2023-III TCMB Enflasyon Raporu (Galata Menkul Değerler)

2023-III TCMB Enflasyon Raporu

v TCMB’nin, bugün 2023 yılı için üçüncüsünü açıkladığı Enflasyon Raporu sunumunda konuşan Başkan Hafize Gaye Erkan: "Fiyat istikrarı temel amacımız doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz. Faiz artırım kararlarımız ve kredi sıkılaştırma kararlarımızın olumlu etkilerinin bir kısmını 2023'ün sonunda hissetmeye başlayacağız." dedi.
v TCMB'nin bir önceki Başkanı Kavcıoğlu, önceki rapor döneminde: enflasyondaki düşüşün bir miktar daha yavaş gerçekleştiğine atıfta bulunurken, yılın üçüncü enflasyon raporunda yeni Başkan Erkan: enflasyonun kısa vadede geçici bir yükseliş göstereceğine vurgu yaptı.


https://www.galatamenkul.com/mmr/2023-iii-tcmb-enflasyon-raporu/


  Galata Menkul Değerler
  www.galatamenkul.com
                 ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB/Erkan: Yatırımcı toplantılarını en kısa zamanda yapacağız
TCMB/Erkan: Kur seviyesi hedeflemiyoruz
TCMB/Erkan: Hazine protokolünü kullanmıyoruz, satışları doğrudan bankalara yapıyoruz
TCMB/Erkan: Zarar vermeden faiz arttırmak önemli
TCMB/Erkan: Geçiş sürecinde giderek iyileşen dış finnasman koşulları bekliyoruz
TCMB/Erkan: 2024'ün ortalarından itibaren dezenflasyon sürecine geçiş sözkonusu
TCMB/Erkan: Faiz artırımının kademeli devam etmesi, yeni adımlarla birikte parasal süreçte istikrarlı , kademeli gittiğimizi düşünüyoruz
TCMB/Erkan: TL likiditenin istikrarlı gelişimini temin edeceğiz
Facebookta Paylaş