Yurt Dışı Piyasalar Bülteni (Yatırım Finansman Menkul Değerler)

ABD'deki Gelişmeler
¢ Küresel piyasalarda dikkatlerin tekrardan ABD ile Çin arasındaki gerilimin artabileceğine çevrilmesi ile dün piyasalarda risk iştahı zayıf seyretti. Ayrıca Çin Ulusal Halk Kongresi, Hong Kong'da hükümet karşıtı gruplarla etkin mücadelede yeni ulusal güvenlik yasasına ilişkin mevzuat çıkaracağını açıkladı. Bu tasarının geçen yıl aylarca demokrasi yanlısı protestolara sahne olan Hong Kong'da tepkiye yol açması bekleniyor.
¢ Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 5 milyon 150 bini aşarken, Çin'de bir gün içinde 4 yeni Kovid-19 vakasına rastlanırken, Güney Kore'de 20 yeni vaka görüldü.
¢ Piyasalarda oluşan bu endişelerle S&P 500 endeksi yüzde 0,8, Nasdaq endeksi yüzde 0,97 oranında değer kaybetti. Dow Jones endeksinin ise yüzde 0,4'lük bir düşüşle kayıpları daha sınırlı bir oranda gerçekleşti.
¢ S&P500 endeksi içerisinde 11 sektörün 10'u günü satıcılı tamamlarken, enerji sektörü yüzde 1,5 düşüşle en kötü performans olarak ilk sırada yer aldı. Bilgi teknolojisi sektörü ise yüzde 1,4 oranında düşüş gerçekleştirirken, sanayi sektörü yüzde 0,2 artı ile günün tek pozitif sektörü olarak dikkat çekti.
¢ Fed Başkanı Jerome Powell dünkü konuşmasında salgın nedeniyle belirsizliklerin arttığına değinirken, Fed'in benzeri olmayan bir ekonomik gerilemenin ortasında olduğunu belirtmesine rağmen piyasalardaki en kötü senaryonun geride kaldığını dile getirmesi ile piyasalardaki iyimserlik bir miktar artış gösterdi.
¢ ABD Başkanı Donald Trump ise ikinci bir korona virüs dalgası olması durumunda ülke ekonomisini durdurmayacaklarını açıkladı.
¢ New York Fed Başkanı John Williams, ekonominin tam gücüne ulaşmasının zaman alacağını, Fed'in ekonomiyi desteklemek için faizleri düşük tutacağını ancak sıfırın altına indirmesini beklemediğini açıkladı.
¢ ABD'de 16 Mayıs ile biten haftanın işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aşarak 2 milyon 438 bin kişiye yükseldi. Böylece dokuz haftalık periyotta işsizlik maaşı başvuruları 38.636 milyon kişiye ulaştı.
¢ ABD'de ikinci el konut satışları ise Kovid-19 salgınının etkisiyle Nisan ayında yüzde 17,8 azalarak 4,33 milyon kişi ile 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.
¢ Philadelphia Fed İmalat Endeksi ise Mayıs ayında eksi 43,1 seviyesinde daralma göstererek beklentilerin oldukça üzerinde bir zayıflığa işaret etti.
¢ ABD'de İmalat PMI 39,8 ile beklentilerin üzerinde gelirken, Hizmet PMI tarafı da 36,9 ile bir önceki aya oranla yukarı yönlü ivmelendi.
¢ ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 0,68 seviyesinde yatay seyretti.
¢ Dolar endeksi ise yüzde 0,3 yükselişle 99,44 seviyesine yükseldi.
Bülten Linki : https://www.yf.com.tr/media/report/yurtdisi-piyasalar-bulteni-22-05-2020-13-44

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI: RUSYA'DA FAİZ ORANLARINI ENFLASYONUN ALTINA DÜŞÜRME GEREĞİ OLDUĞUNU GÖRMÜYORUZ
PEKCAN: 10 MİLYAR TL KEFALET SAĞLANAN PAKET KAPSAMINDA VERİLEN KREDİNİN FAİZİ %7,25 OLACAK- BLOOMBERG HT
PEKCAN: KREDİ LİMİTİ KOBİ’LER İÇİN 25 MİLYON, KOBİ DIŞI FİRMALAR İÇİN 50 MİLYON TL OLACAK - BLOOMBERG HT
TİCARET BAKANI PEKCAN: EXİMBANK’IN “STOK FİNANSMAN DESTEK PAKETİ” DEVREYE ALINDI- BLOOMBERG HT
FİTCH, TÜRK BANKALARININ 12 FİNNAS DIŞI İŞTİRAKLERİNİ NOTLARINI TEYİT ETTİ, GÖRÜNÜM NEGATİF
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI : EKONOMİ 2. ÇEYREKTE %8'DEN DAHA FAZLA DARALABİLİR
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI : HAZİRAN AYINA KADAR FAİZ ORANINI 100 BAZ PUAN İNDİRMEYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI: MALİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE DÖVİZ PİYASASINDA OPRASYONLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI : YILLIK ENFLASYONUN YAZ AYLARINDA PİK SEVİSİNDE OLDUĞU GÖRÜLÜYOR
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI : MEVCUT MALİ KURALLARI DEĞİŞRME PLANIMIZ YOK
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI: KAMU BORÇLANMASINI ARTTIRMAK İÇİN ALANIMIZ VAR
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI: FAİZ İNDİRİMLERİ İÇİN ALANIMIZ VAR
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI: MERKEZ BANKASININ FAİZ DÜŞÜRMEK İÇİN ALANI VAR
Facebookta Paylaş