bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Netaş'tın yurtdışı satışlarının da yıldan yıla yüzde 10 arttığını söyleyen Netaş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO'su İlker Çalışkan, şirketin Amerika'dan sonra Çin'e de yazılım ihracatına başlayacağını kaydetti.
Netaş İcra Kurulu Başkan yardımcısı ve CFO'su İlker Çalışkan, Amerika'dan sonra Çin'e de yazılım ihracatı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloi programına konuk olan Çalışkan, buradaki çalışmaların devam ettiğin, sonuçlarını önümüzdeki dönemde görmeye başlayacaklarını kaydetti. Şirketin ihracat yapısını iki grupta değerlendiklerini belirten Çalışkan, "Birincisi yazılım ihracatı. Türkiye'ye kurmuş olduğumuz laboratuvar sayesinde Amerika'ya yazılım ihracatı yapıyoruz. İhracatımızı kuvvetlendiren diğer bir unsur da sistem entegratörü kimliğimizde özellikle Cezayir, Kazakistan ve Katar'da projeler gerçekleştirmek. Cezayir'de kendi çözümlerimizle, kendi yazılımlarımızla geliştirmiş olduğumuz projeler var. Bunların bir kısmı hayata geçirilmek üzere, bir kısmı da 2021 yılında hayata geçirilecek. Katar da 2019'dan bu yana gündemimize aldığımız kendi ürünlerimiz ile projeler geliştirdiğimiz bir pazar. Bazı projeleri bitirme aşamasına gelmiş durumdayız. Diğer bir odak ülke de Kazakistan. Özellikle ZTE çözümleri ve ürünleri ile telekom operatörlerinde ürün tedariki ve hizmet sunumu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Ar-Ge'nin Netaş için öneminin altını çizen Çalışkan, şirkette 1.000'e yakın Ar-Ge mühendisi olduğunu altını çizdi. Çalışkan, "Çıkarmış olduğumuz patent ve çalışan sayısı ile Türkiye'nin en büyük ikinci Ar-Ge'si konumundayız. Bu önümüzdeki dönemde de devam edecek" dedi. Yerli ürün ve yerlileştirme üzerine bir dijitalleşme süreci öngördüklerinin altını çizen Çalışkan, "Bu da 53 yıllık tarihi olan Netaş'ın ana misyonu. 1973 yılında Türkiye'nin ilk özel sektör Ar-Ge'sini kurduk. Geliştirdiğimiz santraller ile Türkiye, AB içinde dijitalleşmede ikinci sıraya, kırsal erişim hızında ise yine AB içinde Türkiye’yi birinciliğe çıkarmış bir şirketiz. Yerlileştirme ile bugüne kadar ülkemize 4 milyar doların üzerinde Döviz tasarrufu kazandırdık" diye konuştu.
Netaş'ın ilk 9 aylık finansal tabloları hakkında da bilgi veren Çalışan, bu dönemde şirketin satış gelirlerinin yüzde 34 artarak 1.1 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Şirketin FAVÖK karlılığının da 43.1 milyon TL'ye ulaştığının altını çizen Çalışkan, "Güçlü Ar-Ge sayesinde telekom operatörlerine sunmuş olduğumuz yazılım ve onların mobil uygulamaları için sunmuş olduğumuz test hizmetleri bizim en büyük gelir getiren unsurlarımızdan biri oldu" dedi. çalışkan Netaş'tın yurtdışı satışlarının da yıldan yıla yüzde 10 arttığını sözlerine ekledi.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/amerika-dan-sonra-cin-e-de-yazilim-ihracina-baslayacagiz-2268932