ BREXİT'E HAZIR
ECB/VİLLEROY : EĞER MEVCUT PETROL ŞOKU UZARSA, ENFLASYON ARTABİLİR VE BÜYÜME ZEDELENEBİLİR
Facebookta Paylaş