2017 yılı ikinci yarısının yıldızı ons altın parlamaya devam ediyor (AK Yatırım)

Piyasalar Bitcoin, sanal para konusunu tartışmaya devam ederken, "real money" ons altının yıldızı parlamaya başlamış bulunuyor. 8.08.2017 tarihli "Ons altında yeni yüksekler görülebilir mi?" raporumuzda 1295 dolar civarında sizlerle paylaştığımız üzere 2017 yılının son 4 ayının favori enstrüman adayı ons altında (ve gram altın) yeni yükseklere yelken açılmış bulunuyor. Burada Kuzey Kore'nin Japon denizine fırlattığı füze ve konuyu Birleşmiş Milletler'e taşıyacak olan Japonya'nın girişimleri fiyatlarda tetikleyici unsur oluyor. Buna ilaveten ABD'nin 2018 bütçesinin onaylanması için son gün olan 30 Eylül tarihi yaklaşırken Trump'ın seçim vaatleri arasında yer alan vergi ve sağlık reformu ile sınıra ulaşan borçlanma miktarına dair limitin artırılması (borç tavanı) konularının toplulaştırılmış tasarılar halinde ABD Kongre'si ne sunulması bekleniyor. Bu durum Demokratların muhalefeti ile karşılaşılması ihtimalini artırıyor. Borç krizi veya reformlar konusunda hayal kırıklığı ise muhtemel sonuçlar. Bu noktaya Trump reformları ümidiyle gelen S&P500 için bu durum satış baskısı yaratabilir. Buna ilaveten ETF'ler altın pozisyonlarını artırmaya devam ederken, opsiyon ve future piyasalarında yukarı yön iştahı giderek artıyor. Ekonometrik modellerimiz ise ABD faizlerindeki gerilemenin devam edebileceğine ve ons altın rallisinin her geçen gün gündemde daha çok yer alabileceğine işaret ediyor.

Teknik hedef 1374 dolar civarında, zarar-kes seviyesi ise 1295 civarında kalmış durumda. Yeni alım yapmak isteyenler yakın stop (1305 dolar) ile işlem yapabilecekken, önerimizle birlikte 1295 dolardan bu yana pozisyon taşıyanlar ise bu seviyeyi (1295) zarar-kes olarak referans alabilirler.


AK Yatırım
www.akyatirim.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kaabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
AB/JUNCKER: AYRILMA KURALLARI ÜZERİNDE ANLAŞILMADAN AB VE İNGİLTERE'NİN GELECEKTEKİ TİCARETİNE İLİŞKİN KESİN BİR BERRAKLIĞA ULAŞILAMAYACAK
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 24020,2 milyon TL
KATAR MERKEZ BANKASI BAŞKANI: KATAR BANKACILIK SEKTÖRÜ GÜÇLÜ VE VERİMLİ, LİKİDİTE KRİZİ YOK
TCMB'nin USD cinsi zorunlu karşılıklara uygulayacağı gecelik faiz oranı bugün için % 1,250 olarak açıklandı
Facebookta Paylaş