Yerli akıllı çözümler şirketi TeaTechs, 2,5 milyon dolar değerlemeyle tohum yatırım aldı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
2022’nin ilk yarısını 1,4 milyar dolar toplam yatırımla tamamlayan girişim ekosisteminde, yılın ikinci yarısının yatırım haberleri gelmeye başladı. İş zekasıyla akıllı çözümler üreten bilişim teknolojileri şirketi TeaTechs Smart Solutions, tohum yatırım turunu Hollanda ve Türkiye’deki merkezleriyle erken aşama girişimlere yatırım yapan ISTCAPITAL liderliğinde tamamladı. 2,5 milyon değerlemeye ulaşan hizmet olarak yazılım (Software as a Service | SaaS) şirketi, daha önce ABD’de 11sight, Birleşik Krallık’ta Wiseworks, Türkiye’de Vispera ve Magnus gibi girişimlere yatırım yapan ISTCAPITAL’ın ülkemizdeki en güncel yatırımı oldu.
Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan TeaTechs Smart Solutions CEO’su Tunç Emre Toptaş, “Yazılım sektöründe 30 yılı aşkın süre deneyim edinmiş ortaklarım Ali Güven ve Emrah Erşen ile Mart 2022’de hayata geçirdiğimiz TeaTechs, 4 ay gibi kısa bir sürede 2,5 milyon dolar değerlemeye ulaştı. Güncel ekonomik koşullarda bu kadar hızlı büyüdüğümüz ve ISTCAPITAL gibi nitelikli bir girişim sermayesi şirketinin stratejik ortaklarından birine dönüştüğümüz için gururluyuz” ifadelerini kullandı.
Dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik ediyor
2022’nin ilk çeyreğinin sonunda Ankara’da kurulan TeaTechs Smart Solutions, yapay zeka, nesnelerin interneti, davranışların interneti, coğrafi bilgi sistemleri, DevOps ve hizmet olarak yazılım gibi alanlarda çözümler üreterek her ölçekten işletmenin dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik ediyor. Sektör ve işletme ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen, web ve mobil tabanlı inovatif ürünler sunan %100 yerli ve milli yazılım şirketi TeaTechs, müşterilerin iş süreçlerine ilişkin tüm verileri nitelikli içgörülere dönüştürmesine yardımcı oluyor.
“Dijitalleşmede daha güçlü bir ivme yakalamaya ihtiyacımız var”
Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Endeksi Raporu'nda ülkemizin dijitalleşme notunun 2021'de bir önceki yıla kıyasla artarak 3,03'ten 3,24'e yükseldiğinin görüldüğünü hatırlatan Tunç Emre Toptaş, “Küresel salgın her sektör ve ölçekte dijitalleşmeyi önceliklerden birine dönüştürdü. StartupCentrum’un 2022’nin ilk yarısını değerlendirdiği rapor Ocak-Haziran 2022 döneminin teknoloji şirketlerine en çok yatırım yapılan yarı yıl olduğunu gösterse de, dijitalleşmede daha güçlü bir ivme yakalamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. 30 yılı aşan münferit deneyimlerimizi TeaTechs çatısında bir araya getirerek bu trendi küresel rekorlara dönüştürmek için çalışıyoruz. %100 yerli ve milli bir yazılım şirketi olarak her şirketi dijitalin olanaklarıyla tanıştırmayı, kanıtlanmış çözümleri farklı coğrafyalara da ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“SaaS en hızlı büyüyen sektörlerden biri”
Müşteri ilişkileri yönetimi, iş zekası, tedarik zinciri yönetimi ve e-ticaret platformları gibi çeşitli uygulamaların bulut platformlar üzerinden kullanılabilir olmasını sağlayan SaaS sektörünün en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken TeaTechs Smart Solutions CEO’u Tunç Emre Toptaş, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Küresel ölçekte teknoloji paradigmasının değiştiği bir döneme tanıklık ediyoruz. Verinin önemi giderek artıyor ve 2030’a kadar değeri 700 milyar doları aşması beklenen hizmet olarak yazılım çözümleri bu verileri anlamlı çıktılara dönüştürmeye yarıyor. İşletmeler temel iş fonksiyonlarında SaaS çözümlerinden yararlanarak faaliyet gösterdikleri alana dair daha geniş bir bakış açısı kazanabiliyor. TeaTechs olarak, ISTCAPITAL’dan sağladığımız finansmandan güç alarak, SaaS alanında bir dünya markasına dönüşmeyi amaçlıyoruz.”




Diğer Haberler
ÇİN ELEKTRİK TÜKETİMİ AĞUSTOS'TA YILLIK 10.7 ARTTI
ÇİN ELEKTRİK TÜKETİMİ OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİNDE YILLIK 4.4 ARTTI
Moody's Filipinler'in kredi notunu durağan görünümle Baa2 olarak teyit etti
ABD'de demiryolu çalışanları ücret pazarlıklarında geçici anlaşmaya varıldı
Çin sınır ötesi ticaret hizmetlerini optimize edecek - Xinhua
Azerbaycan Enerji Bakanı: Azerbaycan Ağustos'ta günlük 641 bin varil petrol pompaladı
Kazakistan: Kazak nükleer santralinin parçalarını Rus, Çin, ABD ve Koreli şirketler yapabilir
Kazakistan: En uygun olan nükleer santral inşasını Fransız şirketlerin denetlemesi
ÇİN DÖVİZ İDARESİ: TİCARET BANKALARININ NET DÖVİZ ALIMI AĞUSTOS'TA 25.1 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ 900 MİLYON DOLAR NET SATIŞ)
Çin Döviz Otoritesi : Ticari bankaların Ocak-Ağustos dönemindeki net döviz alımları 109.4 myr dolar
Facebookta Paylaş